Mama achter de business : Leontine van der Valk (020Studio)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Eén plek waar moeder en kind(eren) voor veel verschillende activiteiten terecht kunnen. Klinkt dat niet ideaal? Mama Leontine is een eigenaresse van een modern creatief centrum in Amsterdam Oud-Zuid. Je vindt er o.a. een kinderkapsalon, verschillende workshops en cursussen voor volwassenen en kinderen, een fotostudio, speelruimte. En een biologische lunchroom waar je een heerlijk broodje kunt eten! Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen. Wie zit er achter deze te gekke plek?
Even voorstellen: Leontine van der Valk !

Kun je kort iets vertellen over jezelf en je bedrijf ?

Ik ben Leontine van der Valk, ik ben 38 jaar oud, ik heb 2 zonen van 13 en 14 jaar. Ik heb diverse opleidingen gedaan zoals interieur en Mode styling. Daarna ben ik begonnen met een HBO opleiding voor styling. Na de opleiding voltooid te hebben ben ik begonnen met een eigen bedrijf 020styling. 020styling was een productiebureau, ik deed styling, visagie, scouting en productie voor diverse tijdschriften, film &, TV bedrijven en particulieren. Ruim 2 jaar geleden ben ik begonnen 020studio, een creatief cultureel centrum. 020Studio is een creatieve plek waar verschillende workshops en cursussen worden georganiseerd, daarnaast heeft 020studio ook de functie van een buurthuis met gratis computerles en een breiclub voor ouderen. Elke vrijdag is er ook een netwerkborrel i.s.m. stadsdeel Zuid, stichting Sooz en het DWI.

Wat was je motivatie om je eigen bedrijf op te starten?

Ik ben ondernemend, creatief en eigenwijs, ik vindt het ondernemen leuk en dynamisch.
Door mijn eigenwijsheid ben ik moeilijk inpasbaar binnen een bedrijf, dat is mijn grootste motivatie geweest om een eigen bedrijf te beginnen.

Wat is de grootste uitdaging die je ooit hebt gehad?

Als alleen staande ouder had ik het heel moeilijk om mijn 2 zoons, waren toen nog baby`s op te voeden en tegelijkertijd tijd mijn opleiding met succes af te ronden en managen van de oprichting van mijn eerste bedrijf 020styling.

Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?

Mijn creatieve vrijheid en het omgaan met een grote diversiteit van mensen.

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit ?

Mijn dag ziet er als volgt uit:

 • 6.50 uur sta ik op en ontbijt met mijn kinderen en maak de lunch klaar voor school. Tijdens het ontbijt neem ik hun huiswerk door en overhoor waar nodig.
 • 7.45 uur - 9.45 uur bekijk ik mijn mails zowel zakelijk als privé.
 • 10.00 uur gaan de deuren open van 020studio, ik heb diverse afspraken en daarnaast begeleid ik de cursussen en workshops. Ik hou me bezig met de inkoop en heb regelmatig afspraken met diverse instanties / bedrijven.
 • 17.30 uur ga ik naar huis. begin om 17.45 uur te koken voor mijn gezin. Na het eten neem ik met de kinderen het huiswerk door.
 • Op maandag doe ik alle boodschappen voor de hele week. Maandag is ook een dag waar ik alle afspraken van bijvoorbeeld naar dokter, tandarts en andere privé aangelegenheden plan.
 • 10.00 uur - 18.00 uur op zaterdag ben ik de gehele dag te vinden in 020studio, het is altijd een drukke dag. De meeste feestjes ( prinsessen & taartfeesten) die wij organiseren vinden op zaterdag plaats.
 • Zondag heb ik eindelijk een vrije dag. Ga dan in de ochtend wandelen met de hond in het Vondelpark, daarna drink ik een kopje koffie alleen of spreek met vrienden af in het park. Daarna ga ik iets leuks ondernemen met de kinderen.

  Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom?

  Op zondag ga ik met de kinderen heel vaak naar het Vondelpark of naar het Amsterdamse bos om te skaten, gezellig te picknicken of te wandelen. Mijn favoriete restaurant is Eatmusfera Restaurante Enoteca op de korte Reguliersdwarsstraat nr 8. Het is gezellig, heerlijk eten en sympathieke bediening.

  Wat heb je over jezelf geleerd sinds jij je bedrijf hebt gelanceerd?

  Ik heb meer zakelijk inzicht gekregen en meer zelfvertrouwen.

  Als je je leven zou kunnen terugdraaien, wat zou je dan anders hebben gedaan?

  Van alle fouten die ik in mijn leven heb gemaakt, heb ik veel geleerd. Ik heb nergens spijt van.

  Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

  Dat 020studio zelfstandig draaiend bedrijf wordt waardoor ik meer tijd heb om andere dingen te ondernemen . Ik wil graag nog een modellen bureau nieuwe stijl oprichten met de nadruk dat de modellen heel veel begeleiding en coaching krijgen. Een fotografie opleiding staat ook hoog op mijn verlanglijstje.

  Heb je tips voor andere moeders die graag hun eigen onderneming willen starten?

  Je moet over een lange adem beschikken. Het is heel belangrijk dat je iets doet wat je echt heel graag doet anders hou je het niet vol. Maak genoeg tijd vrij om je gezin elke avond gezamenlijk te eten en de dag met je kinderen door te nemen.

  Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

  Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
  Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
  Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
  Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
  Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
  Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
  Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
  Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
  Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
  Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
  Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
  Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)
  Mama achter de webwinkel : Eva den Doelder (Rondom Eva)
  Mama achter het boek : Elsbeth Teeling (Relax mama!)
  Mama achter de website : Susan Aretz (smulpaapje.nl)
  Mama achter de website : Vanesa Alberga (Jufjannie.nl)

 •    
  De Blije Doos 120x600
  BlogSociety