Je bent 31 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 31 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

31 weken zwanger

Lengte : 41 cm
Gewicht : 1500 gram

Je baby in week 31 van je zwangerschap

Je baby in week 31 van je zwangerschap

Je baby is deze week ongeveer 41 centimeter lang en weegt 1500 gram. Alle zintuigen werken inmiddels waardoor de kleine kan voelen, zien, ruiken, horen en proeven.

De baby speelt veel met de navelstreng door het vast te pakken en heen en weer te trekken. Tussen nu en de bevalling zal je kindje nog behoorlijk toenemen in gewicht. Het is misschien bijna niet voor te stellen maar het gewicht zal in deze laatste weken nog verdubbelen. Deze week of anders volgende week zal je kindje ook geleidelijk zijn / haar positie gaan innemen voor de bevalling. Het kan ook zijn dat de kleine dat inmiddels al heeft gedaan.

Jouw lichaam in week 31 van je zwangerschap

Een klein beetje lucht in de darm kan al pijnlijk zijn omdat het spijsverteringskanaal door de grote baarmoeder weinig ruimte heeft. De baby is nu zo groot dat elke beweging die het maakt voor jou voelbaar is.

Het kan zijn dat je een bobbeltje ziet op je buik. Dit is dan waarschijnlijk een handje of een voetje van je kindje. Het is niet onmogelijk dat het de baby nog lukt om in die kleine ruimte te draaien. Wanneer het over een tijdje is ingedaald neemt de kleine pas de definitieve houding voor de bevalling aan.

Ondertussen leer jij je baby al steeds meer kennen. Je voelt mogelijk of het een druktemaker is of niet. Het kan zijn dat je je baby soms even wat minder voelt bewegen in je buik. Als je dat onzeker maakt kan je natuurlijk even contact opnemen met de gynaecoloog of verloskundige. Zij zijn de specialisten die kunnen zien of alles goed gaat met de baby. Daarbij is het natuurlijk ook een geruststellende gedachte als je van hen hoort dat alles goed is met de kleine.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety