Welke kleur ogen krijgt mijn baby?

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Iedere ouder vraagt zich wel eens af, welke kleur ogen hun baby krijgt. Met onze tabel is het nu mogelijk om de kleur ogen van je baby te voorspellen! Kun je als ouders met bruine ogen een kindje krijgen met blauwe ogen? Behoudt een baby de kleur van de ogen waarmee hij of zij geboren wordt? Maak een einde aan je onzekerheid en raadpleeg onze tabel!

De meeste baby’s worden met blauwe ogen geboren. Maar is dat ook een garantie dat je kindje in de toekomst de blauwe kleur behoudt? Nee, de ogen van veel baby’s veranderen van kleur. Pas als zij rond 3 tot 4 jaar oud zijn, krijgen ze de echte, definitieve kleur. Tal van factoren kunnen de oogkleur beïnvloeden zoals de genen van de ouders en soms grootouders.

Ouders van Nu boxen 728x90

Genetische onderzoeken hebben aangetoond dat er 6 verschillende genen verantwoordelijk zijn voor de kleur van ogen. Interactie tussen deze genen bepaalt de definitieve kleur. Verder blijkt dat bij de bepaling van de uiteindelijke oogkleur, met name de donkere kleuren dominant zijn. Dus ouders die zelf een donkere kleur ogen hebben, hebben grote kans dat hun kindje ook “bruine” ogen krijgt. Hebben beide ouders daarentegen blauwe ogen, dan is er maar weinig kans dat een kindje “bruine” ogen krijgt. Ofwel blauw+blauw is altijd blauw. Onderstaande tabel maakt een inschatting van de oogkleur, gebaseerd op genetische onderzoeken maar biedt vanzelfsprekend niet 100% garantie. Per slot van rekening blijft Moeder Natuur onvoorspelbaar!

Heel veel plezier met de voorspelling!

Jongen of meisje: voorspelling van Pythagoras - Kun je je nieuwsgierigheid niet bedwingen, of wil je persé nu al weten welke kleur verf je moet gaan kopen? Met dit handige hulpmiddel weet je snel of het een jongen of een meisje wordt.

Uitgerekende datum berekenen - Met deze handige zwangerschapscalculator kun je alvast je bekijken wat je uitgerekende datum is op basis van je eerste dag van je laatste menstruatie.

Babynamen - Weet je wel al "wat het wordt", maar heb je nog geen naam? Hier vind je een handig hulpmiddel om een naam voor je kindje te vinden.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety