Mama achter de website : Vanesa Alberga (Jufjannie.nl)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Digitale ontwikkelingen: we kunnen er niet meer omheen. Vandaag de dag kunnen we ons een leven zonder iPad of smartphone niet meer voorstellen. En onze kinderen ook niet. Helaas hoor je vaak dat spelletjes voor de Ipad minder goed zijn voor de motorische ontwikkeling van je kind dan bij voorbeeld het spelen met blokken.
Daarentegen blijken spelletjes gericht op het leren van woordjes of het trainen van het geheugen wel goed te zijn voor de ontwikkeling van je kind. Gelukkig maar want dan heb jij ook 10 minuutjes rust, wat ook niet verkeerd is in je drukke gezinsleven. Nu zijn er ontzettend veel educatieve apps voor jonge kinderen ontwikkeld maar zijn de meeste daarvan jammer genoeg Engelstalig.
Daarom heeft Mama Vanessa samen met haar man besloten zelf educatieve spelletjes te maken. En in het Nederlands!
Even voorstellen: Vanessa Alberga !

Kun je iets meer vertellen over jezelf?

Ik ben 34 jaar en ik werk al meer dan 13 in het basisonderwijs. Toen ik 20 jaar was kwam ik vers van de PABO en begon ik al gelijk te werken als leerkracht op een basisschool. Inmiddels ben ik getrouwd en heb ik twee kinderen. Twee jongens van 3 en 5 jaar oud.

Wat is de aanleiding geweest om te starten met Juf Jannie?

Toen mijn oudste zoon ongeveer 2 jaar oud was wilde hij graag de iPhone van mijn man in handen hebben. Dat mocht eerst natuurlijk niet, maar op een dag was het hem toch gelukt en toen zag mijn man dat hij er al gelijk prima mee overweg kon. Jammer genoeg waren de meeste apps in het Engels en dat kon natuurlijk niet! We hadden geen zin in een afwachtende houding en besloten om zelf apps te gaan maken en dan onder de naam Juf Jannie. Tegelijkertijd met de apps begonnen we met het maken van de website. Algauw werd de website meer dan de apps alleen.

Wat waren / zijn je uitdagingen in het beheren van je website ?

Tijd is altijd een probleem. Ik werk als leerkracht en heb twee kleine kinderen en dan maak ik ook nog eens apps en probeer ik een website te beheren. Dat is best veel werk om in weinig tijd te passen. Graag wil ik iedere dag iets publiceren op de website, maar in de praktijk ben ik al blij als ik 2x per week iets kan plaatsen.

Is Juf Jannie je full-time job of doe je het naast je andere werk?

Ik doe het naast mijn werk, maar er gaat wel meer tijd in zitten. Toen ik met Juf Jannie begon werkte ik 4 dagen in de week als leerkracht, nu werk ik nog maar 2 dagen per week buitenshuis. In december houdt mijn tijdelijke baan op mijn nieuwe school op en daarna weet ik nog niet wat ik ga doen.

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en prive? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit?

Ik werk vanuit mijn woonkamer aan mijn website en apps, dus dan ben ik altijd bij mijn kinderen, zelfs wanneer ik hard aan het werk ben. Gelukkig kan ik me erg goed op een taak concentreren, want tijdens het schrijven voor mijn website of andere werkzaamheden voor Juf Jannie maak ik lunch voor mijn jongens klaar, lezen we tussendoor gezellig uit boekjes, oefenen we bijvoorbeeld met cijfers en rekenen en allerlei andere ontwikkelingen waar mijn zoontjes om vragen. Denk aan het leren fietsen. Dan is er natuurlijk ook het huishouden wat nog moet gebeuren.
Ik sta op en dan begint er een samenwerking tussen mij en mijn man. Ik maak de kinderen klaar voor school en hij maakt hun ontbijt en lunchpakketjes klaar. Dan klim ik achter mijn computer en check ik mijn email, Twitter en Facebook. Dan is het tijd om de kinderen naar school te brengen. Mijn jongste gaat 2 ochtenden per week naar de peuterschool. Dan werken mijn man en ik achter onze computers (in de woonkamer) totdat we de jongste gaan ophalen. Brengen en halen doen we meestal als familie, dus we gaan met ons allen de oudste naar school brengen en halen en de jongste gaan we dus samen naar de peuterschool brengen en halen.
Dan is er ook nog het afspreken na schooltijd. 2 tot 3 x per week mag de oudste afspreken met vriendjes. Dat kan bij ons thuis of bij zijn vriendjes. Als ze rustig aan het spelen zijn bij ons, werken we rustig door achter onze computers totdat de vriendjes worden opgehaald.
Het werken doen we dus de hele dag door steeds tussendoor. Eerst de kinderen dan weer even werken, dan weer de kinderen, dan weer werken, enz.

Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom?

Op droge en het liefst warme dagen gaan we veel op stap. Werken doen we dan vooral `s avonds als de kinderen slapen. Het liefst maken we uitstapjes. We hebben altijd jaarabonnementen voor dierentuin Blijdorp en andere dierentuinen zoals de Apenheul. We gaan ook zoveel mogelijk met de kleintjes naar de bioscoop omdat ze dat een geweldige ervaring vinden. Eens per jaar gaan we naar de Efteling en naar Disneyland Parijs. Langzamerhand beginnen we ook met musea voor jonge kinderen en het Omniversum. We gaan graag op pad en we merken dat de kinderen daar ook behoefte toe hebben.

Als je je leven kunt terug draaien, is er dan iets wat zou hebben willen veranderen? Of anders zou hebben gedaan?

Mijn leven is anders gelopen dan ik had verwacht. Ik had gedacht altijd als leerkracht op een basisschool te werken, ik had nooit gedacht dat ik voor mezelf zou gaan werken. Ik ben helemaal blij en tevreden zoals alles nu is. Ik kan aan mijn zoontjes laten zien dat alles mogelijk is als je er maar je best voor doet. Door mijn werk als Juf Jannie kan ik mijn werk combineren met hun behoeftes. Ik werk thuis en we doen veel samen als gezin op educatief gebied en we gaan veel op pad.

Hoe zie je Juf Jannie er over 2-3 jaar uit?

Ik hoop dat Juf Jannie veel ouders kan inspireren om met het onderwijs van hun kinderen bezig te zijn. Ik maak me zorgen over het onderwijs over een paar jaar, gezien de ontwikkelingen die eraan zitten te komen. Ik denk dat kinderen ook educatieve aandacht thuis zullen nodig hebben. En waarom ook niet? Onderwijs hoeft niet alleen maar uit boeken te zijn, er zijn een heleboel leuke educatieve activiteiten te bedenken die je als gezin uit kan voeren en dat hoop ik aan veel ouders te kunnen laten zien.

Noem 3 redenen waarom mensen je website moeten bezoeken?

 • Omdat ze ideeën krijgen hoe ze hun kinderen kunnen helpen ontwikkelen.
 • Omdat de website ze actuele informatie biedt over aanbiedingen die leuk zijn voor hun kinderen
 • Omdat de website ouders tips geeft die ze op weg helpen wanneer ze vast komen te zitten wat hun kinderen betreft.

  Heb je nog tips voor andere moeders die overwegen een eigen site te starten?

  Probeer niet een lange tijd vrij te plannen voor de website. Je kan ook steeds minuten bij elkaar verzamelen op momenten waarop het uitkomt om zo aan veel tijd te komen voor je website.

  Website : www.jufjannie.nl
  Twitter: twitter.com/JufJannieApps
  Facebook : www.facebook.com/jufjannie

  Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

  Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
  Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
  Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
  Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
  Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
  Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
  Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
  Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
  Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
  Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
  Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
  Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
  Mama achter de webwinkel : Eva den Doelder (Rondom Eva)
  Mama achter het boek : Elsbeth Teeling (Relax mama!)
  Mama achter de website : Susan Aretz (smulpaapje.nl)

 •    
  De Blije Doos 120x600
  BlogSociety