Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Waar vind je een overzicht van kinderactiviteiten in jouw omgeving? Op uktuktuk.nl - de website voor alle kindvriendelijke locaties en evenementen in de stad geschikt voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar. Maar welke mama is de motor achter uktuktuk.nl ? Even voorstellen : Mirjam van Rijn !

Kun je iets meer vertellen over jezelf ?

Ik ben Mirjam van Rijn, 34 jaar oud, getrouwd met Rob en ik heb twee heerlijke dochters van 2,5 en 0,5 jaar. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd in Rotterdam en sindsdien al bijna 10 jaar aan het werk bij de gemeente Rotterdam, de stad waar ik een haat-liefdeverhouding mee heb, maar waar ik toch alweer 15 jaar met veel plezier woon.

Wat is de aanleiding geweest om te starten met je website ?

In 2010 hebben mijn man en ik een wereldreis gemaakt: we hebben een Landrover verscheept naar Kaapstad en zijn terug gaan rijden. Tijdens die reis hebben we een vreselijk auto-ongeluk meegemaakt en het is een groot wonder dat we nog leven. We bleken (dat bleek in het plaatselijke hospitaaltje) ook nog zwanger en toen besloten we ter plaatse dat we alleen nog maar leuke dingen in ons leven zouden gaan doen: live life to the max! Mijn man heeft zijn baan opgezegd en is zijn eigen bedrijf gestart. Ik miste, toen ik mama was geworden, een site met de tips om erop uit te gaan en ben dat gestart. In september zijn we teruggekomen uit Afrika, in december ben ik bevallen en in juli 2011 zijn we live gegaan met Uktuktuk!

Wat waren / zijn je uitdagingen in het beheren van je website ?

We zijn gestart op organische wijze. Dat betekent dat we niet eerst maanden lang zelf zijn gaan nadenken, maar dat we een format hebben neergezet met een grote groep trouwe testers (ouders en organisaties) die ons steeds weer feedback gaven. Om alle tips te verwerken tot een stabiel ontwerp is een forse klus geweest, die gelukkig nu helemaal is afgerond: we weten welke stappen we de komende tijd qua ontwerp nog gaan zetten.

Nu is het zaak de inhoud blijvend goed te houden. Ouders verwachten van Uktuktuk dagelijks de beste tips te krijgen over waar ze naartoe kunnen. Dat betekent dat we geen dag mogen versloffen en iedere dag weer informatie op maat moeten geven: als het een dag 35 graden is, waar kom je dan tot verkoeling met die kleintjes? Zomaar 1 van de vele vragen die zich voordoen en waar wij op dat moment per stad antwoord op moeten hebben. Superleuk, maar het vergt continue aandacht voor kwaliteit.

Is je website je full-time job of doe je het naast je andere werk?

Haha, het is een full time job, maar ik doe het naast mijn normale werk (36 uur per week). Maar gelukkig ben ik altijd al een drukke dame geweest, dus kan ik wat aan. Maar met de komst van meer mama`s in ons team en met de verbeteringen in de functionaliteit van de website (organisaties kunnen nu zelf hun kalender beheren) valt er al een deel van het werk weg. Daar zoek ik dan wel weer iets anders voor;-)


Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit(niet alleen zakelijk gezien maar ook privé)?

De dagen zijn druk, maar dat hoort er in deze fase bij, dus daar geniet ik erg van. Ik heb een peuter en een baby (die nog niet doorslaapt...grrrr), ik heb een man met een druk eigen bedrijf, een voltijdbaan, veel vrienden, ben actief op het kinderdagverblijf en met andere ouders (mijn oudste van 2,5 heeft al echte vriendinnetjes, zo schattig) en daarnaast run in uktuktuk. Ik merk dat je als mama erg efficiënt wordt en duidelijk keuzes maakt. Ik wil veel, maar laat er ook veel voor. Sommige vriendinnen zie ik minder, ik sta niet meer wekelijks op alle werkborrels en ben meer aan huis gebonden. Als de meisjes `s avonds slapen en mijn man heeft een werkmeeting heb ik alle tijd voor uktuktuk!

Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom?
Meerdere antwoorden zijn ook mogelijk.


Deze vraag wordt mij, als initiatiefnemer van uktuktuk, natuurlijk erg vaak gesteld! En het blijft een feest om te beantwoorden, want wat is er in de grote stad veel te doen met die kleintjes! In de zomer ga ik graag naar festivals of naar een park met leuk pierebadje: als er ook maar andere ouders zijn met hun kleintjes. In de winter gaan we vaak naar musea, leuke toneelvoorstellingen of lekker zwemmen in het binnenbad. Ook gaan we dan lekker lang ontbijten met het gezin bij een hippe ontbijtbar. En ik woon direct aan een park, het Vroesenpark in Rotterdam, en dat is mijn favoriet. In de zomer altijd een superleuk festival, de bbq rijden we zo het park in en de babyphone doet het tot in het park (handig als wij `s avonds nog met vrienden rondom de vuurkorf zitten).

Als je je leven kunt terug draaien, is er dan iets wat zou hebben willen veranderen? Of anders zou hebben gedaan?

Nee, absoluut niet. Alle stappen die ik in mijn leven heb gezet zijn er niet voor niets geweest. Misschien had ik iets minder geld uit willen geven aan zaken als reizen en kleding en borrels en iets meer hebben gespaard voor mijn bedrijf, want ik merk dat ik iedere volgende stap pas kan zetten als ik daar weer verdiensten tegenover heb staan en dat gaat me dan soms iets te traag;-)

Hoe ziet je website er over 2-3 jaar uit?

We hebben een heel mooi eindplaatje voor ogen, dat precies aansluit bij de wensen van de doelgroep en de wensen van de organisaties die hun activiteiten bij ons plaatsen. Ik kan zelf niet wachten tot we zover zijn, want dan word ik als ouder nog meer geholpen bij mijn dagelijkse zoektocht ` waar ga ik heen met die kleine spruiten`, maar ik verklap lekker nog niets! Qua inhoud hebben we dan overal in NL kekke mama`s rondfietsen in bakfietsen die hun stad herontdekken met hun spruiten!

Noem 3 redenen waarom mensen je website moeten bezoeken?

1. Dagelijkse evenementenkalenders met alle leuke evenementen in de stad
2. Informatie van ouders (want als mama heb ik vooral vertrouwen in andere mama`s en hun tips)
3. Door jouw tips achter te laten help je andere ouders, maar ook de organisaties.

Zo is er vorig jaar een mama geweest in Amsterdam die aangaf erg graag bij een bepaald restaurant te komen met haar kleintje, maar het toch wel jammer vond dat daar geen speelhoekje was. Dat betreffende restaurant heeft dat opgepakt en de volgende week kreeg die mama het volgende bericht: `we hebben nu een speelhoekje; wanneer kom je weer?`. Dat is toch super!

Heb je nog tips voor andere moeders die overwegen een eigen site te starten?

Bedenk je plan op hoofdlijnen en deel dat met de doelgroep. De sessies met mama`s en papa`s waren voor ons een enorme bron van informatie en inspiratie. Kijk dan kritisch in je netwerk wie je kan helpen: mijn onderbuurvrouw is vormgeefster, iemand in mijn vriendenkring pakte de technische kant op en zo kon ik binnen een paar maanden live gaan en vervolgens doorontwikkelen. Je kunt ook eerst alles goed uitdenken en dan starten, maar dan weet je niet zeker of jouw ideeën wel aanslaan. Organisch starten is voor mij daarom de manier geweest, als je dan maar wel goed op de feedback van anderen let en de resources hebt om direct aanpassingen door te voeren.

Website : www.uktuktuk.nl
Twitter: twitter/uktuktuk010 , twitter/uktuktuk020
Facebook : www.facebook.com/uktuktuk

Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety