Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Elke moeder wilt graag dat haar kindje de leukste, mooiste en vrolijkste spulletjes heeft. Soms kun je urenlang spenderen in de winkelstraat of zoeken op internet. Gelukkig is er nu een moeder die heeft besloten om zo’n zoektocht voor de ouders makkelijker te maken. Zij heeft een webwinkel opgericht , Villa Kaatje, waar je alle eyecatchers kunt vinden. De collectie bestaat uit artikelen die kleurrijk, praktisch en ‘kids proof’ zijn.
Even voorstellen : Mariska Messink !

Kun je iets meer vertellen over jezelf ?

Ik ben 36 jaar, getrouwd met Arjen en trotse moeder van 2 zoons van 5 en 3 jaar. De oudste gaat al naar school en de jongste is nog lekker bij mij thuis. Ik vind het heerlijk om de webwinkel met mijn gezin te kunnen combineren.

Hoe kwam je op het idee van Villa Kaatje? Wat is verhaal hierachter?

Ik ontplofte drie jaar geleden met ideeën voor leuke kinderspullen, maar kon er niets mee. Schreef alles maar op, voor "als ik het een keer nodig zou hebben". Zo maakte ik m`n hoofd leeg want al die ideeën en er vervolgens niets mee doen daar wordt je héééél onrustig van. Toen kwam er iemand met de vraag: "waarom begin je geen webwinkel? Dat is echt wat voor jou". Mijn omgeving reageerde enorm enthousiast en dat was het begin. Ik heb veel tijd gestoken in de voorbereiding, wilde niet met een halfbakken verhaal komen. Het moest gelijk "staan", en dat was achteraf een goede keuze :-).

Wat vond je het leukste aan het opzetten van je webwinkel? En het moeilijkst?

Het leukste van het opzetten van de webwinkel waren toch de reacties van m`n eerste klanten. Daar doe je het allemaal voor. Zoveel positiviteit, daar krijg je een enorme boost van! Wat ik moeilijk vond is het vergaren van informatie waar je je aan dient te houden als webwinkelier. Ik kom niet uit een ondernemersfamilie, dus al-les was nieuw. Ik wilde wel goed te werk gaan en zaken zoals consumentenwetgeving en fiscaliteiten daar mag je geen fouten in maken. Toch koste het mij moeite om aan de juiste en actuele informatie te komen. Tegenwoordig heb je hier complete handboeken voor waar alles in terug te vinden is maar toen was dat er allemaal nog niet. Ik heb heel wat afgebeld en gemaild met verschillende instanties om alle benodigde informatie te vergaren.

Hoe stel je je collectie samen? Waar haal jij je inspiratie vandaan? Wat is jouw favoriete merk?

Ik stel m`n collectie samen puur op m`n gevoel. Producten waarvan ik blij wordt krijgen een plek in de webwinkel. Dat betekent soms dat we ook spullen van over de grens halen, ik zoek lang want ik wil een collectie met unieke producten hebben. Zo was ik de eerste in Nederland die het merk Stephen Joseph verkocht. Onze collectie is het grootst en meest uitgebreid. Dit is ook meteen mijn favoriete merk. Het is kleurrijk, vrolijk en van zeer goede kwaliteit. 3 van mijn belangrijkste voorwaarden.

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit(niet alleen zakelijk gezien maar ook privé)?

Efficiëntie is mijn middelname ;-). Dat kan ook niet anders want iedere dag ziet er anders uit. In de praktijk betekent dat dat ik iedere minuut van de dag optimaal benut, of dat nu voor m`n gezin, de webwinkel of voor mezelf is. Ik let goed op of de balans in evenwicht blijft want daar voel ik me het meest happy bij en dat straal je ook uit naar je gezin, je klanten en andere de mensen om je heen.

Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom?

Wij wonen in Vinexwijk "Leidsche Rijn". Hier zijn heel erg veel voorzieningen voor kinderen, en de meeste op loopafstand, ideaal! Aan het einde van onze straat ligt bijvoorbeeld een bouwspeeltuin. En op even een stukje fietsen ligt de Bosspeeltuin in het Maximapark. Het is er prachtig, daar zijn we dan ook veel. Ook kasteel Haarzuilens ligt op fietsafstand iedereen die daar wel eens geweest is weet hoe mooi het daar is! Lekker eten kun je hier ook, alles binnen handbereik!

Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?

Zelf je draai kunnen geven aan je bedrijf. Veranderingen aanbrengen, bijsturen, dingen uitproberen.... als je ziet dat dat succesvol is dan is dat het grootste compliment!

Als je je leven zou kunnen terugdraaien, wat zou je dan anders hebben gedaan?

Over deze vraag heb ik echt nagedacht, maar eigenlijk niets. Alles is op het juiste moment gekomen, niet te vroeg en niet te laat. Ik geniet van het leven en koester mijn gezin.
Ik heb nergens spijt van.

Hoe zie je Villa Kaatje over 2-3 jaar?

Er liggen heel wat plannen, maar alles stap voor stap. ☺

Welk advies zou je moeders mee willen geven die ook hun eigen webwinkel willen starten?

Zorg voor een écht goede voorbereiding. Focus en uitstraling is erg belangrijk. Maak een businessplan. Als je weet wat je wilt dan merken je klanten dat ook. DE sleutel tot succes. Oh ja, en durf risico`s te nemen.
Zonder risico`s geen ondernemerschap ☺

Website : www.villakaatje.nl
Twitter: twitter.com/VillaKaatje
Facebook : www.facebook.com/villakaatje

Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety