Symptomen zwangerschap

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Het uitblijven van je ongesteldheid is vaak het eerste symptoom van een zwangerschap. Misselijkheid en gevoelige borsten zijn ook voorbeelden van vroege zwangerschapssymptomen.

Niet ongesteld worden

Niet ongesteld worden

Als je zwanger bent, blijft je menstruatie uit. Niet ongesteld worden is vaak het eerste wat je merkt van de veranderingen in je lichaam. Een zwangerschapstest biedt uitsluitsel. Van binnen is er al van alles in gang gezet en daar merk je steeds meer van. Iedere vrouw ervaart een zwangerschap en de ‘symptomen’ daarvan op een andere manier. “Ik wist het gewoon zeker!” is een veelgehoorde uitspraak. Veel vrouwen voelen dat ze zwanger zijn, of ze nu last hebben van zwangerschapssymptomen of niet. Noem het vrouwelijke intuïtie!

Zwangerschapsmisselijkheid

Bijna alle zwangere vrouwen hebben last van misselijkheid. Hoeveel last je hiervan hebt, verschilt per persoon. Sommige vrouwen hebben er hun hele zwangerschap last van, anderen alleen de eerste maanden. Je kunt last hebben van ochtendmisselijkheid, maar je kunt er ook op andere momenten last van hebben. Misschien kun je bepaalde geuren niet meer verdragen of moet je veel overgeven. Voordat je opstaat een cracker of beschuitje eten, kan helpen. De gedachte aan eten maakt je misschien al misselijk, maar maaltijden overslaan is geen goed idee. Kun je echt niets weg krijgen, drink dan wat bouillon. Geen last van misselijkheid? Geniet dan maar van deze bijzondere tijd!

Gevoelige borsten

Je borsten maken vanaf het begin van je zwangerschap grote veranderingen door. De melkklieren in je borsten bereiden zich voor op de borstvoeding. Dit zorgt ervoor dat je borsten gevoelig of pijnlijk kunnen zijn en gespannen aanvoelen. Het voelen van pijnlijke steken is vervelend, maar niets om je zorgen over te maken. Je tepels kunnen donkerder en groter worden. Als je een lichte huid hebt, kun je de bloedvaatjes op je borsten goed zien.

Vermoeidheid

Je moe voelen is tijdens je zwangerschap heel normaal. Er groeit immers een compleet mensje in je buik! De energie die je hebt, deel je nu met je baby. Ook verandert je hormoonhuishouding. Je nachtrust is nu extra belangrijk voor je. Neem ook overdag genoeg rust en doe zo af en toe een dutje.

Vaak plassen

Blijf je maar naar de wc rennen? Bijna alle zwangere vrouwen moeten in de eerste maanden van de zwangerschap vaker plassen dan ze gewend zijn. Je baarmoeder groeit en drukt tegen je blaas. Dit zorgt ervoor dat je vaak aandrang voelt om te plassen.

Stemmingswisselingen

Heb je last van huilbuien? Veel zwangere vrouwen hebben last van stemmingswisselingen. Het ene moment ben je vrolijk, het volgende verdrietig. Je kunt misschien minder hebben en bent prikkelbaar. Ook dit is heel normaal en gaat vanzelf weer over.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety