Mama achter de webwinkel : Chandra Merx ( Babydanii.nl)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Dragen is goed voor baby’s: ze worden slimmer, huilen minder en hechten beter. Dragen is ook goed voor mama. Jij bent altijd met je baby maar je hebt ook je handen een keer vrij. Baby dragen is niet alleen praktisch, maar ook hip. Daarom heeft mama Chandra een webwinkel opgericht waar je niet alleen “ouderwets” draagdoeken kunt vinden maar ook een moderne babydrager.
Even voorstellen: Chandra Merx!

Kun je iets meer vertellen over jezelf ?

Ik ben Chandra, 33 jaar en ben mama van mijn lieve kleine meid Danii Bo, van bijna 2 jaar. Wij wonen in Maastricht, waar het heerlijk wonen is, het hele jaar door. Ik heb de HBO ICT opleiding Informatie Dienstverlening en Management afgerond. Helaas doe ik zelf niets meer met deze studie, maar het komt wel enorm van pas tijdens het werken aan mijn webshop.

Hoe kwam je op het idee van Baby Danii ? Wat is verhaal hierachter?

Ik ken het begrip dragen al jaren, maar toen mijn dochtertje geboren werd heb ik van een kennis een draagdoek cadeau gekregen en ben ik zelf fanatiek gaan dragen en had al snel door dat het dragen van je kleintje meer voordelen heeft dan alleen de handen vrij hebben, wat overigens wel echt een groot voordeel is. Ik kon lekker een rondje met de hond gaan wandelen zonder lastige grote kinderwagen, wasje opvouwen, boodschappen doen noem maar op. Maar dan waren er de momentjes dat Danii last had van een sprongetje, kraampjes of tandjes en ook dan kwam deze draagdoek enorm van pas. Van hobby en passie is dit uitgegroeid tot een bedrijfje waar ik mijn ziel en zaligheid in gelegd heb.

Wat vond je het leukste aan het opzetten van je webwinkel? En het moeilijkst?

Het leukst vind ik dat ik al mijn kennis uit mijn opleiding hierin kan gebruiken waardoor mijn webshop niet alleen mooi is, maar ook nog eens functioneel. Daarbij vind ik het uitzoeken en maken van mooie foto`s erg leuk, het schrijven van artikels, het kiezen van merken en producten is erg spannend.

Moeilijk vond ik in de eerste plaats het kiezen van een pakkende naam, makkelijk werd het toen ik koos voor de naam van mijn dochtertje, vanaf dat moment vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats.

Ik probeer altijd de mensen te woord te staan en iedereen van een persoonlijk advies te voorzien, dit kan via onze FB pagina, via email maar ook via de online chat functie op de website waar wij vele uren per dag bereikbaar op zijn. Dit geeft de mensen toch het gevoel van de persoonlijke benadering. Heerlijk vind ik het om jonge ouders te adviseren over het dragen van hun kleintje, welke draagdoek bij hen het beste past en dan achteraf horen dat het 100% bevalt.

Hoe stel je je collectie samen? Waar haal jij je inspiratie vandaan? Wat is jouw favoriete merk?

Ik zelf ben begonnen met dragen met een rekbare draagdoek. Toen dit eenmaal te zwaar werd ben ik overgestapt op een MeiTai. Nu draag ik voornamelijk met een Manduca New Style, wat heerlijk dragen is met mijn bijna 2 jarig mupke.
Waar ik tijdens het samenstellen van mijn collectie voornamelijk naar kijk is de prijs - kwaliteit verhouding. Belangrijk vind ik dat ik een groot aanbod heb waar betaalbare maar ook goede EN ergonomische dragers tussen zitten. Daardoor verkoopt Baby Danii voor ieder wat wils. Wil je wel een ergonomische drager maar heb je geen groot budget, dan kun je ook bij Baby Danii terecht. Heb je daarentegen wel meer te spenderen, ook dan kun je voor een luxe geweven draagdoek of een voorgevormde dragers zoals bijvoorbeeld een Manduca New Style of een Hoppediz Bondolino bij ons terecht. Hierdoor spreekt onze collectie vooral het nieuwe dragers publiek aan, maar toch ook de fanatieke dragers. Voor ieder wat wils, dat is ons motto.

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit ?

Nou dat is heel wat, buiten dat ik inderdaad moeder ben, wat het meeste tijd en energie kost, steek ik veel tijd in Baby Danii natuurlijk. Ik wil graag dat elke klant persoonlijk benaderd wordt en een passend advies krijgt indien nodig. Door middel van een email, chat, of een draagconsult. Buiten dat heb ik ook nog een baan, bij een culturele instelling in de binnenstad van Maastricht. Als office manager bij Marres, huis voor hedendaagse cultuur ben ik veel bezig met de dagelijkse bezigheden op kantoor. Druk zeg je? Niet zomaar druk, maar heel erg druk. Maar ook heel erg leuk!

Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom?

Mijn favoriete plekje hier in de wijk in Kinderboerderij Daalhoeve. Danii wordt altijd mega vrolijk van alle mensen en dieren daar. Iedereen kent haar, mijn zusje werkt als assistent bedrijfsleider op de boerderij en we komen er meerdere keren per week. Echt een aanrader, zo vriendelijk en gezellig als het daar is. Het draait er om kleinschaligheid en daar hou ik van!

Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?

Het leukste vind ik dat ik alles van a tot z zelf kan en moet regelen. Ik heb keuzevrijheid op alle punten en kan mijn eigen kennis en expertise op alle vlakken inzetten. Mijn ICT achtergrond komt dus ook van pas. Wat ik erg leuk vind is de persoonlijke benadering, waar ook mijn klanten erg blij mee zijn. Iemand kan bijvoorbeeld ook gewoon bij mij thuis komen om te testen, advies te krijgen, maar een dagje ergens op de beurs staan hoort er ook bij. Het zijn alle facetten van de eigen business wat ik gewoon er leuk vind, ook al ben ik soms ook wel gewoon een beetje moe. En dan mag ik het werk van mijzelf ook even tot morgen laten liggen....ideaal toch?

Ook een erg leuk voordeel van het hebben van een draagdoek webshop is, dat je veel leuke jonge ouders leert kennen, maar ook veel experts, zoals mijn lieve vriendinnetje Melanie van Carry In Style, draagconsulente in Amsterdam. Door de vele raakvlakken hebben wij elkaar echt gevonden, heerlijk toch?!

Als je je leven kunt terug draaien, is er dan iets wat zou hebben willen veranderen? Of anders zou hebben gedaan?

Er is niks wat ik terug zou draaien, wel een aantal dingen wat ik anders had gedaan, zoals het geven van meer aandacht en tijd aan mijn familie....soms vergeet je in de drukte gewoon even te bellen of wat vaker langs te gaan. Na het verlies van mijn vader aan kanker afgelopen jaar heeft me dat wel aan het denken gezet.....

Hoe zie je Baby Danii over 2-3 jaar?

Over 2-3 jaar zie ik Baby Danii op hetzelfde pad als waar we nu op zitten. Hopelijk een groter netwerk van consulentes waar ik mee samen werk, misschien een groter assortiment producten. Heel tof zou ik het vinden om de eerste draagdoek winkel in het zuiden van het land te beginnen...ergens in de binnenstad van Maastricht...dat is wel echt een droom van mij. Nog persoonlijker en dichterbij! En dat in combinatie met een succesvolle webshop.

Welk advies zou je moeders mee willen geven die ook hun eigen webwinkel willen starten?

Wat ik wil meegeven aan moeders die een eigen webwinkel willen beginnen is: vind je passie, zorg voor goede producten en kennis van deze producten en laat je goed informeren over het maken en onderhouden van een webwinkel. Mijn voordeel is dat ik vanwege mijn achtergrond veel kennis heb en het daardoor ook niet veel gekost heeft en niet veel zal kosten.
Een webwinkel laten maken kan prijzig zijn, dus zoek het goed uit en neem je er de tijd voor.
Maar vooral: Veel plezier met ondernemen! Het is erg leuk om te doen:)

Website : www.babydanii.nl
Twitter: twitter.com/BabyDaniiNL
Facebook : www.facebook.com/BabyDaniiNL

Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
Mama achter de webwinkel : Eva den Doelder (Rondom Eva)
Mama achter het boek : Elsbeth Teeling (Relax mama!)
Mama achter de website : Susan Aretz (smulpaapje.nl)
Mama achter de website : Vanesa Alberga (Jufjannie.nl)
Mama achter de business : Monique Tekstra-van Lochem (Antropomo)

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety