Vaders doen het minder goed bij de kinderen

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Vaders moeten wat gaan doen om hun populariteit bij de kinderen weer wat op te krikken. Uit onderzoek van jeugdkranten Kidsweek en 7Days blijkt namelijk dat ze van hun kinderen een 8,5 krijgen. Dat is een lagere waardering dan in 2008 toen basisschoolkinderen hun vader nog een 8,8 gaven, dat meldt de Telegraaf.

Bij kinderen in het middelbaar onderwijs is de waardering voor papa afgenomen van 8,6 naar 8,2. Vaders kunnen zich populairder maken door leuke dingen te doen met hun basisschoolkinderen. Kinderen in het middelbaar onderwijs willen vooral dat papa veel tijd voor ze heeft. Er is ook goed nieuws voor de vaders, het maakt de kinderen namelijk niet uit of papa een mooie auto heeft of niet.

Liever geen liefhebber van gadgets

Als papa een liefhebber is van gadgets dan kan dat in zijn nadeel werken voor zijn populariteit in het gezin. De grootste irritatie bij kinderen ontstaat als papa teveel bezig is met computers of met zijn telefoon. Pubers vinden het overigens nog irritanter als papa niet goed naar ze luistert.

Moeders zijn het meest populair in huis. Kinderen geven mama een 8.6 en jongeren doen daar nog twee tienden boven op (8.8).

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety