Je bent 6 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 6 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

6 weken zwanger

Lengte : 3-5 mm

Je baby in week 6 van je zwangerschap

Je baby in week 6 van je zwangerschap

Er gebeurt ook deze week weer heel wat met de ontwikkeling van je baby. Vanaf nu is er een heel klein krom gestalte te zien met een verdikking aan het bovenste eind waar het hoofd zit. De rug is krom en het ‘lichaampje’ eindigt met een staart. Het hoofdje, de nek, de ogen en de oren krijgen nu vorm. Op dit moment staan de ogen nog wel erg ver uit elkaar. Aan het einde van deze week is de baby gegroeid tot 5 millimeter.

Ook het hartje van je kindje is gaan kloppen maar zorgt nog niet voor het rondpompen van het bloed in het lichaam. In het begin is de hartslag nog erg onregelmatig en gaat hij sneller dan bij een volwassene (120 slagen per minuut, bij een volwassene is dat 60 per minuut). In de komende weken zal de hartslag steeds regelmatiger worden. Vanaf nu wordt ook het vruchtwater aangemaakt in het vruchtvlies. Nog een week en het embryo is volledig omgeven door vruchtwater. Dat vruchtwater kan stoten opvangen en het geeft je kindje de mogelijkheid om zich te bewegen.

Jouw lichaam in week 6 van je zwangerschap

In jouw lichaam groeit de baarmoeder nu langzaam. Bij een vaginaal onderzoek kan een arts al veranderingen waarnemen in de baarmoederhals. In Nederland wordt in principe geen vaginaal onderzoek toegepast. Het is minder beweeglijk en is niet meer zo week en buigzaam als voor de zwangerschap. De hormoonhuishouding kan in de eerste twaalf weken van de zwangerschap sterk wisselen. Dat komt door de ontwikkeling van de hormonen. Die hormonen hebben tijdens je zwangerschap een grote invloed op je gezondheid.

Zwangeragenda 468x60

   
Ouders van Nu boxen 120x600 gif
BlogSociety