Mama achter de business : Melissa Budding (BabyCarryWorkout)

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Veel vrouwen komen tijdens de zwangerschap behoorlijk aan en willen na de bevalling graag snel hun oude figuur terug en weer op gewicht komen. Helaas hebben veel sportscholen geen kinderopvang. Dus moet je creatief zijn om te sporten wanneer je toch gebonden bent aan je kleintje. Een slimme mama uit Zimbabwe heeft een nieuw concept opgezet in Nederland: BabyCarryWorkout, waar je sport, met je baby in een draagdoek. Even voorstellen : Melissa Budding.

Kun je kort iets vertellen over jezelf en je bedrijf ?

Ik ben Melissa Budding, geboren en getogen in Zimbabwe (Afrika). Ik woon in Nederland sinds 1996. Ik heb gestudeerd in Delft en daarnaast diverse kantoorbanen gehad. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. De eerste (meisje) is bijna 6 jaar en de tweede (jongen) is 2 jaar oud. Mijn bedrijfsnaam is Bereka en BabyCarryWorkout

Wat was je motivatie om je eigen bedrijf op te starten?

Toen ik zwanger werd, is mijn man gaan freelancen en ik besloot thuis te zijn voor ons kind. Ik was nog niet eens van plan om ondernemer te worden totdat ik moeder werd. Ik laat mij beïnvloeden door mijn achtergrond en mijn levenservaring. Ik ging automatisch mijn baby borstvoeden en dragen zoals gewoonlijk in Afrika. Ik kreeg ontzettend veel positieve reacties op straat en ook van familie, waardoor en ik besloot om anderen te gaan leren hoe het allemaal werkt. Vervolgens heb ik de nodige opleidingen gevolgd om het allemaal op te zetten.

Wat is de grootste uitdaging die je ooit hebt gehad?

De eerste keer dat ik op een beurs stond zonder verwachtingen, en ineens was mijn stand vol met mensen! En het opzetten van BabyCarryWorkout..

Wat vind je leuk in het runnen van je eigen business?

De vrijheid. In contact komen met diverse soorten mensen. Het bij elkaar brengen van mensen met dezelfde doelen en ook andersom. Het introduceren van mijn nieuwe gedachten en delen ervan.
Belangrijkste van allen, de troost die ik ervaar wanneer ik mijn cultuur en mijn achtergrond deel met anderen. Mijn kinderen doen mee en ik zie mijn werk als een deel van opvoeden aangezien ik ze beiden in mijn werk erbij betrek.
De reactie en terugkoppeling van klanten, maar ook van mensen die ik vrijwillig help op dit gebied. De steun van mijn man, moreel, emotioneel en meer.

Jij ben een moeder, vrouw en momtrepreneur. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet bij voorbeeld je werkdag uit ?

Het is pittig! En wil graag hier uitleg over geven. Het lukt namelijk niet altijd, maar ik probeer altijd balans te vinden. Ik hou zelf niet van harde, zwart/wit afspraken met mijn eigen gezin, het voelt zo zakelijk. We laten elkaar du seen beetje vrij maar proberen wel elke maand iets leuks samen te doen. De kinderen leiden ons. Die hebben de eerste prioriteit. Ik zorg ook voor vrije tijd voor mijzelf waardoor ik even kan bijtanken zodat ik weer positief naar mijn eigen gezin kan kijken. Aangezien dit soms moeilijk is combineren, probeer ik nu en dan hulp te vragen aan familie om een keer in de zo veel tijd op te passen
Als producent van dragers en draagdoeken ken ik handigheidjes waarmee ik sneller kan functioneren met mijn kinderen en waarmee ik ruimte en tijd kan besparen.

Waar ga je altijd met je kinderen heen in je eigen woonplaats? Wat is bij voorbeeld je favoriete speelplek, park of restaurant ? En waarom?

Wij gaan regelmatig naar een sportschool, zo’n 3 keer per week, tijdens BabyCarryWorkout. We gaan naar de Stadsboederij, Het Haagse bos, Boerderij Het Geertje, De Bibliotheek en vaak reizen wij iets verder om nog leuker plekken te zoeken. Waarom? We kiezen bewust een gezellige kind- en milieuvriendelijke omgeving etc

Wat heb je over jezelf geleerd sinds jij je bedrijf hebt gelanceerd?

Dat ik best sociaal sterk ben, en toch wel een doorzetter.

Als je je leven zou kunnen terugdraaien, wat zou je dan anders hebben gedaan?

Mijn ouders tijdig uitgenodigd om ons te bezoeken. Helaas zijn ze nu overleden.

Hoe zie je jezelf over 5 jaar?

Ik zie mezelf tussen twee werelddelen, Afrika en Europa.

Heb je tips voor andere moeders die graag hun eigen onderneming willen starten?

 • Geloof in jezelf
 • Kijk de kat uit de boom
 • Wees objectief en kijk verder dan je neus lang is
 • Laat je gezin nooit in steek, want dat is je thuisfront.

  Website : www.babycarryworkout.com
  Twitter: twitter.com/BabyCarryActive
  Facebook : www.facebook.com/BabyCarryWorkout

  Andere bezoekers vonden dit ook interessant:

  Mama achter de website: Mirjam van Rijn (Uktuktuk.nl)
  Mama achter de webwinkel : Daphne Engelke ( Be-Flowerd.nl )
  Mamas achter de webwinkel : Ellen en Annelies Blom (Juffrouwblom.com )
  Mama achter de webwinkel : Janita Dijkstra (Boefjespost.nl)
  Mama achter het boek : Diana Koster (Perfecte Moeders bestaan niet)
  Mama achter de webwinkel : Mirjam van Vliet ( Happybellys.nl )
  Mama achter het boek : Irene Easton (MOE is MOE maar voldaan)
  Mama achter de webwinkel: Mariska Messink (VillaKaatje.nl)
  Mama achter de weblog: Mariska Hidding-vd Meer ( Meer Mariska )
  Mama achter de business : Natalie van Gelder (Baby Sensory Nederland)
  Mama achter de webwinkel: Anita den Besten (Prematuur.nl)
  Mama achter de webwinkel : Joke Feddema (Knuffels à la carte)

 •    
  De Blije Doos 120x600
  BlogSociety