Je bent 39 weken zwanger!

Alle informatie over zwangerschap week 39 vind je in onze zwangerschapskalender.

Wil je gedetailleerde informatie per week van je zwangerschap? Kies dan hier je week:

Illustratie van zwangere vrouw

39 weken zwanger

Lengte : 50,5 cm
Gewicht : 3300 gram

Je baby in week 39 van je zwangerschap

Je baby in week 39 van je zwangerschap

De baby is nu ongeveer 50,5 centimeter en weegt 3300 gram. Deze lengte en het gewicht zijn een gemiddelde. Bij de geboorte kan jouw kindje langer of korter zijn maar het kan ook zwaarder of juist lichter zijn. Je zal merken dat het heel erg rustig is in je buik. Dat komt omdat je kindje nagenoeg geen ruimte meer heeft om te bewegen. Als je baby wel een beweging maakt zal je dat wel goed voelen en soms lijkt het wel of je dat op meerdere plaatsen tegelijk voelt.

De donzige haartjes en de vernix die het lichaam eerder nog bedekte zijn nu nagenoeg compleet verdwenen. Ze hebben plaatsgemaakt voor een soort vetlaagje dat je baby beschermt.

Jouw lichaam in week 39 van je zwangerschap

In deze laatste fase van de zwangerschap drukt het gewicht van je baby sterk naar beneden. Dat zorgt bij jou voor een onaangenaam gevoel bij het lopen maar ook bij het zitten. Als je er veel last van hebt dan kan je de pijn verlichten door op de bank te gaan liggen. Ondersteun je rug dan met een kussen en leg een groot kussen onder je knieën.
Zorg ervoor dat je per dag ongeveer 2,5 liter water drinkt. Je lichaam heeft dat nu echt nodig. De huid van je buik is nu opgerekt tot het maximum. Het kan daardoor zijn dat je nog meer spanning op de huid voelt of dat het jeukt.

Door al dat wachten en de verschillende ongemakken voel je je mogelijk niet helemaal lekker. Je bent wat eerder geïrriteerd dan anders. Probeer je zoveel mogelijk te ontspannen en maak geen lange wandelingen meer. Laat je goed verzorgen door je partner en probeer je aandacht te verleggen door wat te lezen of bijvoorbeeld televisie te kijken.

   
Ouders van Nu boxen 120x600 gif
BlogSociety