Je bent 35 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 35 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

35 weken zwanger

Lengte : 46 cm
Gewicht : 2380 gram

Je baby in week 35 van je zwangerschap

Je baby in week 35 van je zwangerschap

Aan het einde van deze week weegt je baby ongeveer 2380 kilo en is het lichaam ongeveer 46 centimeter lang. De longen zijn deze week volledig ontwikkeld waardoor je kindje buiten de baarmoeder zelfstandig kan ademen. Mocht de baby nu al worden geboren dan is de kans 99% dat je kindje overleeft zonder intensieve medische hulp. In sommige gevallen kan een specialist besluiten om het kindje voor de zekerheid nog even in de couveuse te leggen. Maar voor jou moet dit toch een gevoel van vertrouwen geven dat je kindje er nu eigenlijk al helemaal klaar voor is.

Als je in verwachting bent van een jongetje dan zijn de testikels nu ingezakt van zijn buikje naar de balzak. Er zijn ook jongetjes die worden geboren als de testikels nog niet zijn ingezakt. Daarover hoef je je niet druk te maken. In nagenoeg alle gevallen zullen ze in de eerste zes maanden alsnog vanzelf inzakken. Je baby zal in de komende weken nog zwaarder worden om zo sterk mogelijk te zijn bij de geboorte. Tussen nu en de laatste zwangerschapsweek kan het gewicht nog met een kleine kilo toenemen. De hersenen blijven zich tot het moment van de geboorte verder ontwikkelen.

Jouw lichaam in week 35 van je zwangerschap

Omdat je buik behoorlijk omlaag gedrukt is door de baarmoeder wordt eten mogelijk wat moeilijker. Je eetlust zal er waarschijnlijk wat minder van worden. Toch moet je er voor zorgen dat je voldoende calorieën binnenkrijgt. Het is daarom verstandig om over de dag verdeeld kleine maaltijden te eten. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je ook minder last zult hebben van brandend maagzuur.

In deze week heeft je bloedvolume het hoogste punt bereikt van de zwangerschap. Je lichaam moet hierdoor hard werken om de bloedcirculatie goed te laten verlopen. Zwangere vrouwen bij wie de baby nu nog niet is ingedaald, kunnen het behoorlijk benauwd hebben. Dat komt omdat je baarmoeder nu op zijn grootst is en de longen daardoor minder ruimte hebben. De inhoud van je longen kan afnemen met wel een kwart van de normale inhoud. Geen wonder dus dat een wandeling naar de winkel een hele opgave voor je is. Probeer je inspanningen zoveel mogelijk te verdelen. Mocht je een stuk moeten lopen dan is het verstandig om steeds even korte pauzes te nemen. Zorg er voor dat je niet helemaal buiten adem raakt. Zodra je kindje in de komende weken indaalt, zal je merken dat je benauwdheid weer afneemt.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety