Mama`s achter het boek "Buskruit met Muisjes"

RSS feed van 'ik ben zwanger'

“Buskruit met Muisjes” is niet zo maar een boek voor zwangeren en jonge moeders. Het is een boek met leuke, praktische verhalen geschreven door 3 vriendinnen. Zelf zijn ze allemaal moeder en daarom hebben ze veel tips uit eigen ervaring, geschreven op een luchtige manier.
Even voorstellen: Noor Schutte, Marieke Wigmans en Nina Veeneman !

Kunnen jullie iets meer over jezelf vertellen?

Noor Schutte is geboren en getogen in Delden (Twente). Haar jeugd bracht zij voornamelijk sportend door en na haar school heeft ze rechten gestudeerd in Leiden, waar zij o.a. woonde met Marieke. Inmiddels woont Noor al jaren in Amsterdam en is ze getrouwd met Willem en moeder van Flo (7), Sofietje (6) en Jim (2,5).

Marieke Wigmans is geboren en opgegroeid in Nijmegen in een gezin met vier dochters, waarvan zij de een-na-jongste is. Ook zij ging na haar school in Leiden wonen (o.a. met Noor), maar deed haar studie in Amsterdam. Marieke is al jaren gelukkig getrouwd met Martijn en trotse moeder van Lode (8), Pim (7) en Bobby (3).

Nina Veeneman is geboren in Wassenaar met 2 broertjes en 2 zusjes. Na haar school ging ze studeren in Amsterdam. Daar kwam zij Eric tegen en een paar jaar later zijn ze getrouwd en inmiddels ouders van Tommy-Theo (6), Sophia (5) en Puck (2,5).

Vertel eens iets over jullie boek?

Het is allemaal begonnen met een gezellig whats-app groepje tussen ons drieën. Marieke was net bevallen van haar jongste zoon Bobby en Noor en Nina waren (hoog)zwanger, ook van hun derde kindje. We spraken dagelijks met elkaar en vonden het zo gek dat zelfs een derde zwangerschap weer anders is en dat er weer zoveel vragen en onzekerheden in je opkomen. In het whats-app groepje werd van alles besproken, maar vooral zwangerschaps- en babydingetjes.

Na een tijdje kwam het idee op om al de handige tips die we aan elkaar gaven op te schrijven. "Dat zou zo leuk zijn voor een zwanger zusje of een vriendin, daar wordt iedereen blij van!”. Omdat we alledrie nogal perfectionistisch zijn, bleef het niet bij een paar kantjes en werd het letterlijk een heel boekwerk. We besloten het uit te gaan geven en spraken met elkaar af dat we al heel erg trots zouden zijn als er in ieder geval drie exemplaren zouden worden verkocht (aan onszelf ☺ ).
Het hele proces was zo ontzettend leuk en de samenwerking tussen drie vriendinnen verliep ook bijzonder goed. De een pakt dit op en de ander dat, we konden het perfect verdelen, juist doordat we zo verschillend zijn.
Omdat we maar niet konden stoppen met schrijven en we echt compleet wilden zijn hebben we besloten dit boek te richten aan de zwangere vrouw (en partner) vanaf ongeveer 20 weken. De hele eerste fase slaan we eigenlijk over, omdat daar al zoveel over is geschreven en we juist de vrouwen zo goed mogelijk willen voorbereiden op de laatste loodjes, de bevalling en het eerste jaar met een baby. Alles wordt besproken: aambeien, tepelkloven, echtelijke ruzies, de eerste keer seks na de bevalling.. niks blijft onbesproken en Buskruit met Muisjes zit boordevol met tips. Ook de man slaan we niet over. Voor hem hebben we bij ieder belangrijk onderwerp een stukje geschreven in een blauw kader, zo weet hij niet te veel, maar wel precies genoeg.

Gelukkig blijkt dat niet alleen wij behoefte aan zo’n boek, maar ook een hele hoop andere mensen. Inmiddels al zo”n 4000 boeken verkocht en bijna op naar 3e druk!

Hoe lang hebben jullie erover gedaan om het boek te schrijven? Zijn jullie daar fulltime of parttime mee bezig geweest?

Al met al zat tussen het eerste whatsappje over ons plan voor een boek en de boekpresentatie ongeveer 1,5 jaar. We zijn niet fulltime bezig geweest met schrijven, het kost ook tijd om erachter te komen wat je precies voor ogen hebt. Eerst wilden we het zelf gaan uitgeven, maar heel toevallig kwamen we een vriendin tegen die ons vertelde over Gloriae (onze uitgever). Dit was precies de partij die wij nodig hadden: verstand van zaken en toch hadden wij het laatste woord over hoe we alles wilden. We zijn allemaal erg trots op het resultaat. Inmiddels is het vervolg op Buskruit met Muisjes al in volle gang en het contract getekend, naar verwachting ligt deze medio september in de (boek)winkels.

Wat waren de belangrijkste uitdagingen die jullie zijn tegen gekomen tijdens het schrijven van het boek?

Onder andere het boek zo compleet mogelijk krijgen. We wilden niets onbesproken laten. Bij het schrijven van een nieuw hoofdstuk, kwamen er telkens ook weer nieuwe onderwerpen op, waardoor je al snel het idee krijgt "vergeten we straks niet iets?". Om er echt zeker van te zijn dat we niets zouden vergeten, hebben we een paar goede vriendinnen gevraagd mee te lezen tijdens het schrijfproces en 3 specialisten (huisarts, gynaecoloog en kinderarts) gevraagd om alles na te lezen en vooral te verbeteren en aan te vullen, zodoende zijn we - denken we - al met al in onze opzet geslaagd.

Welke schrijvers lezen jullie graag?

We zouden vaker in een boek willen duiken dan de tijd toelaat, vaak blijft het dan ook bij een lekker tijdschrift. Maar in de vakanties (ja echt, hoe ouder de kinderen worden, hoe meer tijd voor jezelf) lukt het zomaar wat boeken te lezen en dan zijn schrijvers als Leon de Winter, Artur Japin of Santa Montefiore favoriet!

Jullie zijn moeders, vrouwen en momtrepreneurs. Hoe combineren jullie werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld jullie dag er globaal uit?

Gelukkig hebben we alledrie de luxe dat we werk hebben waarbij we onze eigen tijd in kunnen delen, wat wel echt heel prettig is met kindjes. Dus zijn de kindjes naar school/de peuterschool, dan duiken we achter de computer om te schrijven, skypen of voor andere werkzaamheden. Als de school uit is, dan rijden we wat af naar zwemles, voetbal, pianoles, hockey, balletles, breakdance… om `s avonds als alle kindjes in bed liggen weer in alle rust verder te kunnen werken óf de deur uit te gaan óf gewoon lekker op de bank te ploffen.

Waar gaan jullie vaak met de kinderen heen in jullie woonplaats? Wat zijn bij voorbeeld de favoriete speelplekken, parkjes of restaurants En waarom?

De Tunfun, Kidszoo als het regent omdat de kinderen dit geweldig vinden en omdat het overdekt is, waarbij de Kidszoo veel schoner is en veel comfortabeler voor de ouders met overal wifi en bediening en heerlijke cafe lattes heeft. Speeltuin of het Vondelpark is leuk en Artis biedt voor kinderen van verschillende leeftijden afleiding.
Pain quotidien is een fijne plek om te lunchen want er is rekening gehouden met kleine kinderen door hoge stoelen en op het menu staan kindvriendelijke gerechten. Quattro Stagioni is een heerlijke pizzeria en biedt alles wat zorgt dat zowel ouders als kinderen kunnen genieten.
We missen wel heel erg een restaurant/ hang out voor gezinnen waar er op je kinderen gelet wordt dus waar je misschien wat meer betaalt, maar je hebt er graag voor over want het eten is goed, de bediening is goed en de kids worden vermaakt.

Als jullie je leven zouden kunnen terugdraaien, wat zouden jullie dan anders hebben gedaan?

Marieke en Noor zouden eerder aan kinderen begonnen zijn, net als Nina bijvoorbeeld, dan hadden we er misschien wel 4 gehad en waren nu nog wat fitter geweest hahaha

Hebben jullie nog plannen voor nieuwe boeken?

We zijn volop met het tweede boek bezig en druk met een eigen website en eventueel workshops. Onze website gaat binnenkort live en het vervolg op "Buskruit met Muisjes" in September uitkomt!

Hebben jullie nog tips voor andere moeders die overwegen een eigen boek te schrijven?

DOEN! Het kost veel tijd dus kijk of je het kunt combineren met je kind(eren) en eventueel zelfs een baan, maar als je het graag wilt wacht niet langer. Het is heel erg leuk!

Twitter: twitter.com/BuskruitMuisjes
Facebook : www.facebook.com/BuskruitMuisjes

Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
Mama achter de webwinkel : Eva den Doelder (Rondom Eva)
Mama achter het boek : Elsbeth Teeling (Relax mama!)
Mama achter de website : Susan Aretz (smulpaapje.nl)
Mama achter de website : Vanesa Alberga (Jufjannie.nl)
Mama achter de business : Monique Tekstra-van Lochem (Antropomo)

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety