Verstoorde insulinehuishouding oorzaak gebrekkige melkproductie

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Amerikaanse wetenschappers zijn er achter gekomen dat een verstoorde insulinehuishouding een belangrijke oorzaak is van gebrekkige moedermelkproductie bij mensen met overgewicht. De resultaten van het onderzoek zijn opvallend omdat insuline vooral bekend is van zijn rol in de suikerhuishouding van het lichaam. Dit is niet iets wat geassocieerd wordt met de productie van moedermelk, dat meldt NU.nl.

Onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat genen die betrokken zijn bij de verwerking van insuline heel actief worden op het moment dat de melkproductie op gang komt.

Moeite met productie

Veel vrouwen die last hebben van overgewicht of op latere leeftijd kinderen krijgen hebben last van een verstoorde melkproductie. Deze groep heeft ook een verhoogd risico op suikerziekte door een verstoring van de insulineverwerking. Deze verstoring werkt dus ook door in de productie van moedermelk.

Artsen onderzoeken nu de mogelijkheden om hier medicijnen voor te ontwikkelen, maar of dat ook concreet tot een oplossing gaat leiden is de vraag want het inzetten van medicijnen bij vrouwen die borstvoeding geven is vaak niet ideaal.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety