Mama achter de business: Marieke Brands (Hip voor mama`s)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

De winter is een seizoen van allerlei beurzen zoals bij voorbeeld de vakantiebeurs, de huishoudbeurs, de erotische beurs Kamasutra en heel veel beurzen voor (aanstaande) moeders. Bijna overal in het land is er wel een beurs of bijeenkomst gericht op (aanstaande) moeders. Zo is er op 24 januari a.s. een beurs genaamd Hip voor Mama’s in Zuid Nederland. Hip voor mama’s is leuk voor alle vrouwen die houden van shoppen, gezelligheid en graag een dagje uit willen. Natuurlijk vragen wij ons of hoe een van de oprichters van Hip voor Mama’s het ervaart om een eigen business te hebben. Even voorstellen: Marieke Brands.

Kun je kort iets vertellen over jezelf en je bedrijf

Mijn naam is Marieke Brands - van den Wijngaard en Oprichtster/ eigenaresse van Hip voor mama’s. Ik ben getrouwd met Bob-Willem, 30 jaar (nog maar heel even) en wij hebben één dochter van 3,5 jaar: Romy. Ik ben afgestudeerd aan de hbo-opleiding NHTV te Breda, richting Manager Toeristische Informatie wat voor een groot deel bestaat uit evenementenorganisatie.
Afgelopen jaar ben ik Hip voor mama’s gestart, waar ik inmiddels samen met Femke Buijs eigenaar van ben. Op dit moment werken we hard aan de tweede editie van Hip voor mama’s: hét event voor hippe mama’s die houden van shoppen voor zichzelf, de kids en hun (t)huis. De eerste editie van deze beurs was op 31 augustus 2013 in Etten-Leur een groot succes met maar liefst 350 bezoekers. Iets waar ik enorm trots op ben ☺

Femke Buijsis 33 jaar en samen organiseren we inmiddels de 2de editie Hip voor Mama`s. Femke is 6 jaar werkzaam als Online Marketeer. Als achtergrond heeft zij een marketing communicatie opleiding gevolgd op de Fontys Hogechool. Ze woont samen met Tim in een mooi oud karakteristiek pandje in Etten-Leur. Zij is op de hoogte van alle ins & out online, vindbaarheid (SEO) laat ik graag aan haar over! Daarnaast is ze supercreatief in het ontwerpen van huissttijlen: zie onze website en flyers maar eens: www.hipvoormamas.nl. Femke heeft net als ik een enorme passie voor shoppen & fashion.
Één van Femkes hobby’s is fotografie en sporten; tennissen, hardlopen (op dit moment op een laag pitje vanwege Hip voor Mama`s), skieën en carnaval.

Wat was je motivatie om je eigen bedrijf op te starten?

Altijd al wilde ik ‘iets voor mezelf beginnen’. Maar wát is dan de grote vraag? Met de komst van Romy ben ik begonnen met het zelf maken van Haarspeldjes. Dit werd al snel een tijdrovend klusje met 7 verkooppunten in de omgeving van Etten-Leur. Later heb ik dit uitgebreid met de verkoop van damesaccessoires. Toch bleef het organiseren van evenementen kriebelen en uit de verschillende activiteiten is heel spontaan hipvoormamas gegroeid.

Wat is de grootste uitdaging die je ooit hebt gehad?

Het opvoeden van een kind! Dat is elke dag opnieuw één groot avontuur. Je bent niet meer alleen verantwoordelijk voor jezelf maar ook voor een ander mensje, heel mooi en leuk maar ook écht wel een uitdaging. En het is confronterend, regelmatig hoor ik Romy iets zeggen wat ik zelf gezegd heb en dan denk ik weleens ‘tja, van wie zou je dat nou hebben…

Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?

Het feit dat alles wat je bereikt komt door je eigen inzet en kunnen. Dat zorgt voor een enorme boost aan energie, en dat allemaal doordat je er zelf voor hebt gewerkt! Maar ook het indelen van je eigen tijd is een groot voordeel. Één van de mooiste momenten tot nu toe, zakelijk gezien, was 31 augustus 2013, een hotel bomvol met shoppende mama’s!

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en priv?? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit ?

Naast hip voor mama’s werk ik nog drie dagen per week als Marketeer voor D&F Consulting in Etten-Leur. Dit doe ik al bijna zes jaar met veel plezier! Op die dagen sta ik op, ontbijten we samen en breng ik Romy naar het kinderdagverblijf, of zij is lekker thuis met Oma als ik naar kantoor ga.

Op de twee vrije dagen die dan doordeweeks nog overblijven doe ik leuke dingen met Romy, de boodschappen, de was, het huishouden. Afhankelijk van de drukte van Hip voor mama’s spreken Femke en ik standaard één avond per week af en delen we daarnaast onze eigen tijd in. Het meeste werk ik in de avonduurtjes of zaterdags (zoals nu).
Één avond in de week doe ik aan Yoga. Heerlijk rustmoment en echt iets waarnaar ik uitkijk. Even geen gedachtes, geen telefoon, alleen maar rust. Ik kan het iedere mama aanraden!

Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom?

Op woensdag ga ik regelmatig naar de markt, verse vis, groente en fruit kopen, en daarna gaan we dan iets bij de Goesting drinken. Er is daar een grote speelhoek achterin het restaurant en ik kan rustig een kopje cappuccino drinken. Ook spreek ik daar regelmatig met vriendinnen af die dan ook hun kids meenemen. Erg gezellig!

Wat heb je over jezelf geleerd sinds jij je bedrijf hebt gelanceerd?

Controlfreak. Dat is wat ik ben, ik vind het enorm moeilijk om iets aan anderen over te laten. Maar ik moet zeggen dat het steeds beter lukt en ook nodig is, want er komt veel kijken bij het organiseren van een evenement. Femke is echt een aanvulling op mij, we zijn samen een compleet team.

Als je je leven zou kunnen terugdraaien, wat zou je dan anders hebben gedaan?

Niets. Spijt hebben van wat iets wat je niet hebt gedaan lijkt me heel vervelend, dus ik heb geen spijt van iets uit mijn leven. Tijdens mijn studie heb ik veel lol gehad met vriendinnen, toffe vakanties en altijd genoten van mijn bijbaantje in de mode. Nu heb ik een supergezonde en leuke dochter, een fijne man, familie en vrienden, leuk werk, wat wil een mens nog meer!

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Dat is een leuke vraag, ik probeer zoveel mogelijk te leven in het NU en niet te ver vooruit te kijken. Immers je weet nooit hoe het er over vijf jaar uitziet…
10. Heb je tips voor andere moeders die graag hun eigen onderneming willen starten?
Start vandaag! Natuurlijk is het belangrijk om een doel te hebben en een plan op te stellen, maar volg je hart. Begin eraan en zorg dat je het leuk vindt, er lol aan beleeft en energie van krijgt. Soms duurt het even maar uiteindelijk wordt je beloond met een mooie eigen onderneming: mede mogelijk gemaakt door jezelf!

Website : www.hipvoormamas.nl
Twitter: twitter.com/hipvoormamas
Facebook : www.facebook.com/hipvoormamas

Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
Mama achter de webwinkel : Eva den Doelder (Rondom Eva)
Mama achter het boek : Elsbeth Teeling (Relax mama!)
Mama achter de website : Susan Aretz (smulpaapje.nl)
Mama achter de website : Vanesa Alberga (Jufjannie.nl)

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety