Je bent 36 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 36 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

36 weken zwanger

Lengte : 47 cm
Gewicht : 2650 gram

Je baby in week 36 van je zwangerschap

Je baby in week 36 van je zwangerschap

De vernix verdwijnt van de huid waardoor de roze babyhuid zichtbaar wordt. Eigenlijk ziet je baby er nu al helemaal zo uit als straks na de bevalling. Je kindje is nu ongeveer 47 centimeter lang en weegt een kleine 2650 gram. In de komende weken zal het gewicht per week met ongeveer 200 gram toenemen. Hierdoor is de ruimte in de baarmoeder erg krap geworden. Je zal dat merken omdat je de baby minder vaak en vooral ook minder hard voelt bewegen in je buik.

Als dit je eerste zwangerschap is, dan zal je baby deze week waarschijnlijk indalen. Dat wil zeggen dat het met het hoofd verder in de bekken zakt. Voor jou is dat er fijn omdat je nu minder benauwd wordt. Zodra de baby is ingedaald zal het niet meer van positie veranderen. Wanneer je eerder zwanger bent geweest kan het indalen langer op zich laten wachten.

Jouw lichaam in week 36 van je zwangerschap

Door het indalen van je kindje kan je het gevoel hebben dat je buik tot op je voeten hangt. Maar waarschijnlijk compenseert de verminderde benauwdheid dat gevoel. De baarmoeder drukt nu zo hard tegen je huid dat je de baby heel goed kan voelen met de hand. Dat is leuk voor jou en je partner. Als je al andere kinderen hebt kunnen zij op die manier ook vast kennis maken met hun nieuwe broertje of zusje.

Eigenlijk is het voor jou nu alleen nog maar afwachten tot het grote moment van de bevalling daar is. Omdat je nu zwangerschapsverlof hebt kan de tijd misschien juist wel langer duren voor je. Je hebt immers minder dingen om te doen. Zorg er zelf voor dat je niet stil gaat zitten wachten op de bevalling. Verleg je aandacht door dingetjes te doen die je aankunt. Je kan ook lekker op bed gaan liggen en een filmpje kijken.

De bevalling kan zich vanaf nu op elk moment aandienen. Hou daar rekening mee door ervoor te zorgen dat alle voorbereidingen voor de bevalling zijn gedaan. Zet een koffer met spullen klaar die je eventueel mee kunt nemen naar het ziekenhuis. Doe dat ook als je thuis wilt bevallen. Dat is makkelijk als je plotseling toch naar het ziekenhuis moet voor de bevalling.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety