Stokke® Steps™ wint Red Dot Award Best of the Best 2015

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Voor het derde opeenvolgende jaar zijn producten van Stokke onderscheiden met ‘Red Dot: Best of the Best’. Dit jaar is het ontwerp van de Stokke® Steps™ in de prijzen gevallen. Stokke Steps is een uniek systeem dat meegroeit tot het tiende levensjaar van je kindje. Er is veel aandacht en zorg aan het Scandinavische ontwerp van de stoel besteed.

“We denken altijd ‘in the best interest of the child’. We geloven dat een goed ontwerp bij de gebruiker begint en eindigt. Een nieuw product kan alleen worden gebruikt wanneer het een verbetering in iemands leven teweeg brengt”, zegt Hilde Angelfoss, Design Director bij Stokke. “Vanuit ons perspectief is een goed ontwerp vakmanschap dat door hard werken en een strak ontwerpproces tot stand komt. Er zijn diverse details en functionaliteiten waar je zorgvuldig en analytisch mee moet omgaan zonder ‘the big picture’ uit het oog te verliezen.”

De wiegende beweging van de wipstoel geeft het kindje een comfortabele en beschermende ruimte vanaf de geboorte. De wipstoel verandert in een comfortabele kinderstoel wanneer deze op de stoel wordt bevestigd. Zelfs vanaf de geboorte vinden kinderen het fantastisch om tijd met het gezin door te brengen aan tafel.

Het Stokke Steps-concept voldoet aan comfort, bescherming en ondersteuning voor de baby. Daarnaast volstaat het ook voor peuters met betrekking tot actieve ondersteuning en ergonomisch zitten.

Stokke Steps is in samenwerking met Permafrost Design ontwikkeld. Het was de uitdaging om een product te ontwikkelen dat vanaf de geboorte lang meegaat. Stokke heeft er vervolgens een modulair systeem van gemaakt. Alle accessoires zijn ontwikkeld voor een optimale ergonomie voor iedere leeftijd en fase.

Het design-team van de Stokke® Steps™ bestaat uit Hilde Angelfoss, Director of Innovation & Design, Anders August Kittilsen, Tore Vinje Brustad en Andreas Murray.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety