Vrouw gezonder met weinig kaas en vlees

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Als jonge vrouw kan je maar beter niet te veel vlees en kaas eten. Uit onderzoek van het RIVM en de universiteiten van Groningen en Wageningen blijkt dat het gezonder is om weinig vlees en kaas te eten. Daarnaast is het ook nog eens beter voor het milieu, dat meldt de Telegraaf.

Het onderzoek is gehouden onder vrouwen tussen de 19 en 30 jaar. Naar voren is gekomen dat het ijzergehalte ook op peill blijft als je minder vlees eet. Jonge vrouwen zijn namelijk een risicogroep als het gaat om een te kort aan ijzerinname, dat kan zorgen voor bloedarmoede. Mannen hebben daar minder last van.

Vrouwen die minderen met vlees en melkproducten krijgen ongeveer 8 % minder verzadigde vetten binnen. Wanneer je helemaal stopt met deze producten krijg je zelfs 30% minder verzadigd vet binnen.

Vlees en kaas voor jonge kinderen

De onderzoekers hebben besloten om een vervolg onderzoek te doen. Zo willen ze onder andere weten wat de effecten zijn voor kinderen. Ook willen de onderzoekers meer voedingstoffen meenemen in het vervolgonderzoek om zo nog beter in kaart te kunnen brengen wat het beste is voor je kind.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety