Je bent 41 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 41 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

41 weken zwanger

Lengte : 51,7 cm
Gewicht : 3590 gram

Je baby in week 41 van je zwangerschap

Je baby in week 41 van je zwangerschap

Je baby is nu ongeveer 51,7 centimeter en zal zo’n 3590 gram wegen. Je kindje zal proberen om de beste positie in te nemen voor de geboorte. Maar de bewegingsruimte is wel erg klein geworden. Omdat je kindje eigenlijk niet veel meer te doen heeft, slaapt het heel erg veel. Een groot deel van de week is de kleine daardoor in dromenland. Alle organen en botten zijn nu klaar, alleen de botten worden nog harder. De longen en de hersenen zullen gewoon door gaan met ontwikkelen.

Jouw lichaam in week 41 van je zwangerschap

Voor wat betreft jouw lichamelijke toestand is er eigenlijk geen verandering in vergelijking tot vorige week. Het kan hoogstens zijn dat je nog meer moeite hebt om geduldig te wachten tot je kindje naar buiten komt. Blijf je ontspannen, zorg dat je lekker veel bladen hebt om te lezen of laat je partner zorgen dat er heel veel leuke films voor je klaar liggen.

Het kan zijn dat je in overleg met de verloskundige of gynaecoloog besluit om de weeën op te wekken. Daarvoor zijn verschillende methodes. Het kan zijn dat er hormonen worden ingebracht in je vagina. Dit zijn hormonen die er in de baarmoeder voor zorgen dat de bevalling wordt opgewekt. Je kan ook een prik krijgen met oxytocine. Een andere methode is het doorprikken van de baarmoederzak.

Er zijn ook andere manieren waardoor je zelf de weeën kunt stimuleren. Een van die manieren is om gemeenschap te hebben met je partner. In sperma zit namelijk een hormoon dat de weeën helpt opwekken. Vraag je gynaecoloog of verloskundige om meer tips.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety