Mama achter de business : Monique Buurman-De Waal (starzcool.nl)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van de groep KUS? Of misschien ben je wel eens naar hun optreden geweest? Zo niet, KUS was een Nederlandse groep bestaande uit 4 meiden. Om 2011 besloten ze te stoppen en ieder een eigen weg in te slaan. Een van die meiden was Monique Buurman-De Waal. Hoe gaat het met haar de na de bevalling van haar kinderen? En wat doet ze nu in het dagelijks leven? Hoe combineert zij werk met haar gezien? Lees hier de tips die ze graag met ons deelt.

Kun je kort iets vertellen over jezelf en je bedrijf?

Al heel jong wist ik wat ik wilde: zingen dansen en optreden. Na een versnelde opleiding tot schoonheidsspecialiste, pedicure en visagiste begon ik echter mijn eigen salon. Mijn ouders en ik wilde toch ook meer zekerheid. Maar het bloed kroop waar het niet gaan kan en ik bleef naast mijn salon ook workshops rondom zang, dans & acteren volgen en audities doen. En toen was daar de auditie voor KUS en ik werd uitgekozen als een van die meisjes! Een droom die uitkwam en het begin van een achtbaan die 8 jaar doordenderde. Die jaren heb ik ontzettend genoten van de kansen die we kregen. We traden overal op, gingen het theater in, maakten programma’s op tv en speelden in onze eigen speelfilm.

Helaas viel in 2011 het doek voor KUS! Maar ik wilde nog zo graag liedjes maken, zingen en optreden voor kinderen. Dus bedacht ik Starz, ook een meidengroep voor kinderen. Na een aantal jaren onrustig doorkabbelen met dit concept wat nog niet helemaal klopte, kwam ik in 2014 de juiste mensen tegen:
Yazmine Slaghuis, Jantien Euwe, de mensen van de studio van Fluitsma en van Tijn, Jerry Rijstenbil van de Fable Factory en Dim Paulson. Wat een geluk!
Op dit moment zijn we druk bezig om de nieuwe kinderpopgroep Starz te lanceren en om een bijbehorend tv-programma op zender te krijgen.

Naast zelf dansen, zingen en acteren is het geven van dansles een hele grote passie van mij! Dit doe ik al 15 jaar met heel veel plezier. De naam van mijn dansschool waar ik les geefis StarzCool (starzschool). De danslessen zijn gericht op kinderen en het belangrijkste vind ik dat ze plezier hebben en zich lekker voelen. In de lessen werken we aan cognitieve, sociale, ritmische en motorische vaardigheden en leren de kinderen natuurlijk een superleuk dansje. Net als met Starz ben ik de afgelopen jaren ook hierin ook zoekende geweest. Totdat ik in 2014 Annemarie Oorthuizen tegenkwam.Toen kwam er wat meer structuur! Het is soms wat veel om alles te combineren met de kinderen en de projecten die ik heb lopen, maar Annemarie zorgt ervoor dat alles overzichtelijk blijft. Op dit moment zijn we druk bezig om de danslessen uit te breiden en de dansschool flink te laten groeien!

Naast de danslessen verzorg ik ook dansfeestjes, workshops op scholen en in de naschoolse opvang. Ook werk ik als project manager bij Hermans Techniek. Een hele andere richting, maar heel erg uitdagend en leuk! Zo kan ik me ook op andere vlakken verder ontwikkelen.

Tijdens mijn tijd bij KUS werd ik zwanger in 2010, maar Ik stond nog vrolijk te dansen en te springen tot 5 dagen voor de bevalling, en dat ging prima! Mijn dochter Miley is inmiddels 4,5 jaar. Twee jaar later werd mijn tweede lieve dochter geboren, Jesslyn! Samen met mijn man Atse wonen we in het centrum van Delft.

Wat was je motivatie om je eigen bedrijf op te starten?

Doen wat ik het allerleukst vindt: Lesgeven aan kinderen en mijn creativiteit kwijt kunnen.

Wat is de grootste uitdaging die je ooit hebt gehad?

Weer opnieuw beginnen met lesgeven na mijn 2e zwangerschap. Ik had moeite met het concretiseren van mijn ideeën en om knopen door te hakken. Ook vond ik het lastig om mijn werkzaamheden te combineren met mijn gezinsleven en een goede balans te behouden.

Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?

- Dat je constant je eigen ideeën kwijt kunt.
- Je eigen tijd in kan delen (tot op zekere hoogte natuurlijk)
- De afwisseling van werk die ik heb.

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit ?

Ik vind het lastig om een dag in de week te beschrijven, want elke dag is weer anders ; ) In de ochtend breng ik de oudste naar school. Voor de jongste hebben we oppas aan huis en mijn man komt in de middag thuis. Dan ga ik bij Hermans Techniek werken van 9 uur 3 uur. Dit doe ik 3x in de week. Daarna geef ik een aantal keer in de week dansles op een naschoolse opvang. Als ik thuis kom moet mijn man weg om te werken (aantal keer in de week) en maak ik eten (of hij heeft het al gedaan). Dan ga ik met de kids nog wat doen. Een spelletje, kleien, verven of knutselen (dat vind ik ook echt leuk!) of naar buiten! Daarna even badderen of douchen en dan klaarmaken voor bed met verhaaltjes. Als de kinderen op bed liggen loop ik de mails na, doe ik administratie of bereidt ik choreografieën voor. En soms bereid ik voor mijn eigen kinderen knutselwerkjes voor.

Als ik niet hoef te werken en de oudste is naar school vind ik het leuk om met de jongste wat te doen. We zijn vaak bij Klieder te vinden, maar ook de kinderboerderij of gezellig naar de markt in Delft.

Op zaterdag gaan we naar circusles en peutergym en op zondag geef ik dansles in Delft!. Daarnaast zijn de weekenden vaak gevuld met verjaardagen en familie bezoekjes.

Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom?

* Klieder! Daar mogen de kids heerlijk kliederen ;) Zo’n fijne plek.
* Speeltuintje om de hoek
* onze straat is ook al erg gezellig (vooral in de zomer)
* Kinderboerderij Het Geertje en de kinderboerderij in Delft
* Ballenbak (overal en nergens)
* Met vriendinnetjes spelen en naar opa en oma gaan
* Schaatsbaan de Uithof

Wat heb je over jezelf geleerd sinds jij je bedrijf hebt gelanceerd?

* Dat ik te perfectionistisch ben
* Dat ik in 7 sloten tegelijk loop
* Dat ik een duizendpoot ben

Als je je leven zou kunnen terugdraaien, wat zou je dan anders hebben gedaan?
Eigenlijk niets! Van alles kun je leren!

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Dan hoop ik dat het project Starz succesvol van start is, dat de danslessen van Starzcool heel goed lopen en ik nog vaker workshops en feestjes mag verzorgen.

Heb je tips voor andere moeders die graag hun eigen onderneming willen starten?

* Gewoon doen!
* Niet opgeven
* Kijk of je het samen met iemand kan doen. Op die manier kun je elkaars kwaliteiten benutten!
* Overdag zoveel mogelijk met de kindjes zijn en in de avond lekker rustig werken. ; )

Website : www.starzcool.nl

Facebook : www.facebook.com/StarzCooldans

Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

Mama achter de webwinkel: Risma Bachoe (Lucky No. 7)
Mama achter de webwinkel: Diana Peters (kunstkindje.nl)
Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
Mama achter de webwinkel : Eva den Doelder (Rondom Eva)
Mama achter het boek : Elsbeth Teeling (Relax mama!)
Mama achter de website : Susan Aretz (smulpaapje.nl)
Mama achter de website : Vanesa Alberga (Jufjannie.nl)
Mama achter de business : Monique Tekstra-van Lochem (Antropomo)

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety