Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Als je zwanger bent, moet je van alles regelen. Denk bijvoorbeeld aan geboortekaartjes. Een hip, vrolijk of juist nostalgisch kaartje. Maar wat als je maar een beperkt budget hebt? Kies dan voor budget geboortekaartjes! Wie de mama is achter deze leuke en betaalbare kaartjes? Even voorstellen: Janita Dijkstra!

Kun je iets meer vertellen over jezelf ?

Ik ben Janita Dijkstra, 33 jaar en getrouwd met Jeroen. Wij wonen in Winsum, een dorp ten noorden van Groningen. Wij hebben 3 kinderen, 2 jongens (5 en 2,5) en sinds april een dochter. Ik heb eerst het grafisch lyceum in Zwolle gedaan. Daarna ben ik naar kunstacademie Minerva in Groningen gegaan. Direct na mijn afstuderen in februari 2008 ben ik voor mezelf begonnen als zelfstandig grafisch ontwerper. Eind 2011 is Boefjespost Geboortekaartjes daar bij gekomen.

Hoe kwam je op het idee van Boefjespost ? Wat is verhaal hierachter?Toen mijn eerste zoon is geboren augustus 2008 heb ik het geboortekaartje zelf ontworpen. Ik vond dat erg leuk en ben nog meer illustraties gaan maken. Nog niet echt met een doel, maar langzaam ontstond de serie ‘Vrolijk’. Het waren eerst nog gewoon illustraties. Ik verkocht ze aan familie en vrienden als felicitatiekaartjes. Het idee ontstond toen wel om er geboortekaartjes van te maken. Nadat mijn tweede zoon is geboren in maart 2011 ben ik hard aan de slag gegaan met nog 2 collecties; hip en nostalgisch. Eind 2011 is Boefjespost Geboortekaartjes online gegaan met 3 collecties. Afgelopen jaar is daar de collectie ‘fotokaartjes’ en de budget geboortekaartjes bijgekomen

Wat vond je het leukste aan het opzetten van je webwinkel? En het moeilijkst?Leukste: Het ontwerpen van de geboortekaartjes en uitstraling van de website.
Moeilijkste: Bekendheid krijgen en dus klanten! Dat kost echt veel tijd en energie!

Hoe stel je je collectie samen? Waar haal jij je inspiratie vandaan?

De collectie staat nu een tijdje vast. Ik plaats alleen ontwerpen die ik zelf mooi vind en waar ik tevreden over ben. Inspiratie haal ik overal vandaan! Dat kan echt van alles zijn, een bepaalde stijl die ik tegenkom, een voorwerp, foto oid. Pinterest is ook erg goed voor de inspriratie!

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit(niet alleen zakelijk gezien maar ook privé)?

Op de maandagen in mijn man thuis. Dan werk ik de hele dag. De woensdag zijn de jongens bij hun oma. Onze dochter is op het moment nog thuis, maar per 1 oktober gaat ook zij naar oma. En dan komt er ook nog een ochtend bij. Verder regel ik wel dingen tussendoor als ze thuis zijn en de avonden werk ik ook als dat nodig is. Er zijn weken dat het echt door elkaar loopt en dat kan best heel hectisch zijn!

Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom? Meerdere antwoorden zijn ook mogelijk.
Er zijn een aantal plekken waar we vaak heengaan:

 • Hertenkamp/kinderboerderij
 • Mijn ouders en schoonmoeder (we wonen allemaal in hetzelfde dorp)
 • Speeltuin (verschillende)
 • Wandeling door het minibos

  Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?

  Ik vind het heerlijk en zou niet anders meer willen!

  Als je je leven zou kunnen terugdraaien, wat zou je dan anders hebben gedaan?

  Niet echt, ik heb veel geleerd van afgelopen jaren. Sommige dingen zijn compleet mislukt of hebben veel geld gekost, maar heb ik wel van geleerd en daardoor ben ik gegroeid.

  Hoe zie je Boefjespost over 2-3 jaar?

  Er zit nog steeds een stijgende lijn in het aantal bestellingen en hopelijk zet dat nog meer door komende jaren. Ik ben aan het nadenken over nieuwe collecties en de bestaande zullen
  uitgebreid/aangepast worden.

  Welk advies zou je moeders mee willen geven die ook hun eigen webwinkel willen starten?

  Een webwinkel is niet iets wat je ‘erbij’ doet. Het kost echt veel tijd, energie en geld. En ook veel geduld! Het loopt niet vanaf dag 1 storm, daar gaat behoorlijk wat tijd overheen.

  Website : www.boefjespost.nl
  Twitter: twitter.com/Boefjespost
  Facebook : Boefjespost

  Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

  Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
  Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
  Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
  Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
  Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
  Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
  Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
  Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
  Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
  Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
  Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)

 •    
  De Blije Doos 120x600
  BlogSociety