Wegwijzerindekinderopvang.nl organiseert Koningspelen in de Kinderopvang

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Tilburg 16 april 2014 - Kinderopvang is dé basis voor goed ontwikkelde en gezonde kinderen. Maar hoe krijgen we het voor elkaar dat we in Nederland kinderopvang gaan beschouwen als een investering in goed ontwikkelde en gezonde kinderen wat zich terugverdient in geluk én in economische groei?

Het "belang" van Kinderopvang voor een gezonde leefstijl

Sporten en bewegen is goed, dat weet iedereen!
Het voorkomt gezondheidsproblemen, overgewicht en het bevordert de saamhorigheid. Maar toch sporten veel Nederlanders niet. En juist om die reden is het goed om sporten van jongs af aan als onderdeel van de opvoeding aan te bieden.
De Kinderopvang is bij uitstek geschikt om kinderen van jongs af aan vertrouwd te maken met sport en bewegen, gezonde voeding en veel buitenspelen. Want kinderen die al op jonge leeftijd gewend raken aan sportief bewegen en gezond eten krijgen een stevigere basis voor een gezond leven.

"Kinderopvanglocaties hebben een gezonde leefstijl hoog in het vaandel en dat is terug te zien in de activiteiten die met de kinderen worden ondernomen".

De overheid zet hoog in op gezonde kinderen maar vergeet de kinderopvang. De aanval op te weinig beweging en te dik is ingezet, maar dat begint pas op school. Zo stellen de ministeries VWS en OCW 2 miljoen euro extra beschikbaar voor scholen voor een ‘Gezond School-beleid’.
Heel bijzonder is dat in deze overheidsplannen de kinderopvang wordt gepasseerd of vergeten terwijl kinderen in de kinderopvang juist tijd hebben om te sporten en te bewegen en er veel aandacht is voor een gezonde leefstijl.

Samen Spelen is Samen Bewegen!

Met die gedachten is dan ook "Koningsspelen in de kinderopvang" in het leven geroepen. Het doel van dit initiatief is om ook voor de kinderen op de kinderopvang (680.000) een leerzame, sportieve en feestelijke dag te organiseren ter eren van onze Koning.
In 2013 zijn voor het eerst naar aanleiding van de inhuldiging van de Koning de Koningsspelen georganiseerd.

Een sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. De Koningsspelen 2013 waren een groots succes met ruim 1,3 miljoen sportende basisschoolleerlingen.
En heeft er dan ook toe geleid dat dit jaar de 2e editie van de Koningsspelen zal plaatsvinden op vrijdag 25 april 2014.Maar ondanks het grootse succes in 2013, zijn ook dit jaar de kinderopvanglocaties in Nederland (+/- 50.000 KDV, BSO en gastouders) niet uitgenodigd deel te nemen.

"Een Oranjefeest en dus ook de Koningsspelen is een dag voor iedereen en daar horen ook alle kinderen bij!"

Om deze dag ook mogelijk te maken voor de kinderopvang, heeft de Wegwijzerindekinderopvang.nl voor alle kinderopvanglocaties in Nederland een `Koningsspelen in de kinderopvang Magazine` uitgegeven. Een online handboek boordevol met o.a.; leuke sportieve spelletjes voor binnen en buiten, spelmateriaal, een poster, een Koningsverhaal, leuke winacties, weetjes, tips en nieuwswaardigheden.

"Kortom, alles om er samen een Koninklijke dag van te maken!"

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety