De eerste kraamuren

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Als je baby geboren is wordt je kindje gecontroleerd en aangekleed en krijgt de kleine borstvoeding of een flesje. Jij wordt eventueel gehecht en kunt douchen.

Je baby is geboren

Je baby is geboren

Gefeliciteerd kersverse mama en papa! Jullie kindje is geboren. Het moment waarop je je baby voor het eerst op je borst krijgt, is onvergetelijk. Als de bevalling normaal verlopen is, kun je rustig van dit bijzondere moment genieten en voor het eerst borstvoeding of een flesje geven. Ongeveer een uur na je bevalling onderzoekt de verloskundige je baby en kijkt of alles in orde is. Na de controle krijgt je baby zijn kleertjes aan.

Hechten

Als je tijdens de bevalling bent uitgescheurd of ingeknipt, wordt je gehecht.

Wassen en douchen

Als je nog te moe bent om te gaan douchen, word je op bed gewassen. Je kraamverzorgster helpt je met wassen en douchen.

Kraamverband

Je placenta heeft een wond achtergelaten in je baarmoeder. Hierdoor heb je nog een tijd last van bloedverlies. Dit bloedverlies is heviger dan bij een menstruatie, het is niet gek als je twee kraamverbanden tegelijk nodig hebt. Met een netbroekje blijft alles goed op zijn plaats. Als het bloedverlies minder wordt kun je gewoon maandverband gaan gebruiken (geen tampons).

Plassen na de bevalling

Plassen kan na je bevalling nog lastig gaan. Door de bevalling is je bekkenbodem verslapt en zijn je blaas en plasbuis opgezwollen.

   
120x600 SALE
BlogSociety