Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Be-Flowerd is een webwinkel vol met prachtige handgemaakte bloemen van vilt, band en retro stof, verwerkt tot bruidsboeketten, sieraden en accessoires. Deze bloemen zijn met veel passie in het huisatelier gemaakt door een creatieve mama. Even voorstellen : Daphne Engelke !

Kun je iets meer vertellen over jezelf ?

Ik ben Daphne Engelke en ik ben dit jaar nog 39 jaar. Ik heb een lieve man en heb 1 prachtige zoon van 8 jaar. Zijn naam is Pelle. Ik ben van jongs af aan creatief bezig. Ik wilde het liefst alles zelf maken, van meubels tot kleding. Ik heb op het VWO dan ook tekenen in mijn vakkenpakket gehad en wilde eigenlijk een creatieve opleiding doen. Maar omdat ik – ondanks dat mijn ouders altijd zeiden “kies wat je leuk vind” – dacht, dat ik met een creatieve opleiding niet “mijn brood” kan verdienen, ben ik Sociaal Pedagogische Hulpverlening gaan doen. Ik werk nu 16 uur bij Lunetzorg. Ik coach en ondersteun – zowel individueel als groepsgewijs - collega’s in het schrijven van persoonlijke plannen en het computersysteem dat erbij hoort. Heerlijk om te doen en prima te combineren met mijn webshop en zoon.

Hoe kwam je op het idee van Be-Flowerd? Wat is verhaal hierachter?

Ik ben een creatief persoon, als kind was ik altijd al bezig om spullen zelf te maken. Waarom iets kopen als ik het zelf mooier kon maken en mijn eigen draai eraan kon geven.... Van tafels tot kasten, van knuffels tot kussens, zelfs edelsmeden en beeldhouwen.
Omdat je niet alle mooiigheidjes zelf kunt gebruiken of ophangen, ben ik voor vriendinnen en voor klasgenootjes van mijn zoontje cadeautjes gaan maken: armbandjes, haarspelden, knuffels, vlaggenlijnen enz. Er waren zelfs meisjes die tegen mijn zoontje zeiden dat ze liever een cadeautje van zijn moeder wilde dan uit de winkel! Ik merkte dat ik gelukkiger werd als moeder als ik kon “maken”.
En toen vroeg een vriendin om voor haar bruiloft (2011) polscorsages voor de bruidskindjes te maken: daar kwamen zoveel positieve reacties op, dat ik eindelijk de stap heb gezet om een webshop te starten waarin "de bloem" centraal staat. In oktober 2011 werd Be-Flowerd een echte webshop!

Wat vond je het leukste aan het opzetten van je webwinkel? En het moeilijkst?

Het leukste vond en vind ik het kunnen maken van de vilten producten en het steeds opnieuw verwondert zijn over het feit dat mensen mijn spullen willen kopen. Dat is een heerlijk gevoel.
Het moeilijkst vind ik het om keuzes te maken; Hoe en waarmee maak ik reclame, aan welke markten neem ik deel, hoe maak ik een nieuwsbrief, hoe kom ik aan mijn klanten en leer ik ze kennen enz…Ik was in het begin snel bezorgd over mijn keuzes, was bang het verkeerd te doen. Soms werd het zelfs zo erg dat ik dacht dat ik “iets zou missen” als ik nu niet besloot. Dat heb ik van me af gezet, want dat zorgde ervoor dat ik minder creatief bezig kon zijn. De zakelijk kant nam toen de overhand en dat wilde ik niet.

Hoe stel je je collectie samen? Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik maak wat ik mooi vind en wat klanten in opdracht aan mij vragen. Ik bekijk veel websites uit het buitenland om inspiratie op te doen voor nieuwe bloemvormen en ideeën. Ik bekijk wat goed verkoopt en dat maak ik vaker of daar koop ik de onderdelen extra van in. Maar alles blijft handwerk en ik wil me zoveel mogelijk blijven richten op het unieke van mijn producten. Neem als voorbeeld: ik maak nog steeds visitekaartmapjes, maar er is er geen 1 hetzelfde. Dus het product gaat al 2 jaar mee, maar de stofjes waar ik het van maak zijn uniek.
Mijn geluksengeltjes zijn een uniek product die door de manier van aanbieden mensen enorm aanspreekt. Ik had ze alleen voor de kerst bedacht, nu zijn ze de “hit” van be-flowerd.

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit(niet alleen zakelijk gezien maar ook privé)?

Mijn werkdag kun je druk en enigszins chaotisch noemen. Ik heb voor mezelf geen duidelijke werktijden voor de webshop gesteld. Ik heb wel duidelijke werkuren voor Lunetzorg.
Laten we eens naar 1 dag kijken,bijvoorbeeld de maandag. Uiteraard staat de ochtend tot 8.45 uur in het teken van het gezin. Opstaan, wassen, ontbijten, brood smeren, tanden poetsen, tassen pakken enz. Om 9 uur start ik met werken voor Lunetzorg en dat doe ik tot 13 uur. Dan ga ik lunchen met even tijd voor mezelf. Dan start ik om half 2 met de webshop. De werkzaamheden zijn dan , mail checken en beantwoorden, administratie bijhouden, contacten met klanten leggen enz. Maar natuurlijk ook het maken van mijn producten. Ik kijk per moment wat er nodig is. Om 3 uur haal ik mijn zoontje uit school en dan hangt het ervan af wat zijn plannen zijn. Bij iemand spelen; dan heb ik tot 17 uur om verder te werken aan de webshop of bv even snel een boodschap te doen enz. Komt er iemand spelen dan pas ik mijn werkzaamheden aan op de activiteiten van de kinderen. Soms kan ik werken, soms willen ze samen knutselen en dan doe ik graag mee. Is Pelle thuis zonder vriendje kijk ik wat er nodig is, denk aan even nieuwe schoenen halen, of samen een leuk spel doen, huiswerk maken enz.
Mijn man kookt altijd, dus rond 18 uur gaan we eten. Van 18 – 20 is het tijd voor het gezin. Samen eten en andere leuke dingen doen. Daarna soms webshoptijd, soms tijd voor elkaar.
Kortom het is steeds schakelen tussen bezigheden, verplichtingen en gezinsleven.

Waar ga je altijd met je kind heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom?

Wij wonen heel dicht in het centrum van de stad Eindhoven, echt op loopafstand waardoor we heel gemakkelijk kunnen deelnemen aan alle leuke evenementen die er georganiseerd worden. Zonder parkeergedoe dus. Denk aan GLOW, Dutch Design Week, de feelgoodmarket en het FOCM en Via Ventosa.
Heerlijke dagen zijn dat. We wandelen in het weekend graag in het bos, al zouden we dat echt veel vaker willen en moeten doen!
Uit eten doen we nog niet zo vaak met onze zoon. Hij lust wel alles, maar vind lang stil zitten nog niet zo`n geweldig idee. Maar als Pelle ergens logeert gaan mijn man en ik altijd uit eten. Dat gebeurt niet super vaak, maar als we dan lekker kunnen gaan uit eten, genieten we er ook volop van. We zijn dol op sushi, tapas en op gezellige Eetcafés. Gusto040 bijvoorbeeld is een geweldig klein restaurant net buiten de stad waar ze kaasfondue aanbieden. Echt zalig!

Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?

Alles van voor tot achter, van het maken van producten tot de boekhouding, van klanten benaderen tot het invullen van de belasting. En dat moet ook wel, want er komt heel veel op je af als onderneming.

Als je je leven zou kunnen terugdraaien, wat zou je dan anders hebben gedaan?

Ik zou toch graag een andere opleiding gedaan hebben, echt een creatieve opleiding en dan niet zozeer om “kunstenaar” of “designer” te worden, maar juist om anderen mee te nemen in het creatieve proces en vaardigheden aan te leren. Een stuk didactische vaardigheden.

Hoe zie je Be-Flowerd over 2-3 jaar?

Om eerlijk te zijn heb ik geen idee. Het is begonnen om mijn gezin en mezelf gelukkiger te maken. Dat is het hoofddoel en dat gaat super goed!
Be-flowerd kan niet “uitbesteed” worden of door anderen gedaan worden. Het is mijn levensgeluk en dat hoop ik over 2-3 jaar ook nog te kunnen zeggen. Ik zou nog vaker een bruidsboeket van vilt willen kunnen maken en nog vaker de tijd hebben om workshops te geven, maar voor nu is alles prima in verhouding!

Welk advies zou je moeders mee willen geven die ook hun eigen webwinkel willen starten?

Bedenk heel goed wat je ermee wilt bereiken. Bedenk goed wat jij wilt dat het wordt. Met hand gemaakte producten moet je geen winst verwachten of je baan te kunnen opzeggen. (hangt een beetje af van wat je maakt natuurlijk, maar toch). Start omdat jij het graag wilt en zorg ervoor dat je gezin achter je staat. Niets is rotter als dat jij 24 uur per dag met je webshop bezig bent en dat het gezin andere verwachtingen heeft. Zorg ervoor dat je voldoende tijd kunt nemen om aan jouw verwachtingen te voldoen en ben vooral enthousiast, open en straal dit ook uit!

Website : www.be-flowerd.nl
Twitter: twitter.com/beflowerd
Facebook : facebook.com/beflowerd

Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety