Stelletjes beginnen te snel aan ivf-behandeling

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Een kwart van stelletjes die aan een vruchtbaarheidsbehandeling begint kan gewoon zelf zwanger worden. Onderzoekers van het AMC denken dat er jaarlijks 1700 ivf-behandelingen en 3000 inseminaties plaatsvinden bij stelletjes die met wat meer doorzettingsvermogen zelf zwanger kunnen worden.

Er kunnen dus heel wat risico’s worden voorkomen en er kan heel veel geld bespaard worden. In totaal gaat het hier om ongeveer 7,5 miljoen euro.

Test of je zelf zwanger kan worden

Er is een speciale website gelanceerd waarop je een aantal vragen kan invullen. Die gaan onder andere over je leeftijd en hoelang jullie al proberen om zwanger te worden. De test kan dan aangeven of je een goede kans hebt om op een natuurlijke manier zwanger te worden. Veel stelletjes kunnen het beter nog wat langer proberen voordat ze medische hulp inschakelen.

Wanneer een ivf-behandeling kan worden voorkomen wordt de kans kleiner dat je zwanger wordt van een meerling. Daarnaast is een kindje dat geboren is na een ivf-behandeling in de eerste jaren vatbaarder voor ziektes.

IVF in Erasmus MC

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety