Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Je leven verandert enorm als je kinderen krijgt. Als vrouw krijg je meerdere rollen te vervullen: partner, moeder, vriendin, carrière vrouw en nog veel meer. Hierdoor kun je soms het gevoel krijgen te moeten kiezen tussen werk en het moederschap. Druk dus.

Het leven van het werkende moeder is niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar blogger Mariska leert ons hoe je als drukke, werkende moeder toch zoveel mogelijk van het leven kunt genieten. Zij is dol op tips voor werkende moeders en deelt deze graag met ons op haar blog “Meer Mariska”. Zo lezen we o.a. dat je met een rommelig huis gewoon gelukkig kan zijn. Even voorstellen : Mariska Hidding- van der Meer!

Kun je iets meer vertellen over jezelf ?

Ik ben moeder van drie kinderen (8, 6 en 5 jaar oud) en getrouwd. Ik werk bij de brandweer, evenals mijn man. Het liefst hou ik me bezig met projecten die te maken hebben met verbinding of groei. Mijn werkzaamheden in de congrescommissie van Brandweer Nederland is hier een perfecte voorbeeld van. Maar ook het coachen van collega’s of een training verzorgen geeft mij veel energie. Op die manier wil ik anderen helpen het beste uit zichzelf te halen.

Wat is de aanleiding geweest om te starten met je weblog?

Ik heb altijd 32 tot 36 uur gewerkt, ook toen de kinderen kwamen. Mijn man en ik regelen samen het gezinsleven, op die manier is werk en gezin goed te combineren. Al is het soms hectisch. Ik merk dat anderen het toch nog bijzonder vinden als een moeder meer dan drie dagen werkt. Dat is uiteindelijk de reden om mijn blog te beginnen. Ik wil andere ouders tips geven hoe werk en gezin te combineren is.

Wat waren / zijn je uitdagingen in het beheren van je blog ?

Regelmatig posten is een absolute uitdaging en dat doe ik onvoldoende. Tja, naast gezin en werk lukt het me niet elke week een blog te schrijven. Daarnaast vind ik ook de privacy van mijn kinderen belangrijk, maar wil wel open zijn in mijn blog.

Is MeerMariska je full-time job of doe je het naast je andere werk?

Deze blog doe ik naast mijn 32 urige werkweek.

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit ?

Om half zeven gaat mijn wekker, om kwart voor zeven sta ik onder de douche. Dan moeten om zeven uur de kinderen uit bed komen, zodat we om half acht kunnen ontbijten en ik de lunchtrommeljes kan klaarmaken. Om tien voor acht moeten de kinderen naar boven om tanden te poetsen, om meteen hun schoenen en jassen aan te doen. Een strak ochtendtime, maar zo weet iedereen precies waar we aan toe zijn. Om acht uur vertrekken we naar school. Daar breng ik de kinderen naar de lokalen en loop iets voor half negen naar mijn auto. Binnen een half uurtje ben ik op mijn werk. Daar heb ik veel overleg met collega`s (op soms verschillende locaties in de regio) en werk ik zaken uit. Het fijnst vind ik de dagen met veel overleg met collega`s, met elkaar werken aan verbeteringen. De kinderen worden na schooltijd door mijn man of mijn moeder opgehaald. Al vanaf dat de oudste een jaar is, past mijn moeder op wanneer we haar nodig hebben. Dat is heerlijk, ze is heel flexibel en ik weet dat de kinderen in goede handen zijn. Om circa half zes stap ik weer in de auto op weg naar huis. Mijn hoofd zit dan meestal nog vol met werkdingen, maar gedurende de rit naar huis kan ik mijn hoofd wat leegmaken. Thuis aangekomen begint het avondritme: eten koken, met elkaar eten, de kinderen douchen en naar bed. De jongste twee gaan om ongeveer zeven uur naar bed. Dan heb ik de tijd om nog wat te rekensommen of het lezen te oefenen met de oudste. Als ook hij naar bed gaat, kruip ik vaak nog even achter de computer om aan de slag te gaan waar ik heel blij van wordt; mijn blog of het schrijven aan mijn boek (dat inmiddels af is). Ik wil graag twee keer per week sporten (dinsdagavond en vrijdagochtend), maar dat vervalt nog wel eens door bijvoorbeeld een ouderavond of margedag van de jongste.

Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom? Meerdere antwoorden zijn ook mogelijk.

De kinderen spelen heel graag buiten in onze buurt, er wonen veel vriendjes. Met elkaar vermaken ze zich heel goed. Als gezin gaan we nog wel eens naar De Ballenbak, daar kunnen de kinderen gerust een hele dag klimmen, klauteren en bouwen. Ook is er een buitenspeeltuin met waterspeeltuin in de buurt (Westerpark, Zoetermeer), waar de kinderen zich goed vermaken. Als restaurant kiezen we soms voor Pannenkoekenhuis Howdy`s in Nootdorp. Nu de kinderen wat ouder worden, wil ik graag meer met hen naar musea gaan. Gelukkig zijn er voldoende leuke musea voor kinderen in de buurt.

Als je je leven kunt terug draaien, is er dan iets wat zou hebben willen veranderen? Of anders zou hebben gedaan?

Nee, ik ben heel erg gelukkig en ook van eventuele minder handige keuzes leer je.

Hoe zie je blog er over 2-3 jaar uit?

Ik ben gestart met mijn blog meermariska.blogspot.nl, dat is uitgegroeid tot een idee voor een boek. Het manuscript ` Survivalgids voor werkende ouders` is inmiddels af. Ik heb ook al een website www.survivalgidsvoorwerkendeouders.nl en pagina op Facebook onder deze naam. Survivalgids voor werkende ouders bevat wetenswaardigheden, artikelen en essentiële technieken om succesvol werk en privé te kunnen combineren. Welke keuzes maak je als werkende ouder? Wat moet je regelen tijdens en na je zwangerschap op het werk? Wat zijn de beste survivaltips om het thuis en op het werk te kunnen organiseren? Welke vaardigheden heb je nodig? Hoe zorg je voor voldoende tijd voor jezelf? Wat te doen bij noodgevallen? De ervaringen en tips van andere werkende ouders zijn ruimschoots gebruikt in dit boek.
Ik hoop dat mijn boek zo snel mogelijk uitgegeven wordt en over 2 a 3 jaar het een groot succes is. Ik ben nog op zoek naar een uitgever. Dus mocht een uitgever zich willen aanbieden..

Noem 3 redenen waarom mensen je website moeten bezoeken?

 • herkenning van het opvoeden
 • tips en trucs om werk en privé te combineren
 • hart onder de riem steken

  Heb je nog tips voor andere moeders die overwegen een eigen blog te starten?

  Gewoon doen. Denk niet te lang na of je het nu wel of niet moet doen. Leg ook niet de lat te hoog, als jij het leuk vindt dan is het al snel goed. Dan ben jij in ieder geval lekker bezig en voor anderen kan het heel fijn zijn om jouw blog te lezen, omdat het heel herkenbaar is.

  Website : www.meermariska.blogspot.nl
  Twitter: twitter.com/meerMariska

  Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

  Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
  Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
  Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
  Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
  Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
  Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
  Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
  Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
  Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
  Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
  Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)

 •    
  De Blije Doos 120x600
  BlogSociety