Miskraam

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Bij een miskraam verlies je het embryo. Dit komt geregeld voor en kan heel verdrietig zijn. Bij een miskraam heb je bloedverlies en buikpijn.

Wat is een miskraam?

Wat is een miskraam?

Als je een miskraam hebt stoot je lichaam een embryo dat niet levensvatbaar is af. Dit noem je ook wel een ‘spontane abortus’. Een miskraam kan heel verdrietig zijn. Je hebt misschien lang uitgekeken naar je zwangerschap en wil graag een kindje. Het kan ook zijn dat je niets merkt van de miskraam. Dit kan gebeuren wanneer je (nog) niet wist dat je zwanger was en je binnen 2 weken na bevruchting een miskraam krijgt. Dan valt de miskraam precies rond je verwachte ongesteldheid en kijk je niet op van het bloedverlies.

  • Een miskraam… Wat nu? - Als je je zwangerschap verloren bent, kun je de spontane miskraam afwachten of kiezen voor curettage (medisch verwijderen) of medicijnen.

  • Verloop van een miskraam - Een miskraam begint meestal met bloedverlies en buikpijn. Soms stoppen vlak voor de miskraam de zwangerschapskwalen en voel je je niet meer zwanger.

  • Symptomen en oorzaken van een miskraam - Hoe kun je een miskraam herkennen? Wat zijn de symptomen en oorzaken van een miskraam?

  •    
    De Blije Doos 120x600
    BlogSociety