Mama achter de website : Susan Aretz (smulpaapje.nl)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Iedere moeder zal het bekend voorkomen: het is heel moeilijk een restaurant te vinden met op het kindermenu iets anders dan patat, appelmoes of pannenkoeken. Want als je met je kinderen uit eten gaat, wil je natuurlijk dat ze iets lekkers eten maar ook gezond! Bij voorbeeld een maaltijd zoals je die zelf eet, maar dan met wat kleinere porties. Maar waar vind je restaurants die een kleine variant van een volwassene-maaltijd serveren voor kinderen? Mama Susan en dochter Meike houden beide van lekker eten. Ook zij hadden moeite de juist restaurants te vinden. Daarom heeft moeder Susan een website gestart met een overzicht van goede restaurants voor kinderen met goed èn lekker eten.
Even voorstellen: Susan Aretz!

Kun je iets meer vertellen over jezelf en je website ?

Ik ben Susan, nèt 41 geworden en moeder van dochter Meike (3). Ik woon samen met mijn vriend Jasper in Leiden. Ik ben 4 dagen in de week communicatieadviseur bij EMMA Communicatie in Den Haag en daarnaast sinds begin vorig jaar oprichter en eigenaar van Smulpaapje.nl

Wat is de aanleiding geweest om te starten met je website ?

Ik wilde met Meike ergens gaan eten en oriënteerde me online waar er leuke restaurants zijn om met kinderen lekker te eten. En alles wat ik vond waren de geijkte pannenkoekenrestaurants of restaurants met dramatische kindermenu’s. Wij zijn allemaal nogal liefhebber van lekker eten, dus dat wil ik ook als we uit gaan eten.
En in mijn geval Twitter je je frustratie dan en daar vond ik nogal wat bijval. Dat deed me vermoeden dat meer ouders hier tegen aan liepen. En omdat ik geen site à la IENS kon vinden die goede restaurants voor kinderen verzamelt, ben ik ‘m zelf begonnen ;-)

Wat waren / zijn je uitdagingen in het beheren van je website ?

Tijd. Ik doe dit naast mijn betaalde baan. Dus veel moet in de avonduren en weekenden Dat maakt het wel eens lastig, want je leven zonder een uit de hand gelopen Tweet is al druk genoeg. Het liefst zou ik persoonlijk contact willen met àlle restaurants die op de site staan en er nog bij komen, dat is op het moment nog lastig. Maar het voelt nooit als moeten, dus ik maak er met liefde tijd voor vrij. Goed plannen en waar het kan vooruit werken helpt ook.

Is je website je full-time job of doe je het naast je andere werk?

Ik doe het er nu naast. Maar het testen en uitschrijven van recepten neemt het in gesprek zijn met anderen over Smulpaapje en kindermenu’s via alle social media kanalen ook aardig wat tijd in beslag.

Jij bent een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit ?

Vroeg op! Half zeven gaat de wekker. Ik probeer 3x in de week hard te lopen, en aangezien ik geen avondmens ben doe ik dat ’s ochtends vroeg voor iedereen wakker wordt. Uiterlijk half negen ben ik op kantoor of bij de klant. Meike wordt door Jasper naar de creche gebracht. Uiterlijk vijf uur is het vliegen om de trein te halen en Meike op te halen. Ik kook vaak in het weekend vooruit voor een aantal dagen per week, dus we zitten rond zes uur aan tafel met z’n drietjes. Ik vind dat een ontzettend waardevol moment. Met elkaar nemen we ieders dag door. En ook al eet Meike op de creche een warme lunch, ze eet vaak ook ’s avond nog lekker met ons mee.
Als Meike in bed ligt ga ik of languit op de bank en doe een rondje social media, of nog even met de laptop op schoot aan het werk voor Smulpaapje. Soms beide tegelijk ;-)

Waar ga je altijd met je kind(eren) heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom?

Woensdag is mijn dag met Meike. Dan is er in Leiden ook markt. Dat is ons wekelijkse uitje wat we vaak ook combineren met lekker ergens koffie drinken of ergens samen lunchen. En vaak wordt er ’s middags iets samen gebakken of gekookt. Meike zit al vanaf het moment dat ze kan zitten bij mij op het aanrecht als ik kook. Het liefst proeft ze dan ook alles, maar steeds vaker helpt ze me nu ook met roeren of met de dingen in de pan doen. Heerlijk!

Als je je leven kunt terug draaien, is er dan iets wat zou hebben willen veranderen? Of anders zou hebben gedaan?

Niks. Ik ben gekomen waar ik nu ben door dit leven. Achterom kijken heeft wat mij betreft weinig zin. Ik leer wel van alles wat ik mee maak. Ik had nooit durven dromen dat ik nu mijn eigen bedrijf zou hebben. En ik leer daar dagelijks van. Ik ontdek kanten van mezelf waarvan ik niet wist dat ik ze had. En juist omdat Smulpaapje m’n eigen kindje is ben ik onwijs gemotiveerd om er een succes van te maken

Hoe zie je website er over 2-3 jaar uit?

Ik hoop ècht dat Smulpaapje het verschil gaat maken. Aan de ene kant door restaurants te laten zien dat er wel degelijk alternatieven zijn voor het standaard kindermenu. Er zijn tenslotte al 160 restaurant die in de spotlight staan omdat ze iets lekkerder serveren. Maar ik hoop ook ouders te laten zien dat je niet altijd genoegen hoeft te nemen met wat op de kaart staat. Durf ook alternatieven te vragen.
Uiteindelijk hoop ik dat we over een jaar of drie minstens 500 Smulpaapje proof restaurants in Nederland hebben.

Noem 3 redenen waarom mensen je website moeten bezoeken?

1.omdat je op zoek bent naar een restaurant waar je lekker met je kind kunt eten of om een review achter te laten over een restaurant waar je bent geweest;

2.omdat je een lekker recept zoekt in de rubriek ‘Smulpaapje kookt’, om thuis ook lekker met je kinderen te eten;

3.omdat je een interview met een (bekende) chef wilt lezen en wilt weten hoe hij denkt over kinderen en (uit) eten in de rubriek ‘Smulpaapje interviewt’.

Heb je nog tips voor andere moeders die overwegen een eigen site te starten?

Overdenk het niet. Soms moet je gewoon aan de slag. Tegelijkertijd, onderschat niet wat het aan tijd vraagt. Maak de afweging of je het als ‘leuk voor erbij’ wilt doen of dat je er verder mee wilt. Beiden is prima, maar maakt nogal verschil in wat je aan tijd kwijt bent.

Website : www.smulpaapje.nl
Twitter: twitter.com/Smul_paapje
Facebook : www.facebook.com/Smulpaapje

Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
Mama achter de webwinkel : Eva den Doelder (Rondom Eva)
Mama achter het boek : Elsbeth Teeling (Relax mama!)

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety