Startup Heppee gaat live met een app voor kinderen en hun gescheiden ouders

RSS feed van 'ik ben zwanger'

Bij een scheiding krijgen communicatie, planning en het delen van emoties een hele nieuwe dimensie. De kinderen zijn hier vaak de dupe van en raken het overzicht kwijt. De Heppee app geeft deze kinderen op een speelse en leuke manier meer regie over hun eigen leven. Het doel van Heppee is om het leven van kinderen en hun gescheiden ouders makkelijker en leuker te maken. De Nederlandse startup Heppee lanceert vandaag officieel de app voor Android en iOS.

Er voor je kind zijn, ook wanneer deze bij de andere ouder is

Er voor je kind zijn, ook wanneer deze bij de andere ouder is

Met de Heppee app deel je mooie en belangrijke momenten van je kind met elkaar en de familie. De app helpt ouders bij het afstemmen van complexe schema`s en to do`s én biedt kinderen overzicht. Zo kunnen ouders er altijd zijn voor hun kind, ook wanneer deze bij de andere ouder is.

Heppee wordt gesteund door vele (ervarings)deskundigen uit het werkveld en partners zoals de Vodafone Foundation en Samsung. Danielle Puma van de Vodafone Foundation: "Wij willen de ontwikkeling van apps met sociale impact stimuleren. De Heppee app laat zien hoe mobiele technologie gezinnen na een scheiding kan helpen met de communicatie en het leven voor kinderen in twee huizen makkelijker en leuker maakt.” Zo is de Heppee app ook beschikbaar op de nieuwe Samsung Gear S2 smartwatch. Gerben van Waltmeijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland, zegt: “Samsung en Heppee hebben een gemeenschappelijke missie: het leven van mensen makkelijker maken door middel van technologie. De Heppee app pakt een steeds groter wordend maatschappelijk probleem op een sympathieke manier aan. Samen kunnen we ervoor zorgen dat het leven van kinderen en hun gescheiden ouders weer een stuk overzichtelijker wordt.”

Claire van Zuiden werkt als Gezinsvoogd bij Bureau Jeugdzorg NH en voert de Methodiek Echtscheidingen uit waarbij ze alleen maar te maken heeft met ouders die in een vechtscheiding zitten. “Ik vind dat Heppee een fantastische app heeft gemaakt. Zo`n app zou veel voor deze ouders kunnen betekenen om ze dichter bij elkaar te brengen waardoor de kinderen hopelijk wat meer rust ervaren en op een leuke manier de positieve momenten aan de andere ouder kunnen laten zien.”

Één van de founders en CEO Bart de Lege: “Ik weet uit eigen ervaring wat de uitdagingen zijn binnen een gezin en ook de emoties en praktische zaken die ontstaan voor kinderen en hun ouders als zij niet meer samen in een huis wonen." Bij Heppee staan de kinderen en hun belangen centraal. Het team van Heppee wil met deze sociale app en als Social Enterprise bijdragen aan een fijne kindertijd voor kinderen van gescheiden ouders. Ook geloven zij dat als ouders weer de leuke momenten met elkaar delen, dit een positief effect zal hebben op de onderlinge communicatie en het geluk van het kind!

De Heppee app wordt gelanceerd als een open bèta app. Tijdens deze fase worden de functionaliteiten in de app verder geoptimaliseerd op basis van de feedback en wensen van de gebruikers. De Android app is te downloaden via deze link deze link en de iOS versie is hier te vinden.

   
De Blije Doos 120x600
BlogSociety