Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Een zwangerschap duurt gemiddeld genomen tussen 37 en 42 weken. Maar wanneer je baby precies geboren wordt, dat weet je natuurlijk nooit. Zo kan het ook zijn dat je baby zich niet laat tegen houden en al met 26 of 30 weken ter wereld komt. Dat is natuurlijk heel anders dat je je had voorgesteld en waarschijnlijk heb je daar dan ook geen rekening mee gehouden met de kleertjes die je alvast hebt gekocht. Maar waar koop je eigenlijk kleertjes in de maat 38 of 40? Twee moeders èn vrienden hebben samen een atelier en webwinkel die zich helemaal toelegt op kleertjes voor prematuren. Even voorstellen: Anita den Besten, een van de oprichters!

Kun je iets meer vertellen over jezelf ?

Mijn naam is Anita den Besten, ben 43 jaar, getrouwd met Robert en we hebben samen 3 kinderen, Lars (13) Kim (12) en Niels (10). Drukke bedoening dus, maar heel gezellig. We wonen in Apeldoorn, maar ik ben van oorsprong een Achterhoeker. Ik heb vele verschillende opleidingen en baantjes gehad, maar over het geheel genomen komt duidelijk naar voren dat ik heel graag met mensen werk.

Hoe kwam je op het idee van webwinkel Prematuur.nl ? Wat is verhaal hierachter?

In 2002 verloor mijn vriendin (en nu collega) haar kindje tijdens de zwangerschap. Toen haar zoontje Jorian werd geboren, na 21 weken zwangerschap, was er niets voor zulke kleine kindjes. Een standaard houten kistje of een rieten mandje, zonder dekentje, was de keuze. Geen kleertjes, geen wikkeldoek, niets..... Vreselijk, want je wilt niets liever dan zo`n kindje een waardig afscheid geven. Over dat gemis ben ik gaan nadenken en al heel snel kwam ik tot de conclusie dat er veel meer mensen zijn dit dit meemaken of mee zullen gaan maken. Heel stellig zei ik tegen mn vriendin: Wij gaan dit veranderen in Nederland. Daarom zijn we begonnen met hele kleine maatjes kleding, want gelukkig gaat het heel vaak wel goed, maar moet een te vroeggeboren kindje nog een tijdje in de couveuse liggen. Als het goed gaat met zo`n kindje en de ouders krijgen te horen dat hun kindje aangekleed mag worden, wat is er dan niet leuker om passende kleding te vinden. Trendy op maat. Daarnaast hebben we een hele collectie voor de uitvaartbranche bedacht. Afscheid op maat.

Wat vond je het leukste aan het opzetten van je webwinkel? En het moeilijkst?

Het leukste aan het opzetten van dit bedrijf vond ik het pionieren, echt hét verschil maken. Het moeilijkst vind ik dat het zo makkelijk is om te kopiëren.

Hoe stel je je collectie samen? Waar haal jij je inspiratie vandaan?

De collectie stellen we grotendeels samen door om ons heen te kijken, de mode in de gaten houden. Wat zijn de trends, welke kleuren zijn hip, welke afbeeldingen zie ik veel om me heen. Inspiratie doe ik elke dag op, op hele verschillende manieren en vaak op momenten dat ik met totaal iets anders bezig ben.

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit

Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom?

Apeldoorn heeft ontzettend leuke plekken, voor alle leeftijden. Toen de kinderen nog heel klein waren ging ik regelmatig naar de Kinderboederij Laag Buurlo en naar zwembad De Sprenkelaar. Ik heb ook wel eens een jaarkaart gehad van de Julianatoren. Nu is het heerlijk om naar de bioscoop te gaan, of park Berg en Bos te ontdekken, een dagje naar de Apenheul te gaan. Heel veel te zien en te doen dus.

Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?

Het leukste van een eigen bedrijf hebben vind ik nog steeds dat ik zelf verantwoordelijk ben voor de beslissingen die ik neem. Dat ik mijn eigen tijd kan ik indelen, zeker toen alle drie de kinderen nog op de basisschool zaten ben ik regelmatig hulpje op school geweest. Als taxichauffeuse voor een uitstapje, als voorleesmoeder, als meefietsmoeder, als knutselmoeder, als computermoeder.....
Nu is het bedrijf een stuk groter en zijn we veel drukker als een paar jaar geleden, maar ik vind het nog steeds een "luxe" dat ik bepaal als ik er moet of wil zijn voor mn kinderen en niet een baas.
Maar bovenal vind ik het een groot compliment dat we van ontzettend trotse ouders mailtjes en foto`s krijgen van hun kind in onze kleding.

Als je je leven zou kunnen terugdraaien, wat zou je dan anders hebben gedaan?

Ik zou eigenlijk niets willen veranderen, ik ben een tevreden mens. Het leven loopt zoals het loopt. Door alle gebeurtenissen in mijn leven heb ik genoeg bagage om mijn passie te kunnen uitvoeren.

Hoe zie je Prematuur.nl over 2-3 jaar?

Prematuur.nl over 2-3 jaar.... Er zijn momenteel allerlei spannende ontwikkelingen buiten Nederland, dus wie weet....

Welk advies zou je moeders mee willen geven die ook hun eigen webwinkel willen starten?

Mijn advies is: Verzin iets origineels. De beste ideeen komen voort uit een gemis of door een probleem waar nog geen oplossing voor is. En onderschat niet hoeveel tijd er in een webshop gaat zitten.

Website : www.prematuur.nl
Twitter: twitter.com/AmeliusNL

Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety