Stijlvol buidelen met NüRoo heilzaam voor moeder en kind

RSS feed van 'ik ben zwanger'

NüRoo komt dit voorjaar naar de Nederlandse markt. De succesvolle NüRoo Scarf, NüRoo Swaddler en NüRoo Pocket zijn ontworpen voor moeders die natuurlijk ouderschap willen toepassen, door hun kindje zo dicht mogelijk bij zich te houden. De NüRoo Pocket is daarbij het eerste babydraagshirt waarmee je op een comfortabele en stijlvolle manier huid-op-huidcontact met je baby kunt beoefenen. Overal en altijd. En dat is buitengewoon heilzaam voor zowel de moeder als de (premature) baby.
We worden ons steeds bewuster van de voordelen van natuurlijk ouderschap, waarbij de ouder het beste aanvoelt wat zijn kindje nodig heeft. En wat is er fijner en geruststellender voor een pasgeboren baby om zo dicht mogelijk bij zijn moeder te blijven? Net zoals hij die 9 maanden ook was? Maar ook de moeder voelt een natuurlijke behoefte haar kindje bij zich te houden. En dat is niet voor niets. Meer dan 40 jaar onderzoek heeft aangetoond dat huid-op-huidcontact, ook wel buidelen of kangoeroezorg genoemd, opmerkelijke voordelen biedt voor zowel de moeder als het kind. Direct na de geboorte, maar ook in de maanden daarna.

Voordelen voor de baby

Je baby 60 minuten op je blote borst houden, brengt bij het kindje een golf van hormonale reacties op gang. De directe verbinding met de huid is voor de baby zo kalmerend, dat het niveau van het stresshormoon cortisol al na 20 minuten aantoonbaar is verlaagd. Hierdoor neemt ook pijn af, zoals de beruchte buikkrampen waar veel zuigelingen in de eerste maanden last van hebben. Baby`s die regelmatig gekangoeroed worden, huilen daarom minder en zijn blijer en meer tevreden. In 75 procent van de gevallen vermindert huid-op-huidcontact ook onregelmatige ademhaling en trage hartslag. Maar dat is nog niet alles. Ook de ontwikkeling van de hersenen, het afweersysteem van de baby, de spijsvertering, de slaap en de baby`s lichaamstemperatuur varen wel bij het regelmatig buidelen van de baby

Voordelen voor de moeder

Huid-op-huidcontact met de baby stimuleert bij de moeder de aanmaak van oxytocine. Dit `geluks`hormoon helpt bij het herstellen van de hormonale niveaus van voor de zwangerschap en verlaagt het risico op een postnatale depressie. Studies hebben aangetoond dat moeders die meteen vanaf de geboorte hun baby´s kangoeroeën, meer kans hebben om de borstvoeding langer voort te zetten met een verhoogde melkproductie. Bovendien gaat haar herstel na de zwangerschap sneller door de toegenomen oxytocine en voelt de moeder de natuurlijke behoeften van de baby beter aan.

Kangaroezorg

De voordelen van Kangoeroezorg voor voldragen baby`s, maar ook voor prematuren, zijn al langer bekend in Nederland. Tot op heden moest je daarvoor echter veel tijd met je kindje doorbrengen in een bed. De meeste beschikbare dragers bieden namelijk geen comfortabele oplossing voor optimaal huid-op-huidcontact of zijn lastig te gebruiken. Veel slings zijn moeilijk om te knopen, draagzakken zijn vaak niet geschikt voor vlak na de geboorte en andere draagdoeken houden het kindje op een te grote afstand.

Kenmerken NüRoo

NüRoo brengt daar verandering in. De producten NüRoo Swaddler, NüRoo Scarf en NüRoo Pocket zijn zo ontworpen dat ze zo comfortabel mogelijk zijn voor zowel de moeder als de baby. De kenmerkende NüRoo stof is superzacht, vochtabsorberend, kreukvrij, lichtgewicht en biedt een volmaakte pasvorm, geschikt voor ieder lichaam. De NüRoo Pocket is daarbij het eerste echte babydraagshirt waarbij je de baby met ontblote huid borst tegen borst kunt dragen. Daardoor kun je overal en altijd optimaal huid-op-huidcontact beoefenen, meteen al vanaf de geboorte. Door de compressie fit-stof slaapt de baby in het shirt, zoals het in je armen zou doen. Een opening aan de onderkant maakt de NüRoo Pocket bovendien geschikt voor NICU-gebruik.

Inbakerdoek en borstvoedingscover

Maar NüRoo biedt nog twee favoriete items voor moeder en kind. Door een verborgen groeinaad, groeit de NüRoo Swaddler als eerste inbakerdoek met je kindje mee. Hierdoor hoef je nooit meer verschillende maten inbakerdoeken aan te schaffen en kan je kindje veiliger slapen. De NüRoo Scarf is een borstvoedingscover die zorgt voor een algehele en stijlvolle toedekking van je baby tijdens het voeden, maar die door knopen aan beide zijden ook dienst doet als modieuze shawl.
Voor meer voordelen en mogelijkheden van NüRoo, kijk op de website van nuroobaby.nl. NüRoo.

Dichtst bij Mama. Beste voor de Baby.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety