Je bent 42 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 42 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

42 weken zwanger

Lengte : 52 cm
Gewicht : 3685 gram

Je baby in week 42 van je zwangerschap

Je baby in week 42 van je zwangerschap

Je baby weegt nu 3685 gram en is ongeveer even lang als vorige week. Je kindje heeft alle tijd genomen voordat het naar buiten kwam. Daardoor is het nu goed volgroeid en beschikt het over de nodige reserves voor direct na de geboorte.

In je buik slaapt de kleine nog steeds het overgrote deel van de tijd. Het wachten is alleen nog maar op dat ene moment…

Jouw lichaam in week 42 van je zwangerschap

Je zult je van tijd tot tijd waarschijnlijk wat wanhopig voelen. Je vraagt je steeds maar af wanneer je kindje naar buiten komt. Als de baby niet uiterlijk twee weken na de uitgerekende datum wordt geboren zal er een afspraak worden gemaakt met de gynaecoloog. Deze zal jou en je kindje heel goed onderzoeken.

Na de 42e zwangerschapsweek wordt gesproken van een overdragenheid, ook wel serotiniteit genoemd. Ongeveer 7,5% van de zwangerschappen duurt langer dan 42 weken. Als je had gekozen om thuis te bevallen zal je moeten wennen aan het idee dat het toch een ziekenhuisbevalling wordt. Specialisten kiezen daarvoor omdat ze op die manier de harttonen van de baby goed in de gaten kunnen houden. In de meeste gevallen verloopt de bevalling zonder problemen en mag je al binnen een paar uur met je kindje naar huis.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety