Je bent 25 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 25 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

25 weken zwanger

Lengte : 34 cm
Gewicht : 650 gram

Je baby in week 25 van je zwangerschap

Je baby in week 25 van je zwangerschap

Je baby groeit in deze 25e zwangerschapsweek tot ongeveer 34 centimeter en weegt zo’n 650 gram. Als je nu een echografie zou doen dan is het niet ondenkbaar dat je de kleine met de duim in de mond ziet. De foetus in je buik speelt van tijd tot tijd met de handen en voeten.
De ontwikkeling van je kindje gaat nu steeds sneller. Omdat de hartslag van de foetus dubbel zo snel klopt als het jouwe is het hartje al duidelijk te horen. Je baby verandert nu nog regelmatig van positie. De kleine kan niet helemaal meer los rondzwemmen in de baarmoeder, maar heeft nu nog genoeg ruimte om rond te draaien. Het is dus goed mogelijk dat je bij controles ziet dat de baby een heel andere positie heeft aangenomen.
De kleine zal druk bezig zijn om de spieren goed te trainen. Omdat het steeds sterker en groter wordt zal je de trapjes ook steeds beter gaan voelen.

Jouw lichaam in week 25 van je zwangerschap

Je taille is in de afgelopen tijd flink gegroeid. Dat heeft alles te maken met de snelle groei van de kleine die elke week zo’n 300 gram zwaarder wordt. Mogelijk heb je gezien dat je wat glinsterende blauwe bloedvaten hebt. Dat komt in deze fase veel voor bij zwangere vrouwen. Het heeft te maken met de verhoogde bloedtoevoer in je lichaam.
Zoals je inmiddels weet is je lichaam druk bezig met de voorbereidingen op de bevalling. Vanaf deze week is het goed mogelijk dat je last krijgt van ´harde buiken´, ook wel oefenweeën genoemd. Dat wil zeggen dat de spieren van de baarmoeder zich samen trekken. Daarmee oefenen ze alvast voor de bevalling. Mocht het zo zijn dat je last hebt van heel veel oefenweeën hebt dan is het goed om dit even te bespreken met de verloskundige of gynaecoloog. De oefenweeën kunnen ook worden veroorzaakt omdat jij je te veel inspant. In dat geval is het beter om meer rust te nemen.
Je bezoekjes aan de gynaecoloog of verloskundige worden opgevoerd van eens in de vier weken naar eens in de drie weken. Tijdens deze bezoekjes zal er ook worden gekeken naar jouw gezondheid. Een van de dingen waar goed op wordt gelet is de bloeddruk. Het komt veel voor dat zwangere vrouwen een te hoge bloeddruk hebben. De verloskundige of gynaecoloog zal in dat geval tips geven die kunnen helpen de bloeddruk te verlagen.

   
Ouders van Nu boxen 120x600 gif
BlogSociety