Vrouwen beoordelen hun verloskundige met gemiddeld een 8,5

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Nederlandse vrouwen zijn ontzettend positief over hun verloskundige. Moeders beoordelen haar (of soms hem) met gemiddeld een 8,5, zo blijkt uit onderzoek van Hippe-Geboortekaartjes onder 1247 vrouwen die de afgelopen vijf jaar een kindje hebben gekregen. Overijsselse verloskundigen scoren trouwens het hoogst: zij worden gemiddeld met een 8,7 beoordeeld.

Uitstekende begeleiding, zowel voor, tijdens als na de bevalling

Echo’s maken om te checken of de baby zich goed ontwikkeld, hulp bij de bevalling, controles in het kraambed: zomaar wat taken die een verloskundige iedere dag op zich neemt. In het onderzoek is gevraagd om de begeleiding van de verloskundige te beoordelen tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling en in de kraamtijd. In al deze fases worden de verloskundigen uitstekend beoordeeld.

Verloskundigen zijn professioneel én lief

“Mijn verloskundigen waren zo lief en begripvol. Ze waren niet te beroerd om mijn "angstverhalen" aan te horen en me daarin gerust te stellen.” In de enquête was ruimte om het gegeven cijfer toe te lichten. Hier geven de vrouwen aan dat de verloskundigen niet alleen deskundig en professioneel zijn.

Ook wordt er opvallend vaak aangegeven hoe lief, betrokken en vriendelijk de verloskundigen zijn. Het veelvuldige contact met de verloskundige zorgt voor een persoonlijke band, sommige vrouwen zijn zelfs Facebookvrienden geworden met hun verloskundige. De communicatie met de verloskundige wordt enorm gewaardeerd door de moeders van Nederland: vrouwen ervaren dat er veel ruimte is om vragen te stellen. De communicatie wordt dan ook beoordeeld met een 8,5.

Overijsselse verloskundigen worden het beste beoordeeld

Overijsselse verloskundigen worden het beste beoordeeld

In Overijssel worden de verloskundigen het beste beoordeeld. De verloskundigen in deze provincie krijgen gemiddeld een 8,72. Dit zijn de cijfers die de verloskundigen in de verschillende provincies krijgen.

Over het onderzoek

Het onderzoek is uitgevoerd door Hippe-Geboortekaartjes en Babyblog, onder 1247 Nederlandse moeders.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety