Je bent 34 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 34 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

34 weken zwanger

Lengte : 45 cm
Gewicht : 2145 gram

Je baby in week 34 van je zwangerschap

Je baby in week 34 van je zwangerschap

De baby zal deze week doorgroeien naar zo’n 45 centimeter en weegt ongeveer 2145 gram. Ondanks de groei in lengte en gewicht heeft de baby nog ruimte om te bewegen. Die bewegingen voel jij heel goed in je buik. Je kunt ook heel goed voelen op welke momenten je kindje actief is en wanneer het rustiger is.

De nagels zijn nu al zover gegroeid dat de kleine kan krabben. Het kan zijn dat de nagels na de geboorte een aantal strepen achterlaten in het gezicht van de baby. Maak je over die strepen niet druk ze verdwijnen vanzelf weer.

Via de placenta krijgt de baby nu extra veel calcium binnen. Dat calcium versterkt de botten van je kindje. Het is verstandig om nu wat meer zuivelproducten te nemen om er zeker van te zijn dat je genoeg calcium binnen krijgt. Je specialist kan je vertellen welke zuivelproducten het beste voor je zijn. Het lichaam van je kindje is eigenlijk al helemaal klaar. De komende zes weken zal het eigenlijk alleen nog maar groeien en zwaarder worden.

Jouw lichaam in week 34 van je zwangerschap

Het is goed mogelijk dat je deze week merkt dat je een behoefte hebt aan bescherming en veiligheid. Praat er over met je partner en laat je extra verwennen door je partner.
In je buik is je baby aan het indalen richting je bekken. Als dit je eerste zwangerschap is zal het indalen tot ongeveer in de 37e zwangerschapsweek zijn afgerond. Wanneer je al eerder bent bevallen kan het indalen later gebeuren. Dat komt omdat er door de vorige bevalling meer ruimte is voor de baby.

Je gewicht zal ook deze week wat verder toenemen. Dat komt omdat je kindje snel zwaarder wordt. Een vakantie naar een lekker warm land had je waarschijnlijk toch al niet gepland voor deze periode. Dat is maar goed ook want vanaf nu zullen alle vliegmaatschappijen je niet meer toelaten in een vliegtuig.

   
Ouders van Nu boxen 120x600 gif
BlogSociety