Je bent 4 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 4 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

4 weken zwanger

Lengte : 1 - 1,5 mm

Je baby in week 4 van je zwangerschap

Je baby in week 4 van je zwangerschap

Deze week gaat het bevruchte eitje zich innestelen in de baarmoederwand. Dit kan een innestelingsbloeding veroorzaken. Maak je daar overigens niet druk over, je zal hierdoor een heel klein beetje bloed verliezen. Deze week ontwikkelt je toekomstige kindje zich al volop. Zo ontstaan nu de kiembladen die de basis vormen voor de ontwikkeling van de organen.

Jouw lichaam in week 4 van je zwangerschap

Dit is de week waarin je waarschijnlijk zal ontdekken dat je zwanger bent. Je menstruatie die zou moeten beginnen is uitgebleven. Om zeker te weten of je echt zwanger bent kan je het beste een zwangerschapstest doen. Deze testen kan je kopen bij de apotheek of de drogist. Met deze test kan je de hoeveelheid HCG hormoon in je urine meten. Die hoeveelheid neemt de komende weken nog toe. Het kan best zijn dat je aan het begin van deze vierde week een negatieve test hebt, terwijl deze aan het eind van de week laat zien dat je zwanger bent.

Het kan zijn dat je deze week voor het eerst ook merkt aan je lichaam dat je zwanger bent omdat je vermoeid bent. Het komt ook erg veel voor dat zwangere vrouwen in deze beginfase van de zwangerschap misselijk zijn.

Zwangeragenda 468x60

   
Ouders van Nu boxen 120x600 gif
BlogSociety