Mama achter de webwinkel : Pien van Deurzen (Amstelmam.nl)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Als je een kindje krijgt dan moet je heel veel dingen aanschaffen. Nu zijn er natuurlijk talloze winkels waar je verschillende “mama en baby” artikelen kunt aanschaffen maar soms wil je net even iets anders. Dan kun je bij Amstelmam terecht, een online boetiek welke zich richt op de verkoop van originele producten die in Nederland beperkt verkrijgbaar zijn. De producten zijn onder te brengen in 2 hoofdcategorieën: tassen en educatief speelgoed. De eigenaresse van de webwinkel combineert haar werk als radioloog, het moederschap en het runnen van een eigen webwinkel.
Even voorstellen : Pien van Deurzen !

Kun je iets meer vertellen over jezelf ?

Ik heet Pien en ben 36 jaar oud. Ik ben gelukkig getrouwd, we hebben 2 prachtige kindjes, een zoon van 2 jaar en een dochter van 4 jaar . Mijn man en ik zijn allebei medisch specialist. Naast Amstelmam werk ik als Radioloog in een ziekenhuis. Deze twee banen geven me op twee totaal verschillende manieren voldoening, dat is ook de rede waarom ik dit graag naast elkaar wil blijven doen. In sommige producten herken je mijn medische achtergrond wel een beetje terug.
Zoals de naam Amstelmam al doet vermoeden wonen we ook inderdaad in Amsterdam.

Hoe kwam je op het idee van Amstelmam? Wat is verhaal hierachter?

In de periode dat ik mijn kindjes kreeg kocht ik alles wat ik nodig had online. Echt alles, klein spul, slaapzakken, maar ook matrassen en autostoeltjes, alles. Het gemak dient de mens, vooral in die tijd waarin je relatief veel aan huis gebonden bent door slaapjes ed en je efficient met je energie om moet gaan. Het idée van een eigen boetiekje sprak me altijd al aan, maar was nooit een optie omdat ik al een ander pad ingeslagen was, mijn opleiding tot radioloog zal ik nooit in de wilgen hangen. Maar toen ik begon te fantaseren over een online-boetiek kwam de droom ineens weer dichter bij, dit kon ik wellicht combineren. Ik zag het helemaal voor me, een online boetiek met alleen maar spullen die ikzelf zou willen kopen. Als verse moeder gaat het uiteraard primair om spullen voor de kindjes, ik wilde origineel kwalitatief hoogwaardig en vooral ook educatief speelgoed. Maar uiteraard moeten moeders ook zichzelf af en toe verwennen, dus mooie tassen konden ook niet ontbreken in het assortiment

Mijn zus woont in Amerika. Haar kindjes hebben ander speelgoed dan dat we hier hebben. Het begon met het Magnatab alfabet bord. Dat vond ik erg goed en educatief speelgoed, het frustreerde enorm me dat ik het hier in NL nergens kon vinden. Het bleek in Amerika echter ook import te zijn, afkomstig uit Zweden. Na contact gelegd te hebben met de leverancier uit Zweden bracht dit me bij nog meer super speelgoed dat we hier niet hebben, toen kon ik niet meer terug en ben ik dus echt begonnen met Amstelmam.nl

In NL wordt veel speelgoed verkocht met hoofdletters terwijl ze op school met kleine letters beginnen, dat is natuurlijk super frustrerend voor de kindjes, kennen ze eindelijk het alfabet uit hun hoofd, komen ze op school, klopt het niet. Ik ben dus fan van speelgoed uitgevoerd in kleine letters.

Wat vond je het leukste aan het opzetten van je webwinkel? En het moeilijkst?

Het leukste is dat alles nieuw is, vooraf overzie je niet wat er allemaal op je af gaat komen. Iedere dag biedt zich wel iets aan waar je een mening over moet vormen en op moet lossen. Zelfs autodidactisch kom je een heel eind en anders zoek je hulp. Iedere onverwachte uitdaging die ik afvink ervaar ik als een kleine/grotere overwinning.
Het moeilijkste vind ik je eigen onzekerheid overwinnen. Er is een startperiode waarin je overtuigd bent van je concept, dan is het makkelijk. Maar daarna volgt een periode waarin het voor je gevoel niet snel genoeg gaat. Heb ik wel genoeg bezoekers? Waarom niet? Heb ik wel genoeg verkopen? Die periode hoort erbij, ook alle succesvolle sites zijn door die periode gegaan. Ik denk dat dit is waar het kaf van het koren gescheiden wordt. No guts no glory! Blijf erin geloven, ga door, dan kom je er wel…..

Hoe stel je je collectie samen? Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik zoek nooit, mijn mom antenne staat gewoon altijd aan. De Amstelmam collectie is mijn eigen wish list. Alles wat ik met mijn jonge kindjes tegen kom waarvan ik de kriebels krijg kan op de wish list komen. Mijn inspiratie is dus mijn eigen leven met onze kindjes, het leven van allerdag.

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit?

De meeste dagen zijn een ware rat-race. Naast Amstelmam werk ik drie dagen in de week in het ziekenhuis. Op die dagen gaat de wekker gaat om 06:15, om 07:15 ga ik de deur uit. Zonder super-Hannah en super-Eva zouden wij het thuis niet rond krijgen. Een van hen komt ‘s ochtends om 7uur om de kindjes rustig wakker te laten worden, aan te kleden, rustig te ontbijten om vervolgens naar de crèche te gaan, en binnenkort naar school. Als wij dat zelf zouden doen zouden de kindjes dus ook iedere dag heel vroeg met veel stress beginnen, met hulp van de oppas is veel fijner en rustiger voor ze. We boffen ook enorm met de crèche, het heet Curious Kids in de Pijp. Daar voelen de kindjes zich echt thuis in een rustige sfeer met super leidsters en ze krijgen tussen de middag zelfs warm te eten, biologisch gestoomd! Beter dan thuis! ‘s Middags haalt de oppas ze rond 16.30 ook weer op van de crèche en als we dan om 19.00uur thuis komen zijn ze klaar voor bedje. Op ziekenhuis-werkdagen zie ik de kleintjes dus erg weinig. Amstelmam doe ik op die dagen ‘s avonds, dat houdt in bestellingen verwerken, social media bijhouden, site bijwerken. Er is altijd te weinig tijd, het is nooit af. Maar ik vind het nog steeds erg leuk, dus ik ervaar het niet als stress maar juist als een hobby, voor mij is het een soort uitlaatklep.


Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? (je favoriete speelplek, park of restaurant ) Waarom?

Veel mensen trekken weg uit Amsterdam als ze kinderen krijgen. Sommige mensen denken dat Amsterdam geen fijne plek is om met kinderen te wonen. Dat wil ik graag ontwortelen. Amsterdam is een superplek om te wonen met kindjes ! Ik geef toe dat het wel enig geduld en doorzettingsvermogen behoeft het juiste huis met tuin en school te veroveren, maar als je dat lukt, dan is Amsterdam echt het een kinder-Walhalla. Alles kan , alles is er en alles is op de fiets bereikbaar. Ook natuur kun je vinden in Amsterdam, fiets maar eens naar de geitenboerderij in het Amsterdamse bos. Andere fijne plekjes: We wonen om de hoek bij Artis, de uil&giraffen glijbaan is de favourite hangplek (soms gaan we niet eens langs de dieren). Als het regent is TunFun erg leuk, dat is een binnenspeeltuin waar de kindjes lekker kunnen uitrazen, vlak bij het Waterlooplein. We gaan ook graag naar het kindertheater de Toverknol op de Kerkstraat, daar mag je eerst verkleden en ranja drinken waarna het toneelstuk begint. Daarna krijgen de kindjes nog een spekulaasje, heerlijk knus en kneuterig. Bij de toverknol kun je ook een reeks van danslessen of muzieklessen volgen, ook helemaal super!

Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?

Het is zo lekker dat het helemaal mijn ding is, ik hoef met niemand te overleggen, alles kan ik zelf kiezen van producten tot wanneer ik er tijd aan besteed. Geeft een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid. En het is zo lekker om er trots op te zijn, dit heb ik gecreeerd, Mom power !

Als je je leven kunt terug draaien is er iets wat je zou willen veranderen of anders doen?

Wat een vraag….natuurlijk, van alles, maar dat hoort er toch bij? “ To be old and wise, you must first have to be young and stupid.”

Hoe zie je “Amstelmam” over 2-3 jaar?

Amstelmam is gestart afgelopen april en voor hoe kort het bestaat is het nu al een groot success, ik heb inmiddels veel bezoekers en verkopen. Over de toekomst denk ik eigenlijk niet veel na. Natuurlijk zou het fijn zijn als het goed blijft gaan of zelfs nog groter zou worden , maar ik doe dit vooral omdat ik het me een enorme voldoening geeft. Als ik het niet meer leuk vind of als ik er verlies op zou draaien stop ik ermee, die luxe heb ik gelukkig.
De producten die Amstelmam aanbiedt zijn niet standaard, het zijn voornamelijk scandinavische import producten van hoge kwaliteit maar dus ook iets duurder dan doorsnee speelgoed van de grote ketens. Ik richt me dus op een niche markt voor een kleinere doelgroep. Ik ben van mening dat je beter 1 duur stuk speelgoed kan kopen waar je kind langer echt wat aan heeft dan 2 prullaria die na 2x spelen op de berg troep verdwijnen. Maar die mening moeten andere mama’s zelf vormen, die kan ik niet opleggen.

Welk advies zou je moeders mee willen geven die ook hun eigen webwinkel willen starten?

Hier vind ik een quote van Walt Disney wel op zijn plek:
“All our dreams can come true if we have the courage to pursue them.”

Website : www.amstelmam.nl
Twitter: twitter.com/Amstelmam
Facebook : Bezoek onze pagina !

Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
Mama achter de webwinkel : Eva den Doelder (Rondom Eva)
Mama achter het boek : Elsbeth Teeling (Relax mama!)
Mama achter de website : Susan Aretz (smulpaapje.nl)
Mama achter de website : Vanesa Alberga (Jufjannie.nl)

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety