Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Na de bevalling blijven zwangerschapskleren vaak te lang in de kast liggen. Want zelfs wanneer je rekening houdt met de geboorte van een 2e of 3e kindje in de (verre) toekomst, blijken je oude zwangerschapskleren lang niet altijd meer ideaal. Ze passen wellicht niet meer goed of je bent gewoon toe aan iets nieuws En als je eerlijk bent, ergens is ook zonde als je mooie zwangerschapskleding, vaak nog in goede staat, in je kledingkast ligt te verstoffen.

Veel leuker zou het zijn als iemand anders je zwangerschapskleding kan dragen en jij daar nog wat centjes voor krijgt. Daar kan jij dan weer leuke nieuwe kleertjes voor kopen voor je eigen baby. Nu is er een mom die dit precies in de gaten had en daarom een webwinkel is gestart voor tweedehands zwangerschapskleren.
Even voorstellen: Mirjam van Vliet !

Kun je iets meer vertellen over jezelf ?

Ik ben Mirjam van Vliet, 35 jaar en getrouwd met Tom. Samen hebben we 2 jongens, Dave (4 jaar) en Luke (2,5 jaar).
Oorspronkelijk kom ik uit Groningen en door studie en werk ben ik uiteindelijk in Den Haag terecht gekomen, waar ik ook mijn man heb leren kennen.
Mijn man heeft een caravanstalling met werkplaats waar ik momenteel 2 dagen in de week de boekhouding doe.

Hoe kwam je op het idee van Happy Belly`s? Wat is verhaal hierachter?

Ik had al een aantal jaar in mijn hoofd zitten dat ik iets wilde gaan doen, maar wat… Ik wilde wel iets doen waar ik zelf voor de volle 100% achter zou staan natuurlijk.
Toen ik 2 jaar geleden mijn zwangerschapskleding op zolder weer tegen kwam, dacht ik: Wat ga ik hier mee doen, weggooien is zonde en zomaar in de kledingcontainer doen terwijl je dan niet weet of het bij de zwangeren terecht komt vond ik ook geen fijn idee, dus ging ik op zoek naar een alternatief. Alleen kon ik die niet echt vinden. Zo borrelde bij mij het idee om een winkel te gaan beginnen in 2e hands zwangerschapskleding. In mijn zoektocht naar allerlei informatie kwam ik veel over het starten van een webwinkel tegen en ben dat verder uit gaan zoeken. Uiteindelijk ben ik hiervoor gegaan.
Sinds januari 2012 is Happy Belly’s een feit.

Wat vond je het leukste aan het opzetten van je webwinkel? En het moeilijkst?

Mijn eigen tijd in kunnen delen en er voor mijn gezin zijn wanneer ik dat wil en/of wanneer dat nodig is.
Het moeilijkste vind ik het om te beslissen wat te doen; waar maak ik reclame (en waar juist niet), hoe zorg ik er voor dat ik bekend wordt bij de juiste personen.

Je collectie bestaat uit 2e hands artikelen. Neem je alles aan? Hoe stel je je collectie samen?

Ik neem zeker niet alles aan. De kleding die ingebracht wordt dient wel aan een aantal voorwaarden te voldoen, zoals gewassen en gestreken zijn, vrij van vlekken en gaatjes en niet ouder dan 2 jaar.
De collectie wordt samengesteld door allerlei moeders die hun zwangerschapskleding via mij willen verkopen. Hierdoor is er steeds wisseling in de collectie en wordt de webwinkel 2-wekelijks aangevuld met nieuwe kleding.

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit?

Op woensdag en vrijdag werk ik hele dagen voor mijn man, de kinderen zijn dan naar school of de opvang.
De overige dagen heb ik (helaas) geen vaste werktijden voor de webwinkel voor overdag.
Overdag doe ik eigenlijk niet zo heel veel voor de webwinkel, onze jongste gaat nog niet naar school en in de ochtend zijn wij vaak samen op stap of thuis lekker aan het spelen. Om 12.15 uur komt de oudste uit school en die halen we samen op, dan eten we met z’n 3-en een boterham en dan gaat de jongste naar bed. Als de oudste weer op school is, verwerk ik de binnengekomen bestellingen en evt zoveel mogelijk mails.
Rond 15.00 uur komt de jongste uit bed en fietsen we weer naar school om de oudste op te halen, de eventuele bestellingen brengen we daarna naar het postkantoor en dan thuis nog even spelen. Ondertussen zorg ik dat het eten klaar staat zodat we kunnen eten als mijn man thuis komt. Rond 19.00 uur gaan de kinderen naar bed en daarna heb ik de avond tijd om met de webwinkel aan de slag te gaan.
Niet iedere avond, hoofdzakelijk ben ik op maandag, dinsdag en woensdagavond druk bezig. De donderdag is mijn sportavond en vrijdag en zaterdag is voor mijn man en mij samen.
Om foto’s te kunnen maken heb ik op zaterdagochtend een oppasmeisje in huis die de kinderen in de gaten houd, zodat ik een paar uur ongestoord foto’s kan maken.

Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom?

In het midden van Wateringen ligt ‘oma’s speeltuin’, hier zijn we in de zomer regelmatig te vinden. Ook brood naar de eendjes brengen blijft favoriet bij de jongens. Waar we dat doen is wisselend. De ene keer bij ons voor de deur, of we fietsen het dorp in en bij de kinderboerderij maken we een stop om daar de eendjes blij te maken.
Als we uit eten gaan met de kinderen, gaan we meestal naar Scrumpy bij ons in het dorp, het is een eetcafé, waar de kinderen ook lekker rond kunnen lopen als ze klaar zijn met eten.

Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?

Eigenlijk alles, maar vooral de leuke reacties die ik krijg van zwangeren die bij me komen ‘winkelen’ zowel on- als offline, dan wordt ik er extra aan herinnert waarvoor ik dit ook doe.

Als je je leven zou kunnen terugdraaien, wat zou je dan anders hebben gedaan?

Niks, alles wat ik meegemaakt/beleefd heb in mijn leven heeft me gemaakt zoals ik nu ben. Ook de fouten die gemaakt zijn hebben er voor gezorgd dat ik nu sterker ben.

Hoe zie je Happy Belly`s over 2-3 jaar?

Nog meer bekendheid en hopelijk de mogelijkheid om vaker dan 1 x per maand open te kunnen zijn, nu 1 x per maand een inloopavond, maar ivm ruimtegebrek is vaker momenteel helaas nog niet mogelijk.

Welk advies zou je moeders mee willen geven die ook hun eigen webwinkel willen starten?

Denk niet: dat doen we er wel even bij, want dat is absoluut niet het geval. Aan de webwinkel moet je altijd blijven werken en is nooit af, het kost veel tijd, maar ik heb het er graag voor over.

Website : www.happybellys.nl
Twitter: twitter.com/HappybellysNL
Facebook : www.facebook.com/happybellysNL

Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety