Mama achter de webwinkel: Diana Peters (kunstkindje.nl)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Mama Diana Peters is een creatieve duizendpoot. En eigenaresse van een eigen webshop kunstkindje.nl. Maar daar ging een hele zoektocht aan vooraf. Nieuwsgierig geworden hoe ze dit allemaal combineert met haar 3 kinderen? Lees verder!

Kun je iets meer vertellen over jezelf?

Mijn naam is Diana Peters en ik ben 30 jaar oud. Ik ben altijd al creatief geweest, van jongs af aan. Al op 12 jarige leeftijd wilde ik naar de Kunstacademie! Ik heb toen gekozen voor de schilderkunst. Helaas kon de opleiding mij niet voldoende boeien en ben ik het 3e jaar al gestopt. Na een versnelde opleiding aan de PABO ben ik vervolgens aan de slag gegaan in het speciale onderwijs met slechthorende kinderen. Maar ook daar voelde ik onvoldoende vrijheid. Na de geboorte van onze dochter wist ik het al vrij snel: ik wil voor mezelf verder gaan en weer mijn eigen creativiteit kunnen ontplooien.

Ik woon samen met Wilfred. Hij is art director bij een reclamebureau en is sinds een paar jaar mede-eigenaar. Samen hebben we 3 kindjes Zonne, een meisje van 5 en onze zoontjes Silver (3 jaar) Mint (net 1 jaar). Onze hond Pip nog maakt het gezin compleet. We wonen in een ruime tussenwoning in het mooie Ommen in de provincie Overijssel, waar we met veel plezier wonen en onze roots hebben.

Hoe kwam je op het idee van Kunstkindje ? Wat is verhaal hierachter?
Kunstkindje is ontstaan tijdens de eerste zwangerschap. Naast het werken in het onderwijs ben ik zelf achter de naaimachine gekropen (met hulp van mijn moeder die daar een ster in is) om de eerste dingen te maken. Ik vond dit zo leuk om te doen en steeds meer vrienden en bekenden kon ik verblijden met mijn eigen creaties. Het idee van een simpele webwinkel was snel geboren. Al snel kreeg ik het gevoel dat ik moest stoppen met mijn baan in het onderwijs en en moest gaan voor Kunstkindje! Dat besluit voelde zo goed! En tot op heden heb ik daar nog geen moment spijt van gehad!

Nu zijn we een paar jaar verder en heb ik toch al een paar mooie stappen kunnen maken: Zelf ontwerp ik alleen nog maar. Het produceren wordt uitbesteed. In 2013, net voor mijn verlof van onze jongste heb samen met een aantal andere creatieve ZZP’ers een leuk pand gevonden waar ik nu werk. Na jaren vanaf de zolder gewerkt te hebben was ik echt weer toe aan mensen om me heen. Zo hoopte ik ook op een betere balans vinden tussen werk en gezin. Ik merk dat ik nog steeds wel zoekende ben, maar ik heb het volle vertrouwen dat we ik die balans in de nabije toekomst steeds beter zal vinden.

Wat vond je het leukste aan het opzetten van je webwinkel? En het moeilijkst?

Het leukste: Hoe gaan we de site vormgeven en welke producten gaan we aanbieden? Je wilt onderscheidend zijn, dus je kijkt goed om je heen.
Moeilijk: het opstellen van een ondernemersplan vond ik best lastig. Gelukkig heb ik daar hulp bij gekregen als startende ondernemer! Ook de financiële kant komt erbij kijken en dat is niet mijn ‘pakkie an’.

Hoe stel je je collectie samen? Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik ben altijd op zoek naar de mooiste stoffen en prints en probeer die dan op een leuke en bijzondere manier te combineren. Veelal komen de stoffen uit het buitenland. Ik kijk graag om me heen, haal inspiratie uit mijn eigen kinderen en vind het leuk om ideetjes op te doen vanuit Pinterest en de woonbladen etc. Vormgeving spreekt me sowieso erg aan. De kleinste dingetjes kunnen mij inspireren! Ook de mooie verpakking waar ik in de supermarkt ineens tegen aan loop!

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit?

Deze combinatie is en blijft steeds een uitdaging! Wij vrouwen willen alles goed doen en dus ook alle ballen tegelijk omhoog houden. Dit valt echt niet altijd mee! Wat dat betreft was 2013 voor mij ook een echt ‘leerjaar’. Tijdens de laatste zwangerschap voelde ik me zo goed en heb ik eigenlijk geen verlof genomen. Bovendien zat ik midden in een verhuizing van Kunstkindje. Na de geboorte van Mint heb ik snel alle werkzaamheden weer opgepakt. Helaas werd ik tegen het einde van het jaar ziek werd en heb ik met de kerst in het ziekenhuis gelegen met een fikse longontsteking en luchtweginfectie. Dit voelde voor mij echt als een soort van einde jaars-afrekening. Mijn lichaam was op en ik werd echt even in een andere omgeving tot nadenken gedwongen. 2014 moest hoe dan ook anders gaan worden!

Mijn werkdag:
Om 7.00 gaat de wekker en help de kids met aankleden. Dan snel met zijn allen ontbijten, met alle ochtenddrukte die daar bij hoort. Mijn partner brengt onze oudste dochter na de basisschool en ik breng onze jongens naar het kinderdagverblijf. Daarna ga ik direct door naar kantoor wat ongeveer 5 minuten rijden is. Eenmaal op werk aangekomen maak ik eerst even een lijstje van alles wat er gedaan moet worden. Terugkerende dingen zijn natuurlijk het beantwoorden van alle mailtjes en het inpakken en versturen van bestellingen. Daarnaast controleer ik de voorraad stoffen, bestel bij als dan nodig is, houdt contact met het atelier en fotografeer nieuwe producten. Ook ben ik actief op Twitter en Facebook etc.
Tussendoor haal ik af en toe mijn dochter op van school om samen even een broodje te eten tussen de middag. Soms blijft ze ook over of wordt ze door een van opa’s en oma’s opgehaald.
Rond 16.00 ga ik altijd langzaam afronden, bestellingen wegbrengen en eerst even langs huis voordat ik de jongens ophaal van het kinderdagverblijf. De Buitenschoolse Opvang (BSO) van onze dochter is gelukkig heel dichtbij. Daarna snel naar huis om te koken en gezellig samen te eten. Ondanks dat mijn vriend ook erg druk is, eten we eigenlijk altijd wel samen. Het is even een rustmoment aan tafel en zo kletsen we even wat af met de kinderen.

Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ?

We wandelen graag op de Lemelerberg. Sinds vorig jaar heb je daar een leuk speelbos wat helemaal gemaakt is van boomstammen/hout. Kinderen kunnen daar lekker ravotten, daarna drinken we even wat bij het nabij gelegen restaurantje.

Onze kinderen zijn echte buitenkinderen en vermaken zich al prima in onze grote speeltuin naast de deur. Ouders denken vaak dat je altijd maar met je kinderen op pad moet om de kinderen te vermaken. Mijn ervaring is echter dat onze kinderen met water, zand en eigen creativiteit zoveel leuke dingen kunnen bedenken. Regelmatig gaat er en een hele stapel kleden mee naar buiten en bouwen ze een hut of tent.

Verder gaan we laatste jaren altijd wel een keertje naar Texel toe en dat verveelt echt ook nooit: aardbeien plukken, een bezoek aan een boerderij, lekker naar het strand.

Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?

Je mag je eigen beslissingen maken. Je kan je gevoel uiten en je kunt doen waar je goed in bent. Dat geeft zo veel voldoening! Qua inkomen heb ik wel even stapje terug moeten zetten. Maar dat is het voor mij echt wel waard.

Als je je leven zou kunnen terugdraaien, wat zou je dan anders hebben gedaan?

Ondanks dat ik wel wat van de wereld heb gezien, had ik wellicht nog wat meer willen reizen (zonder kinderen). Aan de andere kant, wij houden van uitdagingen en gaan nooit voor de makkelijke weg. Zo hebben we ooit gereisd door Bali en Lombok met onze 1-jarige dochter. Zelfs met 3 kinderen durven we die uitdaging aan!

Hoe zie je Kunstkindje over 2-3 jaar?

Ik hoop het werk nog steeds leuk te vinden wat ik doe en dat ik een goede balans vind tussen werk en privè. Kunstkindje gaat zich meer richten op een bepaalde collectie. En hoe leuk zal het zijn als je straks ook gewoon een Kunstkindje product in de winkel tegenkomt! Daar wil ik naar toe werken! Inmiddels is ook de vernieuwde website online waar ik samen met mijn man aan heb gewerkt.

Welk advies zou je moeders mee willen geven die ook hun eigen webwinkel willen starten?

In ben ervan overtuigd, dat als je iets ècht wilt, dat ook gaat lukken! Wij vrouwen hebben power! Maak een goed plan! Wat maakt jouw webshop anders dan die van anderen? En denk ook goed na over je website gevonden moet worden. Dat is minstens net zo belangrijk of misschien wel belangrijker. Laat je hier goed over informeren en bedenk wat je zelf kunt en wilt doen. Vergeet niet dat het runnen van webwinkel tijd kost. Geef het minstens 3 jaar de tijd! Tegenwoordig starten veel mensen een eigen webwinkel, maar er sneuvelen er ook weer veel. Het runnen van een webwinkel kost heel veel tijd. Onderschat dat niet! Zeker niet als je daarnaast nog een baan en de zorg voor kinderen hebt. Volg je gevoel en houd je vast aan je doelen en plannen!

Website : www.kunstkindje.nl
Twitter : twitter.com/kunstkindje
Facebook : www.facebook.com/kunstkindje

Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
Mama achter de webwinkel : Eva den Doelder (Rondom Eva)
Mama achter het boek : Elsbeth Teeling (Relax mama!)
Mama achter de website : Susan Aretz (smulpaapje.nl)
Mama achter de website : Vanesa Alberga (Jufjannie.nl)
Mama achter de business : Monique Tekstra-van Lochem (Antropomo)

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety