Geboortetens

RSS feed van 'ik ben zwanger'

De GeboorteTENS is een klein, handzaam apparaatje dat met stroomsignalen weeën- en bevallingspijn verlicht. Er zijn geen risico’s voor je baby.

Wat is een GeboorteTENS?

De GeboorteTENS (Transcutane Elektrische NeuroStimulatie) is een klein apparaatje dat je in je hand houdt. Het stimuleert de aanmaak van endorfine in je lichaam en onderdrukt pijnprikkels. Het verlicht de pijn van weeën voor, tijdens en na je bevalling. De sterkte van de elektrische prikkels heb je letterlijk zelf in de hand. De GeboorteTENS heeft geen nadelige gevolgen voor je baby.

Hoe werkt geboorteTENS?

Via elektroden die je op je rug plakt, zendt het apparaatje kleine stroompjes door je lichaam. Dit voelt prikkelend of tintelend aan, leidt je af en verlicht de pijn. Je brengt de elektroden aan zodra de weeën beginnen.

GeboorteTENS gebruiken bij een ziekenhuisbevalling?

Je kunt een GeboorteTENS zowel bij een thuis- als ziekenhuisbevalling gebruiken. Het apparaatje mag alleen niet in combinatie met een CTG-apparaat (‘weeënmonitor’) gebruikt worden. De stroomstootjes van de GeboorteTENS kunnen storen met CTG-apparatuur.

Helpt het ook bij buik- en beenweeën?

Ja, ook de pijn van buik- en beenweeën wordt minder. De GeboorteTENS heeft het meeste effect bij rugweeën.

Voordelen en nadelen

De GeboorteTENS is een veilig alternatief voor pijnmedicatie. Deze vorm van pijnbestrijding heeft weinig nadelen.

Voordelen van GeboorteTENSNadelen van GeboorteTENS
Je bepaalt zelf hoe sterk de stroomstootjes zijn De GeboorteTENS mag niet gebruikt worden in combinatie met CTG-appatuur
Gebruik van de GeboorteTENS heeft geen nadelige gevolgen voor je kindjeAls je gaat douchen/in bad gaat, moet je de elektroden verwijderen
Je hoeft geen pijnmedicatie te gebruiken die nadelige gevolgen heeft voor je kindje

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety