Mama achter de webwinkel : LittleKingArthur.com

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Little King Arthur is een nieuwe webshop in Nederland. Deze webshop verkoopt betaalbare baby- en kinderkleding van buitenlandse merken die nog niet of nauwelijks in Nederland verkrijgbaar zijn. Oprichtster van de webwinkel is moeder van 2 kindjes en ook nog zwanger van een tweeling! Hoe combineert zij haar baan, drukke familieleven, zwangerschap van een tweeling met de werkzaamheden in haar eigen webshop?
Even voorstellen : Marilyn Monkau !

Kun je iets meer vertellen over jezelf ?

Marilyn Monkau, 38 jaar oud. Naast mijn webshop werkzaam als HR adviseur bij een regionale omroep. Ik heb HBO Human Recource Management gestudeerd. Ik woon met mijn gezin, vriend en een dochter (3 jaar) en zoon (2 jaar), in Amsterdam. Ik ben nu 15 weken in verwachting van een tweeling.

Hoe kwam je op het idee van Little King Arthur? Wat is verhaal hierachter?

Toen mijn zoontje (Arthur) werd geboren miste ik met name vrolijke en kleurrijke kleding voor jongens. De meeste kleding is grijs, donkerrood, donkerblauw of donkergroen. Ik vind dat een beetje saai om eerlijk te zijn. Wij gaan regelmatig op vakantie naar Sint Maarten en kopen daar dan kleding voor onze kinderen. Zij hebben daar kleding uit Amerika en Frankrijk die veel kleurrijker is. Zo is het idee begonnen om een webshop te beginnen met wat meer kleurrijke kleding. Omdat er al veel te krijgen is qua babykleding op de Nederlandse markt heb ik gezocht naar exclusieve merken die nog niet of nauwelijks in Nederland verkrijgbaar zijn. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de kleding van een hoge kwaliteit is en heb me daarom met name gericht op merken die kleding maken van biologisch katoen of die werken onder eerlijke omstandigheden.

De webshop is vernoemd naar mijn eigen kleine koning Arthur ;)

Wat vond je het leukste aan het opzetten van je webwinkel? En het moeilijkst?

Het leukste vond ik het speuren naar exclusieve kleding die je hier nog niet kunt krijgen en het leggen van contact met de merken. Ik krijg erg veel energie van het speuren naar leuke, exclusieve kleding. Er zijn nog zoveel kledingmerken die hier (nog) niet verkrijgbaar zijn.

De website inrichten was ook een leuke klus. Het bepalen van de look en feel en het schrijven van teksten gaven mij veel voldoening. Wat ik lastig vind is om bekendheid te krijgen bij het publiek en mensen naar de website te trekken. Ik ben heel actief op Social Media en moet denk ik geduld hebben. We zijn tenslotte pas 3 weken open.

Hoe stel je je collectie samen? Waar haal jij je inspiratie vandaan? wat is jouw favoriete merk?
Ik speur het internet af naar leuke, kleurrijke, niet Nederlandse kleding. Ik heb hier met name Pinterest voor gebruikt. Ook hou ik erg van leuke prints. De kleding moet net even anders zijn dan anders. Uiteraard vind ik alle merken die ik in de webshop verkoop fantastisch en ik kan niet wachten tot mijn tweeling is geboren zodat ik ze de kleertjes aan kan doen. Heb ik meteen 2 modellen ;) Alle producten die ik verkoop hebben hun eigen charme. De prints van Wilson & Frenchy vind ik bijvoorbeeld erg origineel en schattig. Daarnaast vind ik de slofjes van Zutano helemaal top. Ik heb me rot geërgerd aan slofjes en schoentjes die altijd uitgingen bij mijn kinderen. Dit is de ideale oplossing en ze zijn nog stoer ook!

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit ?

Op het moment is het een druk leven. De webshop run ik naast mijn reguliere baan van 3 tot 4 dagen per week. De werkzaamheden voor de webshop doe ik dus met name ’s avonds en in het weekend. In de ochtend is het zorgen dat iedereen ready to go is. Gelukkig kleed mijn dochter zich zelf aan sinds kort en dat is erg handig. Daarna gaan ze naar de crèche of opa en oma en wij naar ons werk. In de avond haalt één van ons ze weer op en koken we. Daarna het avondritueel en als de kinderen op bed liggen werken mijn vriend en ik vaak nog. Hij is ook eigen ondernemer. Het is druk maar omdat het mijn passie is doe ik het zonder moeite. Soms heb ik wel eens een avond dat ik even niets doe. Dan ga ik lekker uitgebreid in bad of duik er vroeg in. Zeker nu ik zwanger ben moet ik af en toe ook even rust inbouwen.

Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom?

Wij wonen in het centrum van Amsterdam. Om eerlijk te zijn vind ik dat met twee kleine kindjes niet ideaal. Als het zomer is dan zijn wij regelmatig te vinden in de speeltuin (Het Melkuis) van het Vondelpark. Je kunt daar lunchen, lekker een drankje drinken en de kinderen kunnen naar hartelust spelen. Ook de geitenboerderij in het Amsterdamse bos is favoriet. In de winter is het toch wat lastiger en vermaken we ons veelal binnenshuis of gaan naar het bos voor een wandeling.

Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?

Het leukste vind ik dat je eigen baas bent. Jij beslist wat er gebeurd en kan het helemaal inrichten zoals je dat zelf goed vind. Daarnaast is het heel veelzijdig. Je bent zowel marketing & communicatie medewerker, administrateur, inkoper en verkoper in 1. Ik leer er heel veel van.

Als je je leven zou kunnen terugdraaien, wat zou je dan anders hebben gedaan?

Niets. Ik ben een tevreden mens.

Hoe zie je Little King Arthur over 2-3 jaar?

De webshop draait goed en we hebben de collectie flink uitgebreid. Zowel met nieuwe producten als met nieuwe merken.

Welk advies zou je moeders mee willen geven die ook hun eigen webwinkel willen starten?

Gewoon doen! Zie niet teveel beren op de weg. Natuurlijk is het druk, natuurlijk kost het veel tijd, natuurlijk moet je eerst investeren voordat het rendement oplevert. Maar is het echt je passie ga er dan voor! Wie niet waagt wie niet wint.

Hoe zie je Little King Arthur over 2-3 jaar?

De webshop draait goed en we hebben de collectie flink uitgebreid. Zowel met nieuwe producten als met nieuwe merken.

Welk advies zou je moeders mee willen geven die ook hun eigen webwinkel willen starten?

Gewoon doen! Zie niet teveel beren op de weg. Natuurlijk is het druk, natuurlijk kost het veel tijd, natuurlijk moet je eerst investeren voordat het rendement oplevert. Maar is het echt je passie ga er dan voor! Wie niet waagt wie niet wint.

Website : www.littlekingarthur.com
Twitter : twitter.com/Marilynmonkau
Facebook : www.facebook.com/Littlekingarthurnl

Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

Mama achter de webwinkel: Risma Bachoe (Lucky No. 7)
[l1024 ]Mama achter de webwinkel: Diana Peters (kunstkindje.nl) [/l]
Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
Mama achter de webwinkel : Eva den Doelder (Rondom Eva)
Mama achter het boek : Elsbeth Teeling (Relax mama!)
Mama achter de website : Susan Aretz (smulpaapje.nl)
Mama achter de website : Vanesa Alberga (Jufjannie.nl)
Mama achter de business : Monique Tekstra-van Lochem (Antropomo)

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety