Stokke® Crusi™ wint Red Dot en Norwegian Design awards

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Minder dan twee jaar na de introductie van de Stokke® Crusi™ kinderwagen wordt deze nu erkend als de nieuwe innovatie in een traditionele markt.

"Dit is fantastisch", zegt Hilde Angelfoss, hoofd Innovatie en Design bij Stokke. "Deze twee awards zijn een belangrijke bevestiging voor iedereen die in de organisatie heeft meegewerkt aan het ontwikkelen en succesvol introduceren van de Stokke® Crusi™."

De Product Design Competition bestaat sinds 1954. De bijbehorende Red Dot award is een internationaal erkend, toonaangevend kwaliteitskeurmerk voor baanbrekend en uitmuntend design. Alleen de beste producten ontvangen de Red Dot award.

Producten die voor de award in aanmerking komen, worden eerst geëvalueerd volgens de hoogste standaard. De jurering volgt een set strikte criteria die continu worden aangepast aan de nieuwste bevindingen in wettelijke, technische, productionele, maatschappelijke, industriële en milieutechnische eisen. Alle producten worden beoordeeld op een scala aan factoren, zoals de mate van innovatie, functionaliteit, kwaliteit en ergonomie.

Op de vraag wat deze award voor een designer en zijn product betekent, zegt Stokke-designer Hans Cato: “Het winnen van de Red Dot Best of the Best en Norwegian Design awards is een beloning. Hierdoor weten we dat de kinderwagen de spijker op de kop slaat vanuit zowel het standpunt van designers als consumenten. We hebben ons doel bereikt: een nieuwe standaard zetten in een normaliter heel traditionele markt.”

Leden van het designteam van de Stokke® Crusi™ zijn Hilde Angelfoss, directeur Innovatie & Design, Hans Cato Slotterøy, Vegard Fjelland, Anders August Kittilsen, Eivind Halseth, Oskar Johansen en Nelly Wahl.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety