Je bent 22 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 22 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

22 weken zwanger

Lengte : 27,6 cm
Gewicht : 430 gram

Je baby in week 22 van je zwangerschap

Je baby in week 22 van je zwangerschap

De kleine in je buik groeit in de tweeëntwintigste zwangerschapsweek tot ongeveer 27 centimeter en het weegt zo’n 430 gram. Het gewicht en de lengte zijn gemiddelden. Het is dus mogelijk dat jouw kleine wat groter of juist kleiner is.

Mogelijk voel je je baby soms enkele minuten achter elkaar bewegen. Dat kan komen omdat hij/zij de hik heeft. Die hik krijgt je baby door het inslikken van vruchtwater. Op deze manier ontwikkelen de luchtwegen zich en leert de baby hoe het straks buiten de baarmoeder zelfstandig kan ademen. De evenwichtsorganen in de oren ontwikkelen zich in deze fase van de zwangerschap en de kleine gaat steeds beter horen. Voor het overgrote deel van de dag ligt je baby heerlijk te slapen. De huid van je kindje is vanaf nu niet meer doorzichtig zoals eerder.

Jouw lichaam in week 22 van je zwangerschap

In jouw borsten worden deze week vorderingen gemaakt ter voorbereiding op de borstvoeding na de zwangerschap. Je lichaam zorgt ervoor dat je ruim op tijd klaar bent om de kleine te kunnen voeden.

Door de groei van je kindje en de verhoogde stofwisseling in je lichaam heeft je lichaam meer magnesium nodig. Hierdoor krijgen veel zwangere vrouwen krampen in de voeten. Deze krampen komen in deze fase van de zwangerschap meer voor en dan vooral ’s nachts. De kans op spataderen neemt vanaf nu ook toe. Zorg dat je veel blijft bewegen, dat helpt. Daarnaast telt ook hiervoor dat veel water drinken erg belangrijk is. Je buik blijft erg hard groeien en dat zal zeer waarschijnlijk de aandacht trekken bij anderen. Mensen vragen waarschijnlijk aan je of je zwanger bent of ze feliciteren je spontaan!

Zwangeragenda 468x60

   
Ouders van Nu boxen 120x600 gif
BlogSociety