Mamas achter de website : Henriette en Wendy Klein (Metdehand.nl)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Bijna iedereen van ons heeft ooit iets over Etsy gehoord of misschien zelfs iets daar gekocht of verkocht. Een favoriete website van iedereen die het leuk vindt om te knutselen of iets met je eigen handen creëren. Maar wij hebben ook een website Metdehand.nl die puur op Nederland gericht en is een grootste Dutch Handmade online platform dat kopers en verkopers samenbrengt. Een soort van markplaats maar voor handgemaakte dingen.Er zijn 3 bijzondere vrouwen achter de schermen van deze online platform. De oprichtsters vertellen meer over de website en hun leven als onderneemsters en moeders. Even voorstellen : Henriette en Wendy Klein!

Kunnen jullie iets meer vertellen over jezelf?

Ik ben Henriette Klein, co-owner van het platform www.metdehand.nl. Ik woon samen met Jeroen in Oegstgeest en heb een 1 dochter: Feline van 2,5 jaar oud. Ik ben afgestudeerd aan de Hogeschool Leiden als analist Medische Microbiologie.

De tweede eigenaresse van Metdehand is Wendy Klein. Tweelingzus van Henriette. Ik woon in Leiden samen met mijn man en kind Jim van 2,5 jaar oud. Inderdaad, onze kindjes zijn ongeveer even oud! Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond en werk daar ook als zodanig in de zakelijke dienstverlening. Het is een van de redenen waarom ik zo graag aan ons platform werk: het creatieve van Metdehand combineren met een zakelijke insteek om het platform op een hoger niveau te tillen, geeft me veel energie.

Pascal Neuteboom is de derde eigenaresse. Ik ben een enorme liefhebber van alles wat met wonen te maken heeft, uiteraard dol op handgemaakte producten en zelf erg creatief… op handmade gebied, maar ook met de computer! Ik verzorg als media styling voor Metdehand, zoals de banners, printables, win-acties en shopping pages. Werken voor en vooral met creatieve mensen maakt deze job super leuk en vol uitdagingen! Wij voelen ons met zijn drieën als een vis in het water op ons platform.

Wat is de aanleiding geweest om te starten met Metdehand.nl?

Metdehand is letterlijk een uit de hand gelopen hobby! Gestart uit passie en liefde voor handgemaakte producten. Al gelijk vanaf het begin was het een groot succes. Na 1 week waren er 500 producten geplaatst! Inmiddels, een kleine 3 jaar later, zijn we uitgegroeid tot het grootste Nederlandse online platform voor handmade, vintage en design producten. Daar zijn we best trots op!

Ons platform model is laagdrempelig en transparant, iedereen kan snel en eenvoudig handmade producten plaatsen en verkopen. Metdehand is de marktplaats die we met elkaar maken! Door ons steeds groter wordende bereik via klassieke en nieuwe media, groeit ons platform nog steeds hard. Nu is 1 van ons fulltime aan de site werkzaam. Een uitzonderlijke mooie kans om van je passie je beroep te maken!

Wat waren / zijn jullie uitdagingen in het beheren van jullie website ?

De grootste uitdaging in het beheren van het platform is het up-to-date houden ervan.
We beheren twee groepen gebruikers; bezoekers (lees: potentiële kopers) en verkopers. Voor beide groepen zijn wij altijd bezig om het systeem zo goed mogelijk aan te passen naar ieders wensen. Aan ons de taak om handmade shoppen zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken en te houden!
Naast het beheren van het platform blijft het keer op keer een leuke uitdaging om ons zo goed mogelijk in de media te presenteren. Dit doen wij aan de hand van persberichten, interviews, productpublicaties, Blogs en product-moodboards. Het bedenken en schrijven hiervan slokt de meeste tijd op. Maar een goed bericht wordt dan ook fraai beloond! Ons motto: zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met handmade!

Is de website jullie fulltime job of doen jullie het naast ander werk?

Het beheren van Metdehand in deze grote is uitgegroeid tot een fulltime baan. Tenminste voor 1 van ons. Henriette werkt momenteel 3 volle dagen aan de site en uiteraard ook alle overgebleven vrije avonduurtjes en in de weekenden. Maar eerlijk toegegeven: het voelt niet als werken...wat natuurlijk ook tegelijkertijd de grootste valkuil is. Ons platvorm beschikt over zoveel vormen van social media, dat dit tijdens kantooruren bijna ondoenlijk is om bij te houden. Wij hebben hier dan ook een strak schema voor, omdat juist buiten kantooruren en in de weekenden het het drukst is op onze website!

Pascal en Wendy werken ongeveer 1,5 dag per week aan Metdehand, vooral in de avonden, een standaard doordeweekse dag en het weekend.

Genoeg ‘girlpower’ om het platform continu te verbeteren!

Jullie zijn moeders, vrouwen en momtrepreneurs. Hoe combineren jullie werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld jullie dag er globaal uit? Dus niet alleen zakelijk gezien maar ook privé?

Hmmm...strikvraag zeker ;-)
Als ondernemer is het vaak moeilijk om werk en prive compleet te scheiden. Dat is in elk geval bij ons niet het geval…

 • Om mijn mama dagen ben ik overdag echt mama. Ik geniet daar ook van! Dat is mijn tijd met mijn kleine om op te laden en te genieten. Mijn dochter gaat drie dagen in de week naar oma’s en opa’s. Omdat ik gestopt ben met werken, hebben we de opvang moeten opzeggen. Ik ben dan ook mijn ouders, schoonouders en tante erg dankbaar dat zij elke week weer voor ons klaarstaan. Gelukkig kijken ze altijd uit naar hun oppasdagen!

 • Op mijn mama-dagen werk ik altijd in de avonduren aan de site. Dan behandel ik mail en houd ik onze social media bij. Op mijn werkdagen doe ik de complexere taken zoals persberichten e.d. Mijn man is ook ondernemer dus wij zijn redelijk flexibel. Geen spanningen als er onverwacht een griepje op komt, dat hebben wij nu gelukkig snel geregeld! Twee ondernemers in 1 huis kent ook zijn nadelen en dat is dat er altijd gewerkt wordt. Wij werken dus ook vaak thuis. Dan zitten we met laptop op de bank of aan de keukentafel. Veel mensen verklaren ons voor gek, maar voor ons en ons gezin werkt dit heel goed. Wij plannen tijd samen, en dan zijn we ook echt samen. Een avondje bank hangen, dat gebeurt niet zoveel, maar als we eenmaal bank hangen, dan hangen we ;-)

  Waar gaan jullie vaak met de kinderen heen in jullie woonplaats? Wat zijn bij voorbeeld de favoriete speelplekken, parkjes of restaurants En waarom?

  Ik ben een echte ‘doe-mamma’. Op mijn mama-dagen ben ik ook altijd op pad met mijn dochter. Meestal gaan wij naar het strand of bos, maar de speeltuin slaan we ook echt niet over! Wij wonen dicht aan zee, en hebben in de zomer in Katwijk bij een strandpaviljoen een strandcabine/hokje met stoelen. Ik ben daar dan ook heel veel te vinden! Lekker krabben en garnalen vangen aan de waterlijn. In het bos van Meijendel (Wassenaar) spotten we dieren (mijn hobby is vogel spotten, maar dat lukt niet met een pratende kleuter ;-) ) en vertel ik vaak kabouterverhalen. Dan dwalen we lekker door het bos, klauteren over omgevallen bomen heen en zoeken we naar kleine beestjes. Nu het wat kouder wordt, verplaatsen onze activiteiten wat meer naar binnen. We zijn dol op verven, tekenen en knutselen. Om heel eerlijk te zijn, zijn wij enorm verwend met Katwijk, Wassenaar, Leiden en Den Haag op nog geen 15 minuten afstand. We hebben alles binnen handbereik: wandelen, rennen, spelen, winkelen en restaurants! Ons favoriete restaurant zit in Leiden: City Hall. Hier kun je heerlijk lunchen, borrelen en dineren. Ze zijn volledig op kids ingericht en er is zelfs op de zondagmiddagen entertainment! Dan kunnen wij rustig genieten van een goed glas wijn en wat lekkers.

  Als jullie je leven zouden kunnen terugdraaien, wat zouden jullie dan anders hebben gedaan?

  Dat is een makkelijke vraag. Ik ben tevreden met hoe mijn leven is gelopen. Ben lang student geweest en heb er goed van genoten. Heb een super leuke studie gedaan, Medische Microbiologie. Maar uiteindelijk kreeg ik de kans om van mijn hobby mijn beroep te maken. En die kans heb ik met beide handen gegrepen! Tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad! Ondernemer zijn is leuk. Ik krijg er nog meer ondernemers drang en inspiratie van. Ondernemen is hard werken en niet lui zijn. Ook niet denken dat dingen zomaar gebeuren, je moet er toch echt je best voor doen! Maar beloond worden na hard werken voelt zalig!

  Hoe zien jullie metdehand.nl er over 2-3 jaar uit?

  Wij denken dat de handmade nog veel groter gaat worden. Sterker nog: het staat nog in de kinderschoenen! We hebben nog zoveel mooie wensen te verwezenlijken! Een van die wensen is het organiseren van een event. Een heus handmade event!

  Wij streven ernaar dat Metdehand niet alleen bekend is bij mensen die van handgemaakte producten houden, maar ook bij het grote publiek: iedereen die van mooie spullen houd en het fijn vindt dat er aandacht aan is besteed, is welkom op Metdehand. Onze doelgroep is wat dat betreft ‘online shoppend Nederland’ ;-)

  Het feit dat mensen zich bewust worden van de waarde van handmade, daar staan we voor.

  Noem 3 redenen waarom mensen jullie website moeten bezoeken?

 • Je kunt er de leukste handmade producten shoppen, gegarandeerd uniek en niet 10 in een dozijn!
 • Blijf op de hoogte van de nieuwste handmade trends
 • DIY is leuk! En wij hebben gratis leuke Free Downloads voor jou!

  Hebben jullie nog tips voor andere moeders die overwegen een eigen site te starten?

  De belangrijkste tip is; zorg dat je een lange adem hebt. Niets gaat vanzelf en het duurt even voor je bekend bent bij je doelgroep en bij de media. Ga niet bij de pakken neerzitten maar hup die schouders eronder en er vol voor gaan! Doe het met passie, doe het omdat je het leuk vindt, dat werkt aanstekelijk! Ondernemen betekend niet dat je ‘rijk’ wordt. Maar creëer een leuke baan voor jezelf en houd ambitie! Met ambitie kom je een heel eind. Dromen mag, maar zet doelen voor jezelf! En werk naar je doel toe. Mocht je een helpende hand zoeken, kijk eens op MamaMarketing.nl!

  Website : www.metdehand.nl
  Twitter: twitter.com/Metdehand
  Facebook : www.facebook.com/metdehand

  Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

  Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
  Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
  Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
  Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
  Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
  Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
  Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
  Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
  Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
  Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
  Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
  Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
  Mama achter de webwinkel : Eva den Doelder (Rondom Eva)
  Mama achter het boek : Elsbeth Teeling (Relax mama!)
  Mama achter de website : Susan Aretz (smulpaapje.nl)
  Mama achter de website : Vanesa Alberga (Jufjannie.nl)

 •    
  De Blije Doos 120x600
  BlogSociety