Je bent 32 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 32 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

32 weken zwanger

Lengte : 42 cm
Gewicht : 1700 gram

Je baby in week 32 van je zwangerschap

Je baby in week 32 van je zwangerschap

De baby in je buik is nu ongeveer 42 centimeter en weegt 1700 gram. De lengte en het gewicht die wij hier noemen is een gemiddelde. Het is heel goed mogelijk dat jouw baby iets langer of minder lang is of dat je kleine iets meer of minder weegt. Sommige baby’s hebben nu al een bos haar. Maar het komt ook veel voor dat er nog geen haargroei is in de 32e zwangerschapsweek.

Als je kindje deze week geboren zou worden dan heeft het hele goede kansen om te overleven. De nagels zijn nu bijna helemaal volgroeid en zichtbaar. De luchtzakken van de longen vullen zich met vloeistof. Dat voorkomt dat de longen inklappen als het na de geboorte begint met ademen.

Jouw lichaam in week 32 van je zwangerschap

Je baarmoeder is inmiddels zo groot geworden dat het reikt tot het midden van je borstbeen. Daardoor voel je je snel vermoeid. Je gewicht zal elke week ongeveer een halve kilo toenemen.

In deze fase van de zwangerschap kunnen je borsten nog steeds een beetje groter worden. Misschien heb je nu wel een beetje het gevoel dat je niet meer in je eigen lichaam past. Goed passend ondergoed en eventueel een zwangerschapsbh kan je helpen om je weer wat comfortabeler te voelen. Sommige zwangere vrouwen krijgen vanaf de 32e zwangerschapsweek last van rode uitslag op de huid. Maak je daarover niet ongerust, het verdwijnt na de bevalling vanzelf. Het is wel goed om de uitslag even te laten zien aan je specialist. Je ziet je gynaecoloog of verloskundige vanaf nu nog frequenter dan eerder. Vanaf nu kom je om de twee weken op controle.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety