Je bent 40 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 40 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

40 weken zwanger

Lengte : 51 cm
Gewicht : 3460 gram

Je baby in week 40 van je zwangerschap

Je baby in week 40 van je zwangerschap

In de 40e zwangerschapsweek liggen de meeste baby’s al helemaal klaar in de juiste positie. Je baby is nu ongeveer 51 centimeter lang en weegt 3460 gram. De omtrek van het hoofdje van je kindje is nu ongeveer 35 centimeter. De kleine heeft een schedelbot dat het kan bewegen tijdens de bevalling. Omdat de schedelbotten nog niet hechten kan de omtrek van het hoofdje tijdens de bevalling iets verminderen. Dat maakt het mogelijk om het geboortekanaal goed te passeren. Als het hoofdje tijdens de bevalling iets vervormt, hoef je je daarover niet druk te maken. Na een paar dagen trekt het bij en neemt het hoofd weer de normale ronde vorm aan.

Het exacte moment van de bevalling valt nog niet helemaal te voorspellen. Maar het zal een geruststellende gedachte voor je zijn dat je zeker weet dat dat binnen twee weken zal gebeuren. Je baby slaapt heel erg veel tot het moment zover is dat de vliezen breken en je kleine daardoor gewekt wordt.

Jouw lichaam in week 40 van je zwangerschap

Naarmate het wachten op de bevalling langer duurt wordt je steeds sneller geïrriteerd. Je kan daar niet veel anders aan doen dan toch proberen om zoveel mogelijk te ontspannen. Het grote moment laat echt niet heel erg lang meer op zich wachten.

Het is voor jou nu een kwestie van wachten tot de vliezen breken en de weeën gaan beginnen. Je kunt ondertussen natuurlijk wel genieten van je mooie zwangere buik. Dat is iets heel bijzonders en binnenkort is dat verdwenen.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety