Je bent 17 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 17 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

17 weken zwanger

Lengte : 13 cm
Gewicht : 130-140 gram

Je baby in week 17 van je zwangerschap

In de zeventiende zwangerschapsweek is de baby rond 13 centimeter en weegt zo’n 140 gram. Het hoofdje groeit ook nog steeds, maar in vergelijking met de rest van het lichaam groeit het wel langzaam. Onder de huid bouwt het vetweefsel zich op. Dat is belangrijk want het kan je baby straks beschermen tegen de kou.

Het gehoor ontwikkelt zich deze week ook verder. Op een echo zou je dat kunnen zien wanneer de baby met een beweging reageert op een hard geluid. Het is goed mogelijk dat je deze bewegingen voelt. Voor veel aanstaande moeders is het voelen van deze bewegingen heel belangrijk. Hierdoor worden ze zekerder over de zwangerschap. In de baby wordt nu een immuunsysteem ontwikkelt dat de baby kan beschermen tegen infecties.

Jouw lichaam in week 17 van je zwangerschap

Mogelijk heb je vanuit je omgeving complimentjes gehad omdat je er zo stralend uitziet. Of omdat je haar zo mooi is en goed in conditie. Veel zwangere vrouwen zien er, nu ze ongeveer halverwege de zwangerschap zijn, stralend uit.

Een voor jou (en niet te vergeten je partner) prettige bijkomstigheid in deze periode is de betere doorbloeding. Dit zorgt er onder andere voor dat je borsten en vagina nu veel gevoeliger zijn. Dat maakt dat je waarschijnlijk veel zin hebt in seks. Een uitgebreide vrijpartij met je partner hoef je niet aan je voorbij te laten gaan voor je baby. De baby kan er geen schade van ondervinden. Kortom, geniet ervan!

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety