Je bent 7 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 7 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

7 weken zwanger

Lengte : 6 - 7 mm

Je baby in week 7 van je zwangerschap

Je baby in week 7 van je zwangerschap

Je baby blijft zich ook in deze week heel snel ontwikkelen en groeit naar zo’n 7 millimeter. Het hoofdje is in verhouding tot de rest van het lichaam erg groot. Dat zal nog enige weken zo blijven. Het achterste deel van het hoofd zal sneller groeien dan het voorste deel. Als je de baby zou bekijken op een echo dan ziet het eruit alsof het hoofd van je baby naar voren buigt.

Wanneer er een medische reden voor is zal in deze week ook een echo worden gemaakt. Omdat je nog zo kort zwanger bent en het embryo nog heel klein is, zal in dit geval een vaginale echo worden gemaakt. Hierdoor kan de specialist het goed bekijken. Bij deze echo kan je mogelijk al de kleine vingertjes of beentjes zien, hoewel ze nog niet geheel ontwikkeld zullen zijn. Ook is de ontwikkeling van de neus te zien, kortom je kijkt naar een echt klein mensje! Aan het einde van deze week zullen alle organen van je kindje er zijn, vanaf nu zullen ze verder gaan groeien.

Jouw lichaam in week 7 van je zwangerschap

Veel rustmomentjes kunnen je over de stemmingswisselingen heen helpen. Mogelijk heb je overdag of in de vroege avond meer last van stemmingswisselingen omdat je ’s nachts vaker wakker wordt. Dat kan je dag behoorlijk verpesten, ook hiervoor telt dat rustmomenten tussen je activiteiten door kunnen helpen. Zelfs kleine rustmomentjes waarbij je je ogen voor vijf minuten sluit kunnen je helpen.

Misschien ontdek je dat je huid wat vetter aanvoelt dan voor de zwangerschap. Het is mogelijk dat je ziet dat je puistjes krijgt. Maak je daarover niet druk, dat is heel normaal. Deze veranderingen hebben ook weer te maken met de hormonen. Positief puntje op dit gebied is dat dit niet de hele zwangerschap zal duren maar tot de twaalfde zwangerschapsweek. Vanaf de twaalfde zwangerschapsweek worden er minder hormonen aangemaakt en zullen deze ‘klachten’ verdwijnen.

Is het je opgevallen dat je vaker naar de wc moet dan normaal? Dat komt omdat de baarmoeder een heel stuk is gegroeid en tegen de blaas drukt. Door alle ruimte die je baby nodig heeft in je buik moet jij wat vaker plassen. Maak je niet druk als je een klein beetje bloed verliest in de zevende zwangerschapsweek. Het kan zijn dat dit komt omdat je seks hebt gehad met je partner of dat het nog wat oud bloed is van de innesteling. Wanneer je veel bloed verliest moet je direct contact opnemen met je huisarts.

Zwangeragenda 468x60

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety