Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Als jonge moeder ben je altijd op zoek naar leuke activiteiten voor je kindje zoals muziekles, babymassage, gym en ga zo maar door. Wellicht heb je daarom wel eens van Baby Sensory gehoord? Of misschien zelfs al mee gedaan met hun activiteiten? Zo niet, dan even een korte uitleg. Baby Sensory is een babycursus gericht op zintuiglijke, cognitieve en motorische ontwikkeling van baby`s. Samen spelen, plezier maken en ontdekken met je baby. Maar bovenal krijgen ouders informatie over de ontwikkelingsstadia die baby’s doormaken en hoe zij deze ontwikkeling spelenderwijs kunnen stimuleren. Maar wie is de moeder achter zo’n leuk initiatief?
Even voorstellen: Natalie van Gelder!

Kun je kort iets vertellen over jezelf en je bedrijf

Orthopedagoog en moeder van 2 kinderen (2 en bijna 5 jaar). Na mijn studie Pedagogische Wetenschappen aan de UvA heb ik ruim 8 jaar gewerkt bij IMC Weekendschool (een school voor kinderen in achterstandsbuurten gericht op het bieden van toekomstperspectief gegeven door vakexperts. Eveneens een prachtig initiatief).

Wat was je motivatie om je eigen bedrijf op te starten?

Bij IMC Weekendschool heb ik de onderzoeksgroep opgericht en later de Research & Development afdeling opgezet en geleid. Hier heb ik onder andere een kwaliteitszorgsysteem opgezet en een longitudinaal effectonderzoek in samenwerking met een Hoogleraar van de Universiteit van Amsterdam geleid. Na ruim acht jaar met veel passie en plezier voor dit geweldige initiatief gewerkt te hebben, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dit in combinatie met de geboorte van mijn 2e kind, hebben mij doen besluiten voor mijzelf te beginnen. Zo kon ik mijn ambitie (ontwikkeling en opvoeding enerzijds en mijn ondernemersgeest anderzijds) combineren met moederschap. Als pedagoog zie ik het belang van veel tijd met mijn kinderen doorbrengen. Mijn werk voor Baby Sensory doet ik vanuit huis, zo kan ik mijn carrière het beste combineren met mijn gezin. Ik heb een tijd overwogen een praktijk te starten voor opvoedingsondersteuning aan ouders, ben toen gestart met de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut. Maar was toch op zoek naar een andere manier om ouders te adviseren, meer preventief, minder vanuit de problemen. Baby Sensory kwam toevallig op mijn pad, toen ik al speelde met de gedachte voor mijzelf te starten. Via een kennis werd ik getipt en ben ik eens gaan kijken met mijn dochter die toen 6 maanden was. Ik was gelijk verkocht. Wat een mooi concept! Het is toen vrij snel gegaan. Ik ben gestart met het aanbieden van lessen in regio Amsterdam en heb vervolgens Baby Sensory Nederland overgenomen.

Wat is de grootste uitdaging die je ooit hebt gehad?

De realisatie van ons eigen pand in Amsterdam Zuid. Sinds ik met Baby Sensory ben gestart was het mijn droom om mijn eigen centrum te start waar naast onze eigen cursussen Baby Sensory en Toddler Sense (lessen voor peuters en kleuters) ook andere leuke activiteiten voor zwangeren, ouders, baby`s en kinderen zullen plaatsvinden. Het heeft heel wat energie gekost, maar sinds vandaag is het centrum `KidsinMotion` geopend en starten ook de lessen Toddler Sense, dit is de landelijke lancering van het programma.

Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?

De vrijheid, flexibiliteit en eigen verantwoordelijkheid. Het geeft een enorme kick om zelf alle beslissingen te kunnen nemen. Een goed idee kan de volgende dag al realiteit zijn, hoeft niet eerst verschillende lagen langs. En natuurlijk bezig zijn met een concept waar ik heel erg in geloof.
Jij bent een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit

De hele dag door rennen, vliegen en ballen in de lucht houden. In principe werk ik elke ochtend (als jongste naar peuterspeelzaal gaat) en elke avond tot laat. Ik probeer de uren overdag met de kinderen er echt voor ze te zijn.

Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom?

Speeltuin in Buitenveldert aan de van der Boechhorststraat. Er is een huisje met allemaal speelgoed en fietsen en er zit een groot hek om heen. Hier kunnen de kinderen veilig hun energie kwijt.

Wat heb je over jezelf geleerd sinds jij je bedrijf hebt gelanceerd?

Dat ik een harde werker ben en goed ben in `netwerken`.

Als je je leven zou kunnen terugdraaien, wat zou je dan anders hebben gedaan?

Eerder voor mijzelf begonnen

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Hopelijk met lessen Baby Sensory en Toddler Sense 7 dagen per week en een bruisend centrum waar van alles te beleven is voor ouders en kinderen. En 20 Franchisnemers die Baby Sensory op andere plekken in het land uitrollen.

Heb je tips voor andere moeders die graag hun eigen onderneming willen starten?

Doen! Niet te lang over twijfelen.

Website : www.babysensory.com
Twitter :twitter.com/BabySensoryNL
Facebook : www.facebook.com/Baby-Sensory-Nederland

Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety